"Новий рік - нове життя: дієта, спорт...", - напевне кожен давав собі подібні обіцянки під дзвін курантів та посуду із салатами.
До того ж, Google стверджує, що пік запитів в Інтернеті за словом "детокс" припадає на середину-кінець січня, тобто "після свят".
Своєю підбіркою healthy страв для детоксу RestOn підтверджує цю статистику.
Mr. Zuma
Окрім запаморочливого вигляду на місто, ресторан "Mr. Zuma" на 5 поверсі ТЦ Gulliver пропонує відвідувачам страви сучасної японської кухні із інгредієнтами вищої якості: камчатським крабом, глибоководними молюсками і гребінцями тощо.
Але й на запит "чого-небудь легенького" тут теж є чим відповісти.
В меню:
- водорості Кайсо з кунжутною заправкою - 148 грн;
- гриби шиїтакі на грилі з теріякі-трюфельним соусом - 195 грн;
- рол з авокадо та огірком - 96 грн.
Коли: нд-чт з 12:00 до 00:00, пт-сб з 12:00 до 02:00
Де: пл. Спортивна, 1а (ТРЦ "Гулівер", 5 поверх)
Soul Cafe
Soul Cafe - це смачні сніданки і приємна дружня атмосфера, причому цілий день. Страви й деталі інтер’єру припадуть до смаку не лише вам, а й вашим підписникам у соціальних мережах.
В меню:
- шпинатний хумус з гарбузовим насінням - 85 грн;
- гречка з тофу в соєвому соусі з квасолею і грибами - 89 грн;
- запечена в кунжуті скумбрія з брюсельською капустою і кукурудзою - 150 грн.
Коли: пн-пт з 08:00 до 22:00, сб-нд з 09:00 до 23:00
Де: Русанівська набережна, 10
DOM №10
Меню ресторану "DOM №10" таке ж оригінальне, як історія місця, в якому він розташовується. Центром цієї ідеї став будинок XIX століття на Подолі і хроніка життя в ньому сім'ї скульптора.
Тут зібрані страви кількох країн світу в авторському виконанні шефа. Особлива гордість закладу - велика енотека.
В меню:
- овочевий салат з булгуром, кінзою, зеленим соусом і гарбузовим насінням - 95 грн;
- брокколі гриль з горіховою еспумою, мигдальними і часниковими пластівцями, попкорном з кіноа і соусом чилі - 155 грн;
- вівсянка на мигдальному молоці, приготована з кіноа, з какао, фундуком та яблуком (з меню сніданків) - 135 грн.
Коли: пн-нд з 10:00 до 23:00
Де: вул. Спаська, 10
Adelle
Кухня Тель-Авіва - це здебільшого вже суцільний детокс: багато свіжої зелені та овочів, масло і спеції. Київським посольством Тель-Авіва в Києві можна вважати ресторан "Adelle". Тут панують радість, любов і тепло.
В меню:
- зелена шакшука з кейлом, шпинатом і базиліком (з меню сніданків) - 185 грн;
- авокадо на грилі з фетою і запеченими овочами - 139 грн;
- супер хелсі табуле - 185 грн.
Коли: пн-пт з 08:00 до 23:00, сб-нд з 09:00 до 23:00
Де: вул. Велика Васильківська, 29
Vino e Cucina
Ресторан італійської кухні з власною енотекою "Vino e Cucina" - місце, перевірене часом і професійними гастрокритиками і гастрогурманами.
Шеф-кухар Vino e Cucina Денис Шагов впевнено слідує італійським традиціям, оновлюючи меню кожен сезон. Тут ви завжди знайдете свіжий трюфель, страви з морепродуктів та м’яса, устриці, десерти, а також спеціальні пропозиції до свят.
І нехай вас не лякає піца, адже - правильно приготовлена - вона запросто потрапляє в список дозволених продуктів. Зважаючи ж на велику кількість овочів в середземноморській кухні, і поготів.
В меню:
- салат Verde зі спаржею та авокадо - 297 грн;
- артишоки по-римськи - 395 грн;
- цукіні гриль з козячим сиром - 197 грн.
Коли: пн-нд з 08:00 до 00:00
Де: вул. Січових Стрільців, 82
Rangoli
Ресторан індійської кухні "Rangoli" на Печерську спеціалізується на приготуванні автентичних страв за рецептами різних регіонів Індії.
Гості можуть замовити гарячі й гострі страви південних регіонів, де в складі переважають каррі і чилі, а також страви за рецептами західних жителів, які вважають за краще застосовувати в якості домінуючих інгредієнтів кокосовий горіх і морепродукти.
Але ЗОЖ-ників, впевнені, найбільше зацікавить розділ з вегетаріанськими стравами.
В меню:
- крем-суп зі шпинату - 250 грн;
- Даален Тадка (жовта відварена сочевиця з імбирно-часниковою пастою та спеціями) - 295 грн;
- Навратан Корма (спаржева квасоля, морква, зелений горошок, броколі, цвітна капуста, сухофрукти, приготовані в горіхово-вершковому соусі) - 350 грн.
Коли: пн-нд з 11:00 до 23:00
Де: вул. Шовковична, 32/34
Трішки Більше
Міське кафе "Трішки Більше" пропагує просту кухню, смачні бранчі, доступні ціни та ще трохи більше... Під цим "трішки більше" також мається на увазі здорова їжа, яка однаково хороша на вигляд та смак.
В меню:
- зелена гречка боул на молоці з бананом, гранолою та курагою (з меню сніданків) - 79 грн;
- хумус з бататом, соусом песто і яйцем - 92 грн;
- нутові котлети з булгуром і овочами в кисло-солодкому соусі - 125 грн.
Коли: пн-пт з 08:00 до 23:00
Де: вул. Володимирська, 40/2
Мацоні
Грузинська кухня і детокс - так, ми при своєму розумі! Про хачапурі, шашлик і курча Табака забуваємо, а ось на не менш смачні, але незаслужено обділені увагою, салати (з сиром власного виробництва) й пхалі налягаємо в кафе-сироварнях "Мацоні"!
В меню:
- асорті пхалі - 118 грн;
- овочевий салат з бринзою та грузинським песто - 121 грн;
- грибний крем-суп - 109 грн.
Коли: пн-пт з 11:00 до 23:00 (м. Палац Україна), пн-пт з 12:00 до 23:00 (Русанівка)
Де: вул. Велика Васильківська (м. Палац Україна), 114; бул. Ігоря Шамо, 1/5 (Русанівка)
Fabius
Ресторан "Fabius" - це місце для відпочинку, мекка єднання з природою. Детокс тут - в радість!
Головна гордість ресторану - власна сироварня і екотеплиця, де овочі й зелень ростуть цілий рік.
В меню:
- салат Капрезе з соусом песто й кедровими горішками - 260 грн;
- крем-суп з кукурудзи гриль - 430 грн;
- буряковий мільфей з мусом із козячого сиру - 210 грн.
Коли: нд-чт з 11:00 до 00:00, пт-сб з 11:00 до 02:00
Де: Столичне шосе, 70
Стейкхаус на Володимирській
Ви любите м'ясо? Вам подобається Стейкхаус? Але... хочеться тимчасово перейти на "зелену" сторону? Ресторан "Стейкхаус на Володимирській" пропонує на вибір одразу кілька вегетаріанських позицій.
В меню:
- бурата з перцю з маринованим цукіні і песто - 375 грн;
- салат зі "згорілого" баклажану і шпината з азіатською заправкою - 230 грн;
- авокадо з печі - 230 грн.
Коли: пн-нд з 11:00 до 00:00
Де: вул. Володимирська, 49А