Ресторан "Італійська редакція" увійшов у гастрономічний вихор Києва буквально перед Новим роком. До 4-го січня заклад працював в тестовому режимі. Ми дочекалися його офіційного запуску і готові розповісти, чим воно підкорює гостей.
Концепція
"Італійська редакція" - це новий проект Дмитра Запорожця, який вже подарував нам "ЖЗЛ" і "Любимого дядю". Вся суть цього місця в новому, незвичному погляді на кухню регіонів Італії. Тут переважає авторський підхід у всьому, від оформлення закладу до подачі страв і напоїв.
Локація
Ресторан знаходиться майже на перехресті Великої Васильківської та Саксаганського, у досить насиченому життям місці. Прийшовши туди не варто шукати величезних кричущих вивісок. "Редакція" зустрічає нас скляними дверима з невеликим "сонячним" логотипом і теплою, мов адріатичний бриз, посмішкою хостесс.
Інтер'єр
Одного погляду достатньо, щоб зрозуміти: заклад в кожному пробуджує і підживлює естета. Інтер'єр "Редакції" насичений предметами мистецтва і просто красивими речами, які притягують погляд.
Ми не будемо співати дифірамби, дивіться самі.
Приміщення можна умовно розділити на кілька залів. Перший, сповнений світла та кольору, ідеальний для зустрічей, обідніх роздумів, навіяних картинами та, звичайно, фотографій. Другий - більш тісний, тут вирує життя завдяки відкритій кухні і бару. Сидячи на високих диванах, відчуваєте себе в авангарді відбувається, не інакше.
Кухня
Як і говорили, у меню - авторські страви, натхненні кухнею Італії.
Широкий вибір антіпасті, салати і супи. Багато уваги приділили пасті та піці. До речі, останню тут готують використовуючи кілька різних видів борошна і, що приємно, подають соус для "корочок".
Плануючи обід обов'язково залиште місце для десерту - про солодощі з "Редакції" буквально ходять легенди.
Бар
Якщо в житті не вистачає коктейльних вражень - кидайте все і бронюйте стіл вже зараз. Тут подають кілька авторських видів Белліні, Негроні, а також цілий список інших цікавих напоїв, які стануть справжнім відкриттям.
Поціновувачам граппи теж зробили приємно - десяток різних варіацій, з витримкою і без.
Залишилося лиш обрати!
Must try:
- Трюфельна буррата;
- Тартар з телятини;
- Піца "Чотири сири і ще два";
- Шафранове різотто;
- Канолі з фермерським сиром, апельсином, ягідним ганашем та фісташковим праліне.
Де: Велика Васильківська, 43
Коли: 12:00 - 00:00