Мідії - це не тільки гастрономічний тренд, але ще і дивно корисний і смачний делікатес. В меню яких ресторанів Києва «живуть» ці жителі морських глибин і скільки коштують подібні ласощі - читайте в новому шорт-листі редакції RestOn!
3 причини закохатися в мідії раз і назавжди:
- Це якісний дієтичний білок, відмінний замінник м'яса і птиці. Легко засвоюється організмом.
- Незамінне джерело жирних кислот, в тому числі і арахідонової, яка вкрай важлива для нормалізації обміну речовин.
- Справжнє джерело вітамінів. Мідії містять велику кількість вітаміну В12, А і PP, які покращують імунітет, очищають кров і в цілому благотворно впливають на роботу нервової системи.
Так що їжте мідії - і будете здорові! А редакція RestOn із задоволенням розповість, в яких ресторанах Києва це можна зробити смачно!
FISH HOUSE
Ресторан високої кухні, де зібрані морепродукти і риба з усього світу. Морські делікатеси закуповуються у найбільшого імпортера в Україні, їх вибір приємно вразить вас своєю різноманітністю і свіжістю.
У ресторані FISH HOUSE є два зали (посадка - від 40 до 70 місць), а також акваріуми з живою рибою та відкриття вітрини. Ви можете вибрати будь-яку вподобану рибу або морепродукт - і вам приготують їх максимально швидко і смачно.
Must try:
- Каструля мідій в томатному соусі або соусі з білого вина - 289 грн.
- Голландський суп з мідіями - 99 грн.
Де: проспект Бажана, 1е (ТЦ Appetite).
Коли: з 11:00 до 23:00.
Баркас. Fish&Grill
Ресторан, який своїм прикладом доводить - українські морепродукти нічим не поступаються заморським за своєю якістю і смаком. Основний акцент в меню зроблений на місцевих продуктах, які привозять з усіх куточків України. Стерлядь, ставрида, кефаль, барабулька... - завжди тільки найсвіжіший улов!
Інтер'єр закладу виконаний спокійних блакитних тонах, створює відчуття, ніби ви знаходитесь на кораблі з просторими палубами і невимушено-морської атмосферою.
Must try:
- Чорноморські мідії в соусі Бер-блан з томатами, каперсаміі лемонграса/в сирно-вершковому соусі - 200 грн.;
- Чорноморські мідії в вині з пряними травами - 320 грн.
Де: вулиця Володимирська, 49а.
Коли: з 11:00 до 23:00.
Samogon Fish Bar
Атмосферний ресторан, де гостям пропонують наливки, самогон і завжди свіжий чорноморський улов. Мідії, рапани, тюлька, скат... Достаток риби і морепродуктів не може не радувати, як і смак приготованих з ними страв.
Заклад виконано в дусі особняків позаминулого століття, розділене на 4 блоки: 2 банкетних залу (посадка - 50-60 гостей), зал-кабінет (18 гостей) і літній майданчик «Одеський дворик» (посадка - 70).
Must try:
- Каструля мідій в соусі (вершково-винний/соєвий з чилі/томатний) - 299 грн.;
- М'ясо мідій з тар-таром з рожевих томатів - 189 грн.
Де: вулиця Набережно-Хрещатицька, 25.
Коли: з 12:00 до 24:00.
Любчик
Ресторан в центрі Києва, де можна перенестися в сонячну Одесу з її неймовірними застіллями, атмосферою і, звичайно ж, морськими делікатесами. Шаланди повні кефалі, херсонські устриці, одеські мідії, 15 видів чорноморської риби, море раків, прекрасних, як любов..!
«Любчик» розділений на два поверхи. На першому розташований «інтелігентний пивбар», а на другому - справжнісінький одеський ресторан. Приходьте, смачно їжте-пийте - і буде вам щастя без кордонів і берегів!
Must try:
- Казанок мідій в соусі (біле вино / томатний / вершковий) - 395 грн.;
- Соте з рапанами, мідіями, раками і чорноморської креветки - 295 грн.
Де: вулиця Воздвиженська, 10Б.
Коли: з 08:00 до 23:00.
DAILY FISH CAFÉ
Демократичний фіш-хаус, де можна спробувати морські делікатеси на будь-який смак за «приємною» ціною. Мідії, устриці, скат, фішбургери... Бездоганно приготовані страви порадують всіх цінителів морських делікатесів.
Заклад оформлено в стилі loft, світле і просторе. Ресторан двох'ярусний з безліччю перегородок, які створюють функціональні зони, а також ефект камерності і самоти.
Must try:
- Запечені чилійські мідії у вершковому соусі - 139 грн.;
- Бургер з мідіями і креветками - 145 грн.
Де: вулиця Велика Васильківська, 48.
Коли: з 11:00 до 23:00.