Київ прокидається після свят та зимової сплячки, хоча холодний сезон напевно ще своє візьме. Щоб підбадьорити вас, ми ділимось підбіркою закладів, які відкрилися в Києві у січні. Раптом ви ще десь не встигли побувати? Зараз саме час!
Італійська редакція
Цей заклад від власників ЖЗЛ і Улюбленого Дяді, що вже стали фаворитами містян. Засновники кажуть, що нове місце про римські канікули та молодого Папу в Києві. Відрізнятися від інших італійських закладів будуть сміливістю та хуліганством в хорошому кулінарному сенсі. Піца, антіпасті, паста, салати і різотто - все це на основі класичних рецептів, але з присмаком запалу.
Must try:
- Чорні спагетті-Пічі з креветками, рапанами і кальмарами - 397 грн;
- Трюфельна бурата в тісті з соусом песто - 289 грн;
- Найбільша морська піца - 397 грн.
Де: вул. Велика Васильківська, 43
Коли: з 12:00 до 00:00
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове місце (Київ): ресторан "Італійська редакція" на Великій Васильківській
Istanbul
Це сімейний ресторан з турецькою кухнею. Його відкрили недалеко від універмагу Україна. Тут кухарі з Туреччини готують свої сімейні страви за класичними рецептами. Інтер'єр облаштували так, щоб гості відчували себе комфортно. Крім того, в ресторані продумали куточок з продуктами прямо з Туреччини: можна купити чаї та солодощі.
Must try:
- Суп із сочевиці — 50 грн;
- Сніданок анатолія — 145 грн;
- Піде асорті — 130 грн.
Де: площа Перемоги, 3
Коли: з 09:00 до 22:00
The Cinematographer's Party
Із назви зрозуміла концепція закладу - його відкрив режисер Роман Жирних для "трохи-снобів". Хороший бар це не просто місце з коктейлями, вважає Роман, це заклад для відпочинку. Тож всередині зробили, як для себе. У барному меню акцент на авторські коктейлі, які готуються з усього власного: якщо потрібен сироп або фреш - роблять самі. Їжа теж є - куди алкоголь без їжі. Проста, смачна і зрозуміла кухня, таким був концепт.
Must try:
- Крем-суб з гарбуза — 90 грн;
- Тако з куркою, кімчі та йогуртом — 190 грн;
- Коктейлі (єдина ціна) — 165 грн.
Де: вул. Велика Житомирська, 34
Коли: нд-чт з 18:00 до 02:00, пт-сб з 18:00 до 04:00
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове місце (Київ): The Cinematographer's Party на Великій Житомирській
Guilty Wine Bar
Guilty bar - про те, що ми всі їмо здорову їжу і займаємося спортом, але раз в тиждень хочеться порушити всі заборони і випити келих вина. У винній карті зібрали кращі напої з Італії, Франції, Німеччини, Нової Зеландії, Аргентини. Ціна за келих червоного, білого або ігристого стартує від 70 грн. В меню закусок 7 позицій: легкі паштети з курячої печінки і тунця, оливки і м'ясна тарілка.
Must try:
- Паштет з курячої печінки — 80 грн;
- М’ясне плато — 130 грн.
Де: вул. Воздвиженська, 38
Коли: з 17:00 до 23:00
DOM №10
Ресторан, який творить нову історію Подолу, надихаючись спадщиною. Розташувався в будинку з історією: колись тут жила інтелігентна сім'я скульптора. USG Holding, які відкрили заклад, намагаються передати атмосферу гостинності сімейного вогнища, зберігаючи історичні деталі і доповнюючи сучасною кухнею в стилі comfort food.
Must try:
- Різотто з трюфелем — 169 грн;
- Домашня паста з пекорино — 180 грн;
- Лосось, запечений з чебрецем — 380 грн.
Де: вул. Сагайдачного, 10
Коли: нд - чт 14:00 - 23:00, пт 14:00 - 6:00, сб 14:00 - 24:00
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове місце з історією (Київ): DOM N10 на Подолі
Holly Food
І на Троєщині теж свято! Сюди прийшов відомий ресторатор Валерій Созановський і відкрив піцерію на території кіностудії Film.ua. Хороші заклади повинні бути децентралізовані - тому нове місце від власника The Cake на околиці. Дизайн обіграли виходячи з локації: це - місце з американських фільмів. У меню 7 видів піци, два бургера і салата, паста. Тут важлива не тільки різноманітність їжі, але швидкість її приготування.
Must try:
- Маргарита — 98 грн;
- Пепероні Сир — 179 грн;
- Фірмова Holly Food — 179 грн.
Де: вул. Закревського, 22
Коли: з 10:00 до 22:00
Big Cup
Без кавових відкриттів нікуди - ще одна точка на Подолі від Олександра Славинського. Він дбає про поліпшення кавової культури у столиці і радий, що з'явилася можливість відкрити точку на Подолі. Кавова класика, на зразок еспресо і латте, тут подається за ціною від 18 грн, але меню радує і авторськими позиціями.
Must try:
- Кава з каштанами - 40 грн;
- Black orange - 45 грн.
Де: вул. Спаська, 5
Коли: з 08:00 до 21:00
Mr Butcher
Чи не бажаєте ідеального м’яса? Містер м'ясник приготував для столичних гурманів Rissole - соковитий мікс хот-дога і бургера, щедро здобрений авторськими соусами і овочами і загорнутий в тонкий лаваш. Про що це ми? Про новий фуд-тренді, з яким точно варто подружитися найближчим часом!
Must try:
- Rissole з курки з м’ятою - от 45 грн;
- Rissole з телятини з горіхом - от 55 грн;
- Grill Rissole "Три телятини" - 135 грн.
Де: Бесарабський ринок (зі сторони Арени), Столичний ринок (м’ясний відділ)
Коли: Бесарабський ринок: 24/7, Столичний ринок: 10:00 - 18:00
Not Only Fish
Велика Васильківська перетворюється на центр ресторанного життя столиці. Плюс один паназійський заклад не тільки з їжею, а і з танцями. Основа меню - японська кухня з перуанськими мотивами.
Must try:
- Рол з лососем — 190 грн;
- Том-ям з морепродуктами — 365 грн.
Де: вул. Велика Васильківська, 94
Коли: 12:00 - до останнього гостя (у тестовому режимі)
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новое место (Киев): ресторан Not Only Fish на Большой Васильковской
JOMO
"Більше бургерів" - вирішили засновники JOMO і зробили свій заклад з бургерами, чизбургерами і картоплею фрі. Щоб відрізнятися від інших схожих місць, зробили акцент на великих порціях і цікавих доповненнях до страв. Наприклад, "фрі" готують не тільки з картоплі, а й з батату, соуси роблять з томатів та буряку. Крім того, для веганів є бестселер - обпалена цвітна капуста.
Must try:
- Класичний бургер — 145 грн;
- Батат фрі - 90 грн.
Де: вул. Велика Васильківська, 74
Коли: з 12:00 до 21:00
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новое место (Киев): стритфуд JOMO на Большой Васильковской
Барсук
Перший заклад Діми Борисова перезапустили з новою концепцією меню. Її назвали гастрономічний комфорт-фуд, це про знайомі страви різних країн в авторській інтерпретації "Барсука". Крім того додали сніданки та ранковий сет на двох (599 грн), що дуже зручно. Тепер, через 10 років після відкриття, нова версія закладу готова приймати гостей.
Must try:
- Стейк з лосося — 198 грн;
- Хумус — от 79 грн;
- Боули — 139 грн.
Де: вул. Евгенія Гуцала, 3А
Коли: з 08:00 до 00:00
Автор: Ніна Дей; Фотографії: власність закладів