Прийшов час збирати "грудневі" плоди: RestOn представляє підбірку закладів, що відкрились у Києві в останньому місяці минулого року.
Razzle Dazzle
Razzle Dazzle — ресторанний арт-проект, де в абсолют зведено три речі — любов, музику та смак. Тут на вас чекають яскраві вечірки та шоу, а також середземноморська кухня і широка винотека.
Must try:
- мідії з сидром, цибулею і чорізо — 400 грн;
- чорні равіолі з лососем і фенхелем — 220 грн;
- кролик з бататовим пюре — 450 грн.
Коли: нд-чт з 12:00 до 02:00, пт-сб з 12:00 до 06:00
Де: вул. Грушевського 9Б, (заїзд з Паркової дороги)
Naglec
Чарівний Naglec з'явився в районі Університету — зі смачною їжею (у тому числі щоденними сніданками з 09:00 до 11:00), ароматним вином і авторськими коктейлями.
Must try:
- хурма з копченою качкою — 299 грн;
- ньйокі з рікотти з трюфелем і шавлією — 129 грн;
- коктейлі — від 149 до 249 грн.
Коли: пн-пт з 09:00 до 23:00, сб-нд з 11:00 до 23:00
Де: вул. Саксаганського, 145
Torisho
Родом з Японії — мережа Torisho тепер представлена і в Україні. Спеціалізація закладу — карааге (японська техніка готування, згідно якої птицю, м'ясо і рибу маринують від 24 до 48 годин в соусі Наккацу з додаванням секретних інгредієнтів, а потім панірують й обсмажують до хрусткої скоринки). Також в меню гьодзі, локшина і суп удон, окономіякі (омлет з яєць, капусти та начинки).
Must try:
- курячі крильця карааге — 139 грн;
- удон з капустою кімчі та овочами — 139 грн;
- гьодза з куркою і лангустином — 129 грн.
Коли: пн-нд з 10:00 до 23:00
Де: вул. Шота Руставелі, 12
Wine Love
Поціновувачам вина, хорошої їжі та атмосфери творчих кварталів Парижа — Wine Love. Винна карта (з біодинамічними та абсолютно унікальними позиціями), як і кухня в дусі французької new vawe - для досвідченого споживача.
Must try:
- рибний тартар з яловичини — 200 грн;
- сібас з фенхелем та водорослями — 280 грн;
- медальйони зі скоринкою з фуа-гра і картоплею — 300 грн.
Коли: нд-чт з 12:00 до 23:00, пт-сб з 12:00 до 02:00
Де: вул. Велика Васильківська, 100
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Wine Love: нова винна локація в центрі Києва
Fishkultura
Рибний ресторан на Печерську від творців Mimosa Brooklyn Pizza, Fish & Pussycat та Forever Young. В асортименті — місцева й привозна риба в незвичайних інтерпретаціях.
Must try:
- севіче з товстолоба й манго - 150 грн;
- попкорн з рапанів - 150 грн;
- рибні кебаби із зеленим каррі - 220 грн.
Коли: пн-нд з 09:00 до 23:00
Де: вул. Мечникова, 16
Ink Restaurant
Ресторан середземноморської і "чорноморської" кухонь Ink Restaurant на Липках пропонує своєму гостеві широкий вибір страв з риби та морепродуктів, а також м'яса, у тому числі на хоспері. У доповнення — багато вин з різних куточків світу.
Must try:
- биточки з тюльки — 190 грн;
- салат Цезар з міні котлетками по-київськи — 260 грн;
- камбала по-римськи — 390 грн/100 гр.
Коли: пн-пт з 08:00 до 22:00, сб-нд з 10:00 до 23:00
Де: вул. Пилипа Орлика, 6
Mushlya Cafe
Третій в Києві і перший на Лівому березі — Mushlya Cafe від Діми Борисова. Тут ви знайдете демократичний seafood у ресторанній подачі.
Must try:
- місо суп з лососем та мідіями — 79 грн;
- боул з тигровими креветками — 89 грн;
- сендвіч зі стейком з дорадо — 89 грн.
Коли: пн-нд з 10:00 до 22:00
Де: вул. Русанівський бульвар, 1
Extravert City Cafe
Міське кафе City Cafe Extravert створено відкритими людьми для всіх, хто любить смачну легку кухню, вино, коктейлі та крафтове пиво.
В меню — безліч закусок, паста, піца.
Must try:
- еклер з паштетом і ароматом трюфеля — 95 грн;
- равіолі з кроликом — 165 грн;
- фірмова чорна піца з морепродуктами — 215 грн.
Коли: пн-пт з 11:00 до 23:00
Де: вул. Ярославів Вал, 30/18
Камбуз
У сучасному морському ресторані Камбуз в серці Солом'янського району зібрана колекція морепродуктів з усього світу. Місце підходить як для ділової, так і сімейної або романтичної зустрічі.
В меню — суші, роли та інші страви з морепродуктами.
Must try:
- фірмові роли "Камбуз" — 210 грн;
- соте з морепродуктами — 240 грн;
- риба в асортименті — від 50 грн/100 гр.
Коли: пн-пт з 10:00 до 23:00
Де: вул. Митрополита Василя Липківського, 45
Draftpubkiev
Draftpubkiev — пивний ресторан на Бессарабці: з великим вибором розливного пива, авторською кухнею шеф-кухаря Аліка Мкртчяна, трансляцією спортивних подій, ігровими консолями та лаунж зоною.
Must try:
- пиво в асортименті — від 39 до 75 грн/0,25 л.;
- фірмові копчені ребра — 208 грн;
- сети для компанії — від 199 до 480 грн.
Коли: нд-чт з 12:00 до 01:00, пт-сб з 12:00 до 02:00
Де: вул. Бессарабська площа, 2
Grandfish
Grandfish на локації колишнього кафе здорового харчування Simple пропонує не менш "здорові" салати, сніданки, супи, роли та морепродукти.
Must try:
- рол Каліфорнія з лососем або тунцем — 199 грн;
- рамен з індичатиною — 99 грн;
- веганський поке — 119 грн.
Коли: пн-пт з 08:00 до 20:00, сб з 09:00 до 21:00, нд з 09:00 до 19:00
Де: вул. Саксаганського, 102