Коли творець вкладає у заклад всю душу, це відчувається з першої секунди. KORA - одне з тих місць, де все продумано до дрібниць: тут кожна деталь на своєму місці. Ми побували в ресторані з історією та унікальною атмосферою, аби поділитися враженнями з вами.
Локація
KORA пустила коріння у історичному центрі Києва, недалеко від Золотих Воріт. Назва натхненна історією місця, де раніше знаходилося величезне дерево. Під його кроною проводилися збори та свята, а іноді - і магічні обряди. Дерево було настільки старим, що під ним утворився щільний килим з кори. Звідси і назва гастрономічного ресторану - KORA, як основа для атмосферних зустрічей і кулінарних відкриттів.
Інтер’єр
В інтер'єр "деревинна" тема вписана дуже елегантно: вийшов затишний, але сучасний ресторан. Колірне рішення, натуральні матеріали у оформленні створюють цілісну, фактурну картинку.
Цікаво те, що власниця закладу, Галина Мельник, вникала в усі етапи роботи над KORA, аж до вибору фарб і елементів декору. Не будемо перевантажувати cool story, дивіться, що вийшло.
obzor_kora_01_2019_new_1
Заклад можна розділити на кілька зон: камінний зал з "прямою трансляцією" вогнища, зона біля бару, камерна зелена Арея для зустрічей, зал з млином та тераса. До речі, остання - Iqos friendly.
Кухня
KORA - це гастрономічний ресторан. Тут все зав'язано на якісній, здорової і смачній їжі. Страви розробляли з урахуванням локальних та сезонних продуктів, які заклад закуповує у безпосередньо у фермерів.
obzor_kora_01_2019_new_2
В меню - авторська кухня. Тут представлений повний набір: від закусок і десертів до складно влаштованих багатокомпонентних страв.
Обов'язково зверніть увагу на подачу. У KORA роблять акцент на японській традиції насолоджуватися видом страви (в тому числі і через призму Instagram), а потім вже переходити до трапези.
Бар
KORA підкорює своїм wine list: оцінити його масштаби можна вже біля входу. Вас зустрічає величезна винний шафа, де ховаються як легкі вина з простим і зрозумілим смаком, так і легенди на кшталт Вдови Кліко або вишуканих червоних вин.
Крім вишукань енологічних обов'язково зверніть увагу на коктейлі. Як і для кухні, діє правило: якість, смак і авторський рецепт. Хоча класику тут теж можна зустріти.
Must try:
- Фінтес-бургер з індичкою;
- Ніжні телячі щічки;
- Філе лосося зі спаржею;
- Медовик від шефа.
Де: вул. Ярославів Вал, 30/18
Коли: з 11:00 до 24:00