Якщо The Independent і The New Yorker визнали мексиканський тако фуд-трендом 2017 року, виходить, ресторан мексиканської кухні Rojo Ojo на Оболоні випереджає тренди? Нещодавно команда ресторану відсвяткувала першу річницю роботи, а тепер готується до відкриття точки вуличної їжі Rojo Mexican Food.
RestOn прийшов в гості до засновника Євгена Данилова, щоб дізнатися про те, чи припала українському споживачеві Мексика за смаком, його планах на створення закладів та фудточек під брендом Rojo.
Локація
Може Оболонь і не самий «ресторанний» район Києва, але вид, що відкривається з тераси Rojo Ojo на даху ЖК Obolon Residences, - варто того, щоб їхати сюди навіть з іншого кінця міста.
Rojo Mexican Food відкриється зовсім вже в не типових для закладів місці - на Великій Кільцевій, 22-а, в районі Петропавлівської Борщагівки. Однак транспортна розв'язка там розвинена дуже навіть добре, так що приводів для хвилювань не повинно бути - зручно добиратися як машиною, так і на громадському транспорті.
Інтер'єр
У стилістичному відношенні інтер'єр закладу не можна якимось чином уніфікувати: так, він більше схожий на лофт, але більш універсальний і доповнений етнічними мотивами.
Сірий бетон і цегляна кладка, шкіряні й оксамитові дивани, крісла-гойдалки - такий Rojo Ojo в загальному. «Зокрема» простежуються в залежності від зонування: 1 поверх - з відкритою кухнею, підходить для сімейних зустрічей; 2 поверх - бар і лаунж, з відповідним антуражем.
З 2 поверху можна потрапити на простору терасу на даху. Євген пообіцяв, що в наступному році її чекають радикальні зміни.
Rojo Mexican Food за стилем буде перетинатися з Rojo Ojo, з поправкою на вуличний формат.
Кухня і бар
Rojo Ojo - ресторан адаптованої мексиканської кухні. Адаптованої в першу чергу за показниками гостроти.
Хоча варто зауважити, що місцева політика friendly-сервісу передбачає можливість приготувати страву в тій мірі гостроти (і навіть тим способом), про яку попросить гість.
Дмитро Сухарченко, шеф-кухар Rojo Ojo, доклав максимум зусиль до того, щоб і без того яскрава латиноамериканська кухня (в силу колірної гами використовуваних продуктів) стала ще більш колоритною в розрізі технік приготування й подачі.
Першовідкривачам Мексики рекомендують спробувати асорті тако (з окунем, маринованою яловичиною і запеченою в хоспері куркою), маринований кактус наполітос, крильця по-мексиканськи з соусом айолі і бісквітний десерт «Трес лечес».
А ось в must try list за версією засновника ресторану входять: кесаділья з морепродуктами, фахитос з овочами, чіа пуддинг і мексиканська піца з дитячого меню для маленьких гостей.
Кожна позиція в меню детально описана. Додатково можна проконсультуватися з офіціантами, які не тільки на зубок знають різницю між тако, бурітто і кесаділ'єю, але також можуть здивувати коротким історичним екскурсом в історію того чи іншого блюда.
Меню оновлюється в середньому раз на півроку.
Зі спеціальних опцій - ланч-конструктор за 129 грн і Family Day по неділях, коли діток безкоштовно пригощають стравами з корисного, дитячого меню.
Що стосується барної сторони ресторану, то це справжня текіла з 100% соку агави - її тут більше 15 найменувань - і коктейлі.
З коктейлів настійно рекомендуємо спробувати фірмовий Rojo Ojo. Він представлений як в алкогольній, так і безалкогольній версії. Все в ньому незвично від моменту подачі - під ковпаком, з коптильні димком - до останнього ковтка, в якому зухвала комбінація томатного соку, селери, огірка, лайма і ще парочки секретних інгредієнтів.
Особливою пошаною користуються кальяни. Тутешні кальянщики точно зможуть здивувати поціновувачів цієї справи, як мінімум зовнішнім виглядом кальяну, всередині якого прихований перець чилі.
І якщо вже ми говорили, що є в Rojo Ojo лаунж-зона, значить, є і вечірки. По п'ятницях і суботах.
Must try:
- Начос з куркою - 99 грн.
- Кесаділья «Три сиру» - 78 грн.
- Тако з яловичиною - 128 грн.
- Чилі-кон-карне - 215 грн.
- Каре телятини Salsa-verde - 268 грн.
- Чіа-пуддинг - 69 грн.
- Трес лечес - 79 грн.
- Коктейль Rojo Ojo - 185 грн.
- Кальяни - від 255 грн.
Адреса: Оболонський проспект, 26
Час роботи: з 12:00 до 03:00
Автор: Христина Ольшанська, Фото: власність закладу
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва