Новий ресторан української кухні SHO відкрився 8 квітня, але вже встиг зарекомендувати себе як модна, смачна і концептуальна локація серед адептів національних традицій. Одні в захваті від незвичайного інтер'єру закладу, інші – від простої і зрозумілої їжі, знайому ще з дитинства.
Чим же все-таки вражає і запам'ятовується «ШО», ми поїхали дізнаватись.
Концепція
SHO Ukrainian restaurant – це дітище засновників популярних моноресторанів The Burger, The Bar, The Cake і Holy Chick Дмитра Заходякина та Аліни Косичкиной. До запуску проекту Дмитро та Аліна готувалися три роки, зате в результаті вийшов найбільший ресторан української кухні в країні. У його створенні брали участь понад 600 осіб, серед яких відомий бар-технолог Степан Цуцман (Loggerhead) і Людмила Скіценко (бар-менеджер ресторанів Beef, Biancoro).
Головна ідея SHO – максимальна концентрація українських традицій в одному місці, без «шароварщини» і в новій сучасній інтерпретації.
Локація
Двоповерховий ресторан з гігантським скляним фасадом і площею 700 кв. метрів відкрився на Печерську, за адресою Мечникова, 18, у приміщенні колишнього винного магазину «Поляна». Дізнатися, що це той самий заклад можна з маленького витонченого гравірування SHO перед входом.
Інтер'єр
Інтер'єр SHO впевнено можна назвати одним з найбільш инстаграмних в місті. Столи та стільці з натурального дерева, високі колони, грубуваті глиняні стіни і стелю, масивні коси з вати і пишні букети з польових квітів створюють атмосферу традиційної української хати-мазанки.
Оформленням займалася дизайнер Наталія Білоногова. Саме їй належала ідея додати запам'ятовуючий акцент у вигляді об'ємних 8-метрових люстр, які розташовані між поверхами ресторану. І хоч люстри виробляли за індивідуальним замовленням в Африці, в загальну етно-стилістику вони дуже гармонійно вписалися і навіть додали своєрідний колорит.
Важко також не звернути увагу на оригінальний посуд: весь він придуманий і зроблений вручну за замовленням власників, тому схожі фактурні тарілки ви навряд чи побачите десь ще.
Меню
В меню — традиційні українські страви, від вареників і борщу до одеського форшмаку і закарпатського баноша. «Уявімо, що до вас приїхав манірний британець і просить розкрити йому суть української кухні. Ось саме в SHO вам і треба його привести», — кажуть засновники.
Кухнею в SHO завідує шеф-кухар Максим Корзун-Зарецький (Mercato Italiano в ТРЦ Gulliver). Він багато подорожував по Україні, вивчаючи рецепти традиційних страв, а потім втілив свої знання і досвід в меню нового SHO. Вийшло просто, ситно і смачно.
Всі продукти замовляють у фермерів. Хліб печуть самі. І не простий хліб, а за рецептом 200-річної давності. У його складі тільки вода, борошно та сіль.
Must try:
- Салат з томатами і бринзою – 90 грн
- Котлета по-київськи – 160 грн
- Голубці – 90 грн
- Борщ з бичачих хвостів – 110 грн
- Вареники з вишнею – 90 грн
Єдиний недолік, з яким нам довелося зіткнутися — тривале очікування. Наше замовлення принесли лише через 50 хвилин. Ситуацію пом'якшив комплімент, натуральне морозиво зі згущеним молоком, і люб'язність адміністратора. Що ж, зробимо знижку на те, що SHO зовсім недавно відкрився і сервіс ще в процесі вдосконалення.
Бар
У барній карці ви знайдете домашні напої на зразок узвару або відвару з шипшини, натуральні лимонади власного приготування, смузі і молочні коктейлі. Також представлений широкий вибір алкоголю, але найцікавіше – це авторські домашні настоянки. Як розповідають бариста, на ранок після них голова не болить, а солодкий післясмак змушує повернутися за додатковою чарочкою.
Must try:
- Вишня з какао на бурбоне (50 мл) – 60 грн
- Малина з трояндою на джині (50 мл) – 60 грн
- Абрикос на ромі (50 мл) – 60 грн
- Яблуко корицею (50 мл) – 60 грн
Середній чек ресторану – 600 гривень.
Поза сумнівами, це єдиний ресторан традиційної української кухні в країні таких грандіозних масштабів. Приходьте і переконайтеся самі.
Адреса: вул. Мечникова, 18
Графік роботи: з 8:00 і до останнього гостя