"Приходь - гостем будеш!" - каже команда ресторану ШахГранат кожному, хто бажає відчути всю атмосферу кавказьких гір, випробувати на собі солодкість азербайджанської і гостроту грузинської кухонь.
Редакція RestOn не втрималася і теж забігла в ШахГранат на келих відмінного грузинського вина і справжній азербайджанський плов!
Локація
Відвідати Грузію і Азербайджан, не залишаючи при цьому меж Києва, можна за адресою вул. Володимирська 92/39.
Філософія закладу
Головний символ ресторану ШахГранат - гранатове дерево, яке позначає вірність традиціям, любов і дружбу, душевну щедрість і мудрість поколінь.
Зерна граната дарують життя, силу і енергію, є талісманом успіху і благополуччя. Тому гранат в ресторані присутній практично у всіх блюдах, які представлені в меню, у вигляді прикраси або як складова блюда.
Інтер'єр
Рога на столах (за традицією з них п'ють вино), килим на стіні, привезений з Грузії декор, велика кількість зелені, традиційні наряди (чоловічий та жіночий), які може приміряти кожен бажаючий... Директор ресторану разом з дизайнерами зробили все, щоб кожен гість, переступивши поріг закладу, занурився в світ Грузії і Азербайджану!
У ресторані ШахГранат є 3 зали. В основному (посадка - 100 гостей) знаходиться сцена, на якій по п'ятницях і суботах звучить жива музика. Іноді гості настільки надихаються кавказькими музичними мотивами, що пускаються в танок! Але це і добре - місця вдосталь, навіщо ж себе стримувати? Крім основного, є ще два зали (на 30-35 гостей) - VIP-кімната, де можна провести закритий захід або застілля і мангал-зал з відкритим мангалом - уявляєте, Ви можете спостерігати за тим, як готують Ваше блюдо!
obzor_shahgranat_new_2019_1
Зручності ресторану дозволяють відпочивати тут навіть з самими маленькими гостями, адже в ШахГранат є дитяча кімната з великою кількістю іграшок, стільчики для годування і пеленальний столик. А неділю в ресторані взагалі оголошено сімейним днем - діток пригощають стравами з дитячого меню абсолютно безкоштовно.
Кухня
Кухнею ресторану ШахГранат завідує гостинний і любить свою справу шеф-кухар Джаміль. Він народився в талишському регіоні (Азербайджан), але виріс в Україні. Його заповітна мрія - закохати українців до рідної для нього кухню, показати красу улюблених страв, передати колорит своєї батьківщини через поєднання смаків.
Одна з коронних страв Джаміля - лявянгі плов (220 грн.), обсмажена курочка з грецьким горіхом, цибулею і пюре з аличі. Блюдо має дуже яскравий насичений смак, а кисло-солодке поєднання, немов красива кавказька пісня, радує своїм колоритом. Унікальне за своїм смаком ласощ, яке готують за все в 3-х областях Азербайджану. Джаміль для його приготування використовує рецепт своєї бабусі.
Каре з телятини з фісташками (270 грн. - 150/250г) - одна з найвідоміших "фішок" азербайджанської кухні. Тут його готують на мангалі, за рахунок чого м'ясо набуває особливого смаку, а блюдо в цілому радує різноманітної і багатою гамою.
Чакапулі (227 грн.) - баранина з великою кількістю зелені, яка гаситься на білому вині. Смак баранини - просто вах-вах, м'ясо виходить ніжним і при цьому досить пікантним. Мабуть, це найкраще, що могли придумати грузинські кухарі!
Бути в кавказькому ресторані і не замовити Шах Плов (азербайджанський плов в лаваші) - даний гастрономічний злочин. Красива подача, дивовижний смак, хрумка скоринка... Дуже смачна страва, справжній король кавказького застілля, передає темперамент і душу народу. Можна замовляти як порційно (300 грн./350 г), так і для великих компаній (850 грн./1000 г).
Також рекомендуємо звернути увагу на садж-страви (від 345 грн.). Це м'ясо (телятина, баранина) або риба (сом) з овочами, які подаються в азербайджанській чавунній сковороді - садж і підігріваються за допомогою вугілля прямо на Вашому столі.
Смак кожної із страв прекрасно підкреслять дуже смачні домашні соуси (6 видів), приготовлені в ресторані за авторським рецептом.
obzor_shahgranat_new_2019_2
З солодощів обов'язково спробуйте королеву кавказьких десертів - пахлаву (108 грн.). Це 27 шарів блаженства і смаку, які зроблять будь-якого ласуна трішки щасливішими.
Кавказькі страви краще всього поєднуються з вином. У ресторані ШахГранат цей напій представлений дуже широко (розливне, пляшкове, а також домашнє айвовое і гранатове вина). Барна карта закладу багата і на інші алкогольні напої, в основному грузинські, наприклад: чача (декількох видів), гранатова горілка і авторські коктейлі з додаванням граната.
Для любителів безалкогольних напоїв, в ресторані подають грузинські домашні лимонади власного приготування. З зимового меню можемо виділити унікальні глінтвейни - гранатовий, айвовий і грог-тархун. Ці напої можна спробувати тільки в ресторані ШахГранат!
Must try:
- Авторський салат ШахГранат з креветками (245 грн.);
- Люля-кебаб з бринзою в беконі (130 грн/100 г);
- Реберця в медово-гірчичному соусі - Гноріс Некнебі (230 грн/350 г);
- Перепелиця на мангалі (120 грн./100 г);
- Хінкалі з телятиною, бараниною або сиром (20 грн./1 шт.);
- Філе лосося в беконі з соусом з тархуна (385 грн.).
Кожен сезон меню ресторану ШахГранат оновлюється новими стравами. Так що тут завжди знають, чим вас порадувати і здивувати.
Заходь, гостем будеш!!!
Адреса: вул.Володимирська 92/39.
Час роботи: з 12:00 до 23:00.