2490 шт - саме стільки штук устриць було з'їдено в рибному ресторані Fish House за березень. Навіть складно уявити собі цей колосальний обсяг!
Редакція RestOn вирішила особисто перевірити, що ж змушує столичних любителів морепродуктів вибирати саме цю локацію на Осокорках, і якими ще морепродуктами і рибою тут дивують своїх гостей. Всі подробиці нашої «рибно-морської» пригоди вже в новому огляді!
Локація
Fish House - рибний ресторан сімейного типу, який ставить перед собою амбітну мету: привчити столичних гурманів до якісних морепродуктів та риби рідкісних сортів.
Знаходиться локація за адресою проспект Бажана, 1е (ТЦ Appetite).
Найближче метро: Осокорки.
Філософія ресторану
Ось уже чотири роки Fish House радує своїх гостей ідеально приготованими морепродуктами і рибою. За весь цей час меню закладу наповнилося новими позиціями, інтер'єр - змінився на краще, рецепти страв - покращилися. Не змінилися тільки філософія і принципи роботи ресторану, які з року в рік роблять це місце все більш популярним серед любителів морепродуктів і смачної їжі.
- У ресторані Fish House готують виключно зі свіжої (або охолодженої) риби. Власники ресторану - найбільший постачальник риби і морепродуктів в Україні, тому всі морські делікатеси надходять в ресторан два рази в тиждень. Це гарантує свіжість продуктів, а також дивовижний смак.
- Дорадо, сібас, лосось, форель - це, звичайно, добре. Але в світі повно іншої менш популярної в гастрономічному плані, але зовсім дивної по своєму смаку риби, яка гідна того, щоб стати ідеальною вечерею або обідом для вас. Саме тому ресторан Fish House пропонує своїм гостям такі рідкісні сорти, як риба з Шрі-Ланки: баррамунді, ред групперов, жовтопьорий фузільор.
- Будь-яку рибу тут приготують за бажанням гостя в китайському самоварі, соляному саркофазі (фаворит серед відвідувачів ресторану), на грилі або просто запечуть. При цьому шеф-кухар обов'язково порекомендує гарнір і соус, який підкреслить смак риби найкращим чином.
- Меню ресторану постійно оновлюється. Зовсім недавно в ньому з'явилися нові цікаві позиції, яких ви не спробуєте більше ніде. Наприклад, камчатський краб, акула азіатська і т.д. (Більш детальна інформація про нове меню - далі в огляді).
- У ресторані є рибний бутік, де рибу, устриці, морепродукти можна придбати для домашнього приготування. Якщо гості хочуть купити, але не знають, як приготувати обраний ними морепродукт, шеф-кухар допоможе, проконсультує, а якщо є необхідність - почистить і філірує все згідно рецепту.
- Персонал ресторану (від шеф-кухаря до офіціантів) дуже відкритий і доброзичливий. Тому Fish House - це місце, де гостям не тільки завжди пропонують тільки найкраще, але ще і врахують всі його побажання та рекомендації.
Інтер'єр Fish House
Головні акценти в оформленні залишилися незмінними. Морська стилістика збереглася, як і раніше, ставши ще вишуканішою і красивішою.
Локація розділена на два блоки. Перша - це, власне, сам ресторан. Перебуваючи в ресторані Fish House, ви немов занурюєтеся в морську безодню, насолоджуючись пропливаючими повз рибками, блакиттю води і розсіяним сонячним світлом.
Другий - це рибний бутік, який працює в форматі eat&go. Його дизайн набагато простіший, це мінімалізм в чистому вигляді. Все оформлення залу говорить про те, що тут можна купити рибу у прямого постачальника, з'їсти її прямо тут і/або забрати «улов» додому.
Зовсім скоро ресторан відкриє затишну літню терасу, щоб кожен бажаючий зміг відчути себе десь на березі прекрасної Сицилії, насолоджуючись морепродуктами і іншими стравами.
Особливість:
По п'ятницях, суботах і неділям з 19:00 в ресторані Fish House звучить жива музика.
Меню і барна карта
Меню ресторану не прив'язується до якоїсь певної кухні світу. Тут скоріше можна провести паралель з країнами, які активно використовують рибу і морепродукти в своїх традиційних стравах. Досить яскраво представлені кулінарні традиції середземноморської, тайської, європейської, японської кухонь.
Раз в сезон виходить спеціальна пропозиція ексклюзивних страв від шеф-кухаря. Буквально недавно тут було запущено нове меню, в якому можна спробувати гуакамоле з камчатським крабом (592 грн.), Сашимі з креветкою Карабинер (846 грн.), Тартар з креветки Гамба Роха з авокадо і манго (471 грн.) та ін. блюда . ТОП-позиція спеціального меню - це холодне плато морепродуктів Deluxe (фаланга камчатського краба, креветки Гамба Роха, Карабинер, аргентинська креветка, мідії, устриці Середземноморська №1, соус айоли і винно-цибулевий, оливкова олія) за 2298 грн.
Безсумнівно, вибір морських делікатесів і риби в ресторані Fish House приємно дивує всіх цінителів морепродуктів. Але все-таки головною його гордістю є устриці. Тут представлений один з найширших асортиментів в Україні цього делікатесу, а саме - 12 видів, серед яких є фермерські та дикі різновиди.
Всі устриці - живі, вони зберігаються в спеціальних акваріумах і подаються на стіл гостю в самому свіжому вигляді. Ви можете замовити устриці і відкрити їх самостійно або ж попросити кухаря зробити це за вас. І в першому, і в другому випадках свіжість устриць - гарантована.
Найбільшою популярністю серед гостей Fish House користуються: Жилярдо Спесіаль з кавуновим післясмаком (209 грн./1 шт.), Білий Перли з молочними нотками (169 грн./1 шт.) і Царська з горіховим присмаком (219 грн./1 шт. ). Також можна замовити плато з устриць (12 штук на вибір), щоб спробувати все устриці і знайти свого лідера.
Теорія і практика: на що звернути увагу при виборі устриць
- Устриці повинні бути закритими. Устриця відкривається тільки на короткий проміжок часу, щоб подихати, а потім заново закривається. Якщо ви бачите в акваріумі велику кількість привідчинених устриць, не варто їх замовляти - вони не годяться для вживання.
- Просіть, щоб ніжку устриці підрізали при вас або ж ви робили це самостійно. Свіжість і «живність» таких устриць можна перевірити, натиснувши на м'язи морепродукту виделкою - вони повинні скорочуватися у відповідь на таку дію. Якщо цього не відбувається, значить, устрицю вам подали вже мертвою і її не варто їсти.
- Якщо ви ще ніколи не їли устриці, зверніть увагу на фермерські устриці (Фін де Клер, Гушу Спесіаль, Білий Перли і ін.). Вони мають приємний післясмак і відмінно підходять для тих, хто ще мало знайомий з цим делікатесом. Що ж стосується розміру устриць, для «початківців» ідеально підходять устриці №2 і №1.
Не так давно від ресторану Fish House на Столичному ринку відкрився Fish House Bar. Тут можна купити рибу і морепродукти практично за ціною постачальника, перекусити устрицями (які відкривають прямо при гостях), а також спробувати унікальні бургери з зеброю, крокодилом і телятиною Вагу за єдиною ціною 99 грн.
Морепродукти і риба - це флагмани ресторану Fish House, але, на радість всім м'ясоїдам, в меню представлені не тільки вони. Салати, закуски, супи, пасти, різотто, класичні десерти - тут є що вибрати і чим себе потішити в гастрономічному плані! Рекомендуємо спробувати стейк Філе-міньйон з картоплею та грибним соусом з рапанами за 479 грн., Курячі крила BBQ за 169 грн. і традиційну сербську котлету з картопляним пюре за 159 грн.
Морепродукти, риба, м'ясо... Щоб ви не вибрали, прекрасним доповненням до страви стане келих вина! У ресторані є власна винна кімната, де представлений широкий асортимент ігристого іспанського вина CAVA, а також інші алкогольні напої.
Так як ресторан Fish House активно пропагує любов до риби і морепродуктів, тут регулярно проходять акції і діють вигідні пропозиції:
- Усі устриці можна замовити на винос зі знижкою 20%.
- Щопонеділка і щовівторка діє знижка -50% на Фін де Клер і Середземноморські устриці калібром 1 і 0.
- Щочетверга діє знижка -50% на всю рибу, привезену зі Шрі-Ланки.
- У ресторані є власна служба доставки. Ви можете замовити суші і устриці на Позняки, Осокорки та Харківську.
- Є меню сніданків (діє цілий день) і бізнес-ланчі.
Адреса: проспект Бажана, 1е (ТЦ Appetite).
Час роботи: c 11:00 до 23:00.