Рік розпочався плідно: у першому місяці 2020 року запустились нові грузинські, італійські, близькосхідні та кримськотатарські заклади.
RestOn бажає їм успіху і процвітання, а собі і нашим читачам — нових гастрономічних відкриттів.
Буффаліно
Італійське кафе-сироварня "Буффаліно" від мережі Tarantino Family — це паста і хліб власного виробництва, дров'яна піч і неаполітанська піца, страви на грилі, а також сири — моцарела, буррата, рікота й декілька витриманих позицій.
Must try:
- лазанья болоньєзе — 164 грн;
- піца з пікантною салямі, моцарелою і базиліком — 188 грн;
- креветки з дров'яної печі з ароматом часнику і розмарину — 198 грн.
Коли: нд-чт з 10:00 до 23:00, пт-сб з 10:00 до 00:00
Де: вул. Московська, 8
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове місце (Київ): кафе "Буффаліно" на Арсенальній
Musafir
Третій київський Мусафір відкрився біля Палацу спорту. Меню те саме — страви кримськотатарської кухні: чебуреки, шашлики, манти, лагман, а також кава в джезві та солодощі.
Must try:
- янтики в асортименті — від 32 грн;
- лагман — 84 грн;
- плов — 96 грн.
Коли: пн-нд з 09:00 до 22:00
Де: вул. Рогнідинська, 4А
Мама Манана
Стрімко зростає мережа грузинських ресторанів Мама Манана: ще не всі встигли побувати на подільській локації, як Мама зустрічає з розкритими обіймами в районі Золотих Воріт.
У меню — традиційні грузинські страви та витримане вино.
Must try:
- хачапурі — 94-193 грн;
- люля-кебаб з баранини — 194 грн;
- салат з квасолі, перцю, томатів та кінзи — 109 грн.
Коли: пн-пт з 09:00 до 23:00, сб-нд з 11:00 до 23:00
Де: вул. Прорізна, 22
Одеса-Мама
Нове рибне місце одразу на двох точках на мапі Києва — Печерську та Подолі: з одеською душею та одеською рибою — свіжою дунайкою, тюлькою, ставридкою, хамсою.
Є й інші страви від шефа — пиріжки з креветками та моцарелою, биточки з рапанів, зрази з лососем; а головне — настоянки власного виробництва.
Must try:
- тріо рибних намазок (паштет з мідій, форшмак, паштет зі скумбрії) — 125 грн;
- биточки з тюлечкі з соусом тар-тар — 85 грн;
- котлети з амура під соусом з хрону — 175 грн.
Коли: пн-нд з 10:00 до 23:00
Де: вул. Московська, 8, вул. Контрактова площа, 8
Ой, мамо. Це було в Тбілісі
Перший ресторан грузинської кухні "Ой, мамо, це Було в Тбілісі!" від мережі Rest Emotion ("Тісто, сир и тітка Белла", Naprosecco) кілька років успішно працює в районі Університету на вулиці Саксаганського, новий заклад відкрили теж в центрі — поруч з НСК "Олімпійський".
Must try:
- курочка по-імеретинськи — 140 грн;
- чорний аджарський хачапурі з зеленню і часниковим маслом — 138 грн;
- Твін (телячий мозок з печерицями, запечений під сиром сулугуні) — 105 грн.
Коли: пн-нд з 11:00 до 23:00
Де: вул. Велика Васильківська, 63
Ramen vs Marketing
Відома всім поціновувачам рамену "точка" — Ramen vs Marketing — доросла від підвальчика на Арсенальній до залу на Шулявці. Меню і черги ті ж, але воно того варте.
Must try:
- рамен в асортименті - від 89 до 138 грн.
Коли: пн-нд з 11:00 до 21:00 (перерва з 16:00 до 17:00)
Де: вул. Вадима Гетьмана, 10/37
Pinzarella
Перша "пінцерія" (так, ми не помилилися) від Діми Борисова. Пінца — це як піца, з соусами і різноманітними начинками, тільки "об'ємніше" (все-таки 3 види борошна і 28 годин ферментації).
Також тут є моцарела-бар і наливають просекко.
Must try:
- капрезе з моцарелою, томатами і песто — 89 грн;
- кіноа з манго, авокадо, кремом з артишоків і солодким бальзаміко — 69 грн;
- пінца з прошутто — 89 грн.
Коли: пн-сб з 10:00 до 23:00, нд з 11:00 до 23:00
Де: вул. Велика Васильківська, 41
Наші люди
Ресторан середземноморської та європейської кухні на Осокорках, де переплелись любов до вина, коктейлів й експериментальних страв.
Must try:
- томлене ягня з хумусом — 319 грн;
- бабагануш з креветками — 159 грн;
- ростбіф з хрустким баклажаном — 249 грн.
Коли: нд-чт з 12:00 до 23:00, пт-сб з 12:00 до 01:00
Де: вул. Княжий затон, 14Б
ReBro BBQ Ribs & Burgers Meat Bar
Назва говорить сама за себе — в ReBro Meat Bar є власна коптильня, в якій готуються фірмові реберця BBQ. Також в меню присутні бургери та кесадилья.
Must try:
- фірмові реберця BBQ — 65 грн/100 гр;
- бургер BigBro — 120 грн;
- кесадилья — 100 грн.
Коли: пн-сб з 11:00 до 22:00, нд з 12:00 до 22:00
Де: пл. Перемоги, 7В
Лаванда
Ліванська кухня — це неймовірний мікс з вегетаріанських страв на основі овочів та бобових, а також делікатеси гриль з м'яса і риби, яскраві спеції й соуси. Все це ви знайдете в ресторані "Лаванда".
Must try:
- хумус з телятиною — 145 грн;
- мусака — 180 грн;
- ліванське рагу з зеленого горошку — 170 грн.
Коли: пн-нд з 10:00 до 23:00
Де: вул. Саксаганського, 112А
Lampa
Ресторан близькосхідної кухні Lampa полонить свого гостя традиційними закусками, супами, стравами з м'яса та риби. Є меню сніданків та кальяни.
Must try:
- кус-кус з бараниною та овочами — 165 грн;
- мезе — 175 грн;
- донер з куркою — 177 грн.
Коли: пн-пт з 08:00 до 02:00, сб-нд з 09:00 до 02:00
Де: вул. Велика Васильківська, 48