"Що дозволено Юпітеру, те не дозволено бику", — так можна було б охрестити одвічну суперечку між тими, хто любить та їсть м'ясо, і хто навпаки.
RestOn займає нейтральну позицію, однак сьогодні вирішив вшанувати перших, і підготував для них добірку найкращих м'ясних ресторанів Києва.
Sam`s Steak House на Жилянській
Sam's Steak House — легенда з 1996 року, перший стейк хаус в Україні! Саме Sam`s впровадив вдосконалену технологію дозрівання м'яса в натуральній оболонці для української яловичини. На сьогоднішній день в ресторані є власне міні виробництво з обробки та дозрівання м'яса.
В меню - широкий вибір стейків з української та американської яловичини, dry і wet aged. Також тут проходять дегустації віскі і майстер-класи з приготування стейків і популярних страв з м'яса.
Must try:
- Стейк Рібай з української яловичини шляхом дозрівання м'яса в натуральній оболонці — 495 грн/350 гр.;
- Стейк Рібай з української яловичини шляхом власного сухого дозрівання — 180 грн/100 гр .;
- Стейк Рібай з американської мармурової яловичини — 1465 грн/350 гр.
Коли: пн-пт з 10:00 до 23:00, сб-нд з 11:00 до 23:00
Де: вул. Жилянська, 37
BEEF Meat&Wine
Відкритий у 2010 році, BEEF Meat&Wine тричі отримав нагороду "Кращий м'ясний ресторан України" (премія "Сіль" 2014 року, 2016 і 2019) та премію Wine Spectator (один келих).
Головний продукт ресторану — м'ясо. Американські мармурові стейки органічної ферми Creekstone Farms й іспанські від Vacum в BEEF готують на чотириметровому відкритому грилі Parrilla та в дров'яній печі.
Must try:
- Cтейк Шатобріан з американського м'яса — 2600 грн/450 гр.;
- Cтейк Шатобріан з іспанського м'яса — 1700 грн/450 гр.;
- Cтейк Шатобріан з українського м'яса — 800 грн/450 гр.
Коли: пн-нд з 09:00 до 00:00
Де: вул. Шота Руставелі, 11
Perets
М'ясна кухня ресторану Perets на Оболоні представлена не лише стейками (американські — Рібай, Філе Міньйон, Шатобріан; українські — Рібай і Філе Міньйон), але й різноманіттям м'ясних страв — молочною телятиною на кістці, реберцями новозеландського ягняти, асорті люля-кебабів, філе індички "sous vide" і т.п.
Крім того, в закладі можна відпочити в караоке й влаштувати перегляд футбольних матчів.
Must try:
- Філе Міньйон з американського м'яса — 990 гр/250 гр.;
- Філе Міньйон з українського бичка — 380 грн/250 гр.;
- м'ясна пательня — 740 грн/1000 гр.
Коли: нд-ср з 12:00 до 00:00, чт-сб з 12:00 до 04:00
Де: вул. Тимошенко, 29
Стейкхаус на Володимирській
Ресторан "Стейкхаус на Володимирській" Савви Лібкіна — місце, де м'ясо знають, люблять і навіть піклуються про нього. Стейки та вирізку смажать у вугільній печі на відкритій кухні, а ребра, курча або качку — на грилі.
З вибором вина, якого близько 200 найменувань, допоможе сомельє.
Також в ресторані є лавка, де можна придбати свіже м'ясо вищої якості.
Must try:
- ціла спинка ягняти з корейкою та вирізкою — 320 грн/100 гр.;
- стейк Томагавк — 200 грн/100 гр.;
- шаурма-стейк з пряною яловичиною — 275 грн/350 гр.
Коли: пн-нд з 11:00 до 00:00
Де: вул. Володимирська, 49А
Toro Blanco grill&wine
М'ясо — основна компетенція Toro Blanco grill&wine. Тут можна скуштувати мармурове м'ясо американських бичків та локальний продукт. Щоб розкрити смак м'яса, в ресторані використовують камеру сухого визрівання, вона встановлена прямо в залі ресторану, біля барної стійки. Готують м'ясо на відкритому вогні.
Must try:
- стейк Тендерлоін з українського м'яса — 145 грн/100 гр.;
- стейк Нью-Йорк з американського м'яса — 265 грн/100 гр.;
- курячий стейк в абрикосовій глазурі — 85 грн/100 гр.
Коли: пн-пт з 14:00 до 00:00, сб-нд з 12:00 до 00:00
Де: вул. Трускавецька, 6А (ЖК River Stone)
TIME BAR
TIME BAR — м'ясний ресторан і караоке. Тут ви не знайдете жодного снобізму, лише мікс з популярних страв, коктейлі й вино, кальяни і демократичні ціни на все вищеперераховане.
Must try:
- стейк Міньйон — 124 грн/100 гр.;
- каре телятини з ягідним соусом — 248 грн/350 гр.;
- стейк з індички — 192 грн/300 гр.
Коли: пн-нд з 08:00 до 06:00
Де: вул. Генерала Тупікова, 31/2А
Forrest Club
М'ясо, вино та свіже повітря - це про Forrest Club. Заміський комплекс належить американцеві італійського походження Тоні Растеллі, який до того як осісти в Україні, любив збирати гостей на барбекю на своїй віллі в Філадельфії.
М'ясо й риба в ресторані готуються на мангалі і в тандирі. В меню - мікс зі страв української, грузинської, італійської, американської та французької кухні.
Винна карта містить більше 150 позицій за магазинною ціною.
Must try:
- стейк Рібай з американського мармурового м'яса — 310 грн/100 гр.;
- бараняча ніжка в травах — 1250 грн/1000 гр.;
- телятина з лісовими шишками — 388 грн.
Коли: пн-нд з 10:00 до 00:00
Де: пр. Мінський, 20А
Маячок
Хочете відпочити біля води? Ідеальний вибір — комплекс Маячок з терасами на Дніпрі, дитячою кімнатою, пляжним клубом і навіть банним комплексом.
В меню — великий розділ м'яса на мангалі, а також м'ясних страв, у тому числі дичини.
Must try:
- вирізка молодого ягняти — 464 грн;
- курча пірі-пірі — 396 грн;
- вирізка козулі зі смаженою картоплею і шпинатом — 698 грн.
Коли: пн-нд з 12:00 до 22:00
Де: вул. Лютнева, 58А
Grill do Brasil
М'ясний ресторан "Grill do Brasil" — справжні вартові культури родізіо, або "їж, скільки хочеш".
Ця бразильська традиція передбачає приготування м'яса на рожні (телятини, баранини, свинини, курки, ковбас). Щоб потім гаучо рухаючись залою, ідеально зрізував шматочки вподобаного м'яса вам в тарілку.
Увесь церемоніал супроводжується хорошим вином, гарячим сирним хлібом, закусками та салат-баром.
Must try:
- родізіо вечеря пн-пт з 18:30 до 22:30, сб з 14:00 до 23:00, нд з 14:00 до 21:00 - 699 грн;
- родізіо преміум з м'яса американських бичків породи Black Angus - 999 грн.
Коли: пн-пт з 12:00 до 23:00, сб з 14:00 до 23:00, нд з 14:00 до 21:00
Де: бул. Лесі Українки, 24