Кожне століття іменується своїми звичками і трендами. Деякі з них приходять на довше, деякі швидкоплинні в пошуку своїх послідовників. Але є такі, які впевнено крокують поруч протягом всієї історії людства – тяга до здорового способу життя, смачних, натуральних і свіжих продуктів і захисту своїх ближніх.
Саме такої концепції дотримується і новий ресторан Коло – адепт веганської кухні і місце унікальної за смаковими відчуттями plant basеd їжі. Чому страви без м'яса можуть бути смачними, а позиції з овочами – ситними і привабливими – далі в нашому смачному огляді редакції RestOn. Адже розширювати кордони – саме те, що потрібно в ХХІ столітті.
Концепція
Як кажуть власники закладу, Катерина і Андрій, головною метою створення моноформатного ресторану була мрія об'єднати однодумців і знайти нових друзів зі схожими цінностями. Саме тому основна мета закладу – запропонувати кожному гостю затишок в теплій і спокійній атмосфері Подолу під яскраве звучання веганських страв.
Команда ресторану прагне показати, що страви без м'яса можуть бути повноцінними, корисними і обов'язково улюбленими. Зі зрозумілих інгредієнтів, мінімальною обробкою і турботою про кожну страву під час всього процесу її приготування.
Крім усього, Коло пропонує своїх гостям не тільки повноцінні прийоми їжі в самому приміщенні ресторану, але і можливість замовити страви з доставкою – безкоштовною по Подолу і від 25 до 50 грн по місту, опцію cork fee за ціною 50 грн і різноманітні захоплюючі доповнення – наприклад, кулінарні майстер-класи та живий музичний супровід.
Повноцінно заклад почав працювати з 19 липня, але все ще продовжує радувати своїх шанувальників новинками страв і розширенням меню в цілому – в тому числі напоїв.
Локація
Знаходиться веганський ресторан в самому серці Подолу – на улюбленій багатьма вулиці Іллінській, 20. Знайти заклад просто за однойменною вивіскою, а дістатися не важко з будь-якої центральної точки.
Наприклад, до найближчого метро Контрактова площа – всього пару хвилин і кілька десятків – до центру міста.
Інтер'єр
Ресторан Коло примітний тим, що ідея створення його інтер'єру належить самим же власникам закладу. Саме тому тут вдалося створити мінімалізм і одночасно з ним зберегти історичну цінність приміщення.
Наприклад, яскравими акцентами служать дверний і віконний проріз яскраво-жовтого кольору. Не поступаються їм і стіни – зроблені з цегли понад 100 років тому, вони пізнали мінімальну обробку і прекрасно відтіняють загальний дух закладу – простоти і доброти. Доповнює їх масивна арка, яка веде до барної стійки ресторану, а також велика кількість зелені – вона і безліч дрібних деталей додають ресторану позитиву і відчуття домашності.
На стелі також яскраві жовті лампи, а по периметру приміщення – м'які дивани і стільці з невеликими дерев'яними столиками на кілька персон, виконані в приємних сірих тонах.
Всього в приміщенні буде комфортно 20-25 гостям і ще кілька столиків припасено на вулиці – для любителів свіжого повітря і споглядання життя подільських закутків.
Меню
Меню ресторану також славиться своєю лаконічністю і збалансованістю складу страв. Усі позиції готуються з-під ножа і володіють різноманітністю смакових тонкощів.
Примітний заклад також тим, що тут самі готують хумус, веганський сир і безліч соусів до страв, багатих на мікрогрін і з особливими рецептами приготування. Особливої уваги заслуговують супи – веганський борщ з власноруч приготовленою веганською сметаною, сочевичний, з брокколі і горошком або навіть окрошка – для останньої готують крем з кешью, що надає супу ніжного смаку і аромату.
Для любителів корисного сніданку, повноцінне меню яких планують ввести восени, є вівсянка з насінням чіа і додаванням спецій, фруктів і ягід, а також сиропом агави замість цукру.
Для сироїдів припасені raw-спагетті з цукіні і соусом песто, а також raw спрінг-рол з пекінською капустою, морквою, огірком, чорним кунжутом і мікрогріном. Шеф-кухар також обіцяє незабаром розширення сироїдних позицій.
Вдало доповнюють меню також спеціальний веганський бургер «Вургер» зі шпинатною булочкою, хумусом, тофу, сиром з кешью і гірчичним соусом, а також салатом «Лола Роса», брускетта «Веган Чіз» на дріжджовому хлібі з веганським сиром, кукурудзою і сиром з кешью паприка і улюблений багатьма рол «Пекін» – з тофу-гриль, хумусом і рожевим соусом. Також є позиції, які не представлені в меню, але обов'язково озвучуються офіціантом за запитом.
Не поступається меню страв і меню десертів, фішкою якого є меланжерний шоколад, а також позиції напоїв. Є лимонади – класичний, імбирний, мохіто і полуничний, різноманітність чайних напоїв – від синього, зеленого і червоного чаю до матча чаю і улуна, а також какао, мілк-шейки та кава – класичного і альтернативного заварювання. Для приготування останніх використовується зерно вищого купажу, а також мигдальне, кокосове і макове молоко.
Середній чек закладу – 100-150 грн.
Must try:
- Вургер з тофу, шпинатним хумусом і проростками – 60 грн
- Вівсянка з чіа – 60 грн
- Raw-спагетті з цукіні – 70 грн
- Борщ з веганською сметаною і проростками – 60 грн
- Спрінг-рол – 90 грн
Здорова і безм'ясна наповненість меню закладу ідеально підходить для прихильників веганського і вегетаріанського типів харчування, а також бажаючих розширити межі гастрозадоволення. В тон стравам душевна атмосфера і ось воно – нове місце на карті, куди приємно зайти не тільки на чашечку кави, а й повноцінну вечерю, обід або сніданок.
Адреса: вул. Іллінська, 20
Час роботи: пн-пт 10:00 – 21:30, сб 11:00 – 21:30, нд 11:00 – 19:00