Чи є гастромір за межами центру столиці? Так! Та ще і який! У новому огляді ми вирішили познайомити вас із кращими ресторанними локаціями лівобережного Києва, де готують смачно, обслуговують якісно та завжди чекають нових гостей.
Редакція RestOn приємно здивована великою кількістю гідних місць на лівому березі улюбленого міста - із задоволенням ділимося нашими смачними гастронаводкамі!
Казан Диван
Ця ресторанна локація нагадує ілюстрацію з легендарної книги «Тисяча і одна ніч». Неймовірні орнаменти і витіюваті візерунки, перські килими і м'які подушки, аромати й пахощі... Заходячи сюди ви немов потрапляєте в перську казку, де все ще існують чудові палаци, прекрасні принцеси і чисті серцем герої. Єдине, що нагадує гостям про Київ, повертаючи їх до реального часу і світу, - це урбаністичні пейзажі проспекту Бажана за вікном.
Кухня ресторану - традиційно східна, але також в ній представлені популярні страви європейської кухні. Меню ресторану дуже колоритне й різноманітне, в ньому кожен гурман безсумнівно знайде собі позиції до душі.
Must try:
- Фархат Кебаб за 105 грн .;
- Баклажана ікра з крем сиром за 115 грн .;
- Шашлик із сома з овочами гриль за 245 грн .;
- Манти за 85 грн .;
- Меренгата з тархуном за 55 грн.
Де: вулиця Мішуги, 2.
Коли: з 11.00 до 24.00.
Контакти: 067 886 22 88.
Spezzo на Русанівці
Ресторан для тих, хто любить Італію всім серцем і душею. У перекладі з італійського «spezzo» означає «перерив», саме його гостям і пропонують зробити в стінах свого закладу. Девіз ресторану: Італія ближче, ніж здається! Це місце створювалося з метою дарувати тепло, затишок і відпочинок, як вдома, ділитися щастям і задоволенням з усіма своїми гостями.
Тут багато світла і простору, а кожна деталь інтер'єру - відлуння прекрасної Італії, яка тут, в Spezzo, здається не такою вже й далекою. У Spezzo є власна сироварня, де готують сир за італійськими технологіями, і пекарня, так що в закладі завжди пахне свіжою і смачною випічкою. Фокачча, хліб Тортано, чіабатта... Це далеко не повний перелік хлібних виробів, які можна не просто замовити в ресторані, але також взяти з собою.
Must try:
- Фокачча з трюфельною пастою за 96 грн.;
- Тартар з тунця за 179 грн.;
- Сир буфало за 189 грн.;
- Салат панцанела з анчоусами за 98 грн.;
- Соте з морепродуктів за 82 грн.
Де: Русанівська набережна, 8.
Коли: з 11.00 до 23.00.
Контакти: 050 422 37 98.
Мацоні
Грузинський ресторан-сироварня, який названий на честь лікувального кисломолочного продукту - мацоні. Його в Грузії не просто люблять і п'ють, але також беруть для профілактики, зміцнення здоров'я і гарного самопочуття. Таким чином, ресторан «Мацоні» - це місце, де готують не просто смачну, але ще й корисну їжу за старовинними грузинськими рецептами з найсвіжіших і якісних інгредієнтів.
В інтер'єрі закладу багато дерева і металу, що надає йому якусь вишуканість і стиль. Немає яскраво вираженого акценту на етніку, але все-таки автентичні деталі простежуються: яскраві подушки, прикрашені вишитими грузинськими орнаментами, відкрита кухня з дерев'яною піччю і тандир, зручні меблі з оригінальною оббивкою, приглушене освітлення і т.д. А для самих маленьких гостей закладу працює спеціально обладнана дитяча кімната.
Must try:
- Салат із куркою і кисло-солодким соусом за 98 грн.;
- Кубдарі зі свининою за 109 грн.;
- Чашушулі за 128 грн.;
- Суп «Шурпа» за 88 грн.;
- Хачапурі по-аджарський за 99 грн.
Де: Бульвар Ігоря Шамо (Давидова), 1/5.
Коли: з 12.00 до 23.00.
Контакти: 050 108 28 38.
Genatsvale&Hinkali
Ресторан, який створювався як гостинний будинок для всіх рідних і близьких, де можна чудово провести дозвілля в колі своєї великої родини. Інтер'єр сімейного кафе Genatsvale&Hinkali - це синергія справжнього грузинського села і сучасного лофту. Велика кількість грін-зон, зручні меблі та якісний сервіс роблять перебування в стінах закладу комфортним і затишним, як вдома.
Готують тут по-домашньому: смачно й ситно. Особливо пишаються тістом і м'ясом, приготовленим в тандирі. Максимально зберігають автентичні рецепти, додаючи нотки fashion georgian cuisine. Для всіх бажаючих поспостерігати за процесом приготування грузинських шедеврів є напіввідкрита кухня.
Must try:
- Хачапурі по-мегрельськи за 78 грн.;
- Каре молодого баранчика за 83 грн/100 грам;
- Лобіо за 61 грн.;
- Чашушулі за 89 грн.;
- Долма за 78 грн.
Де: вулиця Драгоманова, 17.
Коли: з 12.00 до 23.00.
Контакти: 093 760 50 50.
Хвиля
Гастрономічна історія цього місця навіяна морською хвилею і Чорноморським узбережжям. Ресторан оформлений в морській стилістиці: синьо-блакитна кольорова гамма, рибки на стінах, рятувальний круг, рибальські мережі... Все це створює атмосферу, немов ви перебуваєте не в ресторані, а на загадковому кораблі, який на морських хвилях забирає вас у далечінь до гастрономічних берегів Чорномор'я.
«Хвиля» - демократичний fish house, де можна спробувати чорноморську кухню за доступними для кожного цінами. У ресторані постійно діють спеціальні пропозиції на устриці, а з 12.00 до 15.00 є «щасливі години», коли можна замовити одне блюдо - і отримати друге абсолютно безкоштовно. Ще одна приємна новина: до кінця серпня в ресторані «Хвиля» можна провести будь-який банкет, приносячи свій алкоголь.
Must try:
- Камбала Калкан в прованських травах за 319 грн.;
- Чорноморські мідії в вином або вершковому соусі за 99 грн.;
- Барабулька за 169 грн.;
- Паста з морепродуктами за 149 грн.;
- Крем-суп з мідіями за 99 грн.
Де: вулиця Анни Ахматової, 16а.
Коли: з 11.00 до 23.00.
Контакти: 067 218 88 33.
Смородина
Це місце для м'ясоїдів, де гостей пригощають кращими шедеврами європейської, української кухонь, а також стравами інших народів світу, які завоювали гастрономічну любов і незаперечна визнання гурманів у всіх куточках земної кулі.
Тут однаково смачно готують італійський тартар, грузинський хачапурі, американські стейки, східні роли, хрусткі карасики і будь-яке інше блюдо. Як таке можливо? Весь секрет у професіоналізмі тутешнього шеф-кухаря і універсальності його комади.
Інтер'єр ресторану Смородина світлий, красивий і затишний. Великі панорамні вікна, оригінальні люстри-чашки, зручні меблі роблять його ідеальним місцем для святкування банкетів та сімейного відпочинку.
Must try:
- Теплий салат з курячою печінкою за 118 грн.;
- Тартар з лосося з авокадо і томатами за 276 грн.;
- Мариновані закарпатські гриби за 136 грн.;
- Шашлик з телячої вирізки за 298 грн.;
- Вареники з кроликом за 118 грн.
Де: Русанівська набережна, 7.
Коли: з 12.00 до 24.00.
Контакти: 067 506 83 35.
Lisopylka
Цей заклад ось уже майже три роки радує всіх жителів лівобережного Києва своїм настроєм, атмосферою і, звичайно ж, пивом. Ресторан був відкритий на місці колишньої лісопилки - звідси його настільки авангардна й креативна назва.
У кращих традиціях лісопилки оформлений інтер'єр закладу: практично всі деталі інтер'єру виконані з натурального дерева, що надає закладу затишок і запах лісу, що витає в повітрі.
Lisopylka - це бар-пивоварня, де можна весело провести час, відсвяткувати дівичий чи парубочий вечір, посидіти з друзями, підняти келих-другий пінного та продегустувати різні сорти пива. Меню - все краще до пива: бургери, крила BBQ, сендвічі і т.д.
Must try:
- Сендвіч з томленою свининою за 85 грн.;
- Ковбаски з картоплею фрі за 115 грн.;
- Ребра BBQ за 145 грн.;
- Коул сло за 35 грн.;
- Курячі крила BBQ за 80 грн.
Де: вулиця Старосільська, 1Е.
Коли: з 16.00 до 24.00.
Контакти: 067 629 31 11.
Very Well Cafe
Це місце, яке постійно дивує своїх гостей новими стравами, сезонними пропозиціями й цікавими заходами. Тут регулярно з'являється щось оригінальне на радість всім гурманам і любителям відмінного відпочинку.
Інтер'єр ресторану насичений безліччю всіляких деталей (книги, візерункові рамки для фото, декоративні дошки і т.і.), які надають затишок закладу, роблячи його по-домашньому близьким і рідним.
Very Well Cafe - це заклад, де гостей балують італійськими стравами і базовими позиціями європейської кухні. У місцевого шеф-кухаря чітко виражена кулінарна позиція: всі страви мають бути простими, зрозумілими і не перевантаженими кількістю зайвих інгредієнтів, але смак при цьому - безкомпромісно досконалий!
Must try:
- Густий томатний суп з сиром моцарелла і соусом песто за 65 грн.;
- Вершковий суп з лососем за 95 грн.;
- Тальятелле з лососем в сирно-вершковому соусі зі шпинатом і томатами за 145 грн.;
- Качина ніжка з пюре, блакитним сиром і вишневим соусом за 129 грн.;
- Very Well бургер №1 за 118 грн.
Де: Дніпровська набережна, 26ж.
Коли: з 11.00 до 24.00.
Контакти: (044) 331 08 26.
Моменти
Місце, де живуть сімейні цінності й домашній затишок. Це один із небагатьох ресторанів Києва, де ви зможете відчути себе як вдома, забувши про час і метушню міста. Тут головну цінність становлять моменти - моменти щастя, гарного настрою, відпочинку в колі рідних і близьких, смачної їжі та приємного проведення часу в цілому.
Ненав'язливий інтер'єр закладу, спокійна атмосфера, велика кількість зелені, живі квіти, світлі відтінки і яскраві кольорові акценти... Все це робить перебування гостя в мережі ресторанів «Моменти» приємним і умиротвореним. А для того, щоб гостю було не тільки приємно перебувати тут, але ще й смачно, в меню представлені шедеври європейської кухні, ідеально приготовлені шеф-кухарем і його командою.
Must try:
- Цезар з куркою і беконом з 110 грн.;
- Запечена куряча грудка в вершково-медовому соусі з овочами гриль на грилі за 110 грн.;
- Домашній борщ з ребром і салом за 75 грн.;
- Паста Карбонара за 105 грн.;
- Філе лосося на подушці зі шпинату і соусом бешамель за 205 грн.
Де: Русанівська набережна, 10.
Коли: пн.-чт. з 08:00 до 24:00, пт. - з 08:00 до останнього гостя, сб. і нд. - з 09:00 до останнього гостя.
Контакти: 093 378 29 24.
Kitaika
Демократичний ресторан з азіатською кухнею, де можна побалувати себе ідеально приготовленими стравами в'єтнамської, китайської, тайської та корейської кухонь.
Kitaika - це вулиця азіатських страв, тому інтер'єр закладу повністю відображає дану концепцію. Заклад виконано в «вуличному» стилі: ідеальна бруківка, плакати СРСР, яскраві графіті, мінімалістичні меблі... Все це створює враження, ніби ви знаходитесь не в приміщенні київського ресторану, а прогулюється китайськими вуличками в пошуках смачної і доступною їжі, якої, до речі, тут, в ресторані Китайка, більш ніж достатньо!
Must try:
- Салат Тит Бо за 85 грн.;
- Ньому з тофу за 85 грн.;
- Смажений рис з морепродуктами за 120 грн.;
- Том Ям за 125 грн.;
- Тушковане в східних травах качине філе за 175 грн.
Де: вулиця Златоустівська, 16, скоро відкриється на Раїси Окіпної.
Коли: з 12:00 до 23:00.
Контакти: 067 656 16 16.