Останній ривок ресторанних відкриттів в 2018 році - грудень. Які ж заклади стали заключними відкриттями в столиці? Кілька барів, парочка ресторанів і кафе, два перезапуска. Всі вони зібрані в нашій свіжій підбірці.
Vino&Tapas
Меню сніданків, широкий вибір закусок тапас і коронна страва від шефа - це все про новий ресторан середземноморської кухні. Свіжі продукти, зрозуміла їжа і доступні ціни це три кити, на яких стоїть Vino&Tapas. Заходячи в гості, обов'язково спробуйте страву від шефа: там філе-міньйон, хвіст лобстера, королівські креветки і все це на одній великій тарілці.
Must try:
- Сирники з карамельним соусом - 99 грн;
- Равлики з соусами (по-діжонськи, по-прованськи або з сиром горгонзола) - 144 грн;
- Страва від шефа (філе-міньйон, хвіст лобстера, королівські креветки, запечена картопля, спаржева квасоля) - 500 грн.
Де: вул. Леонтовича, 6А
Коли: пн-пт з 09:00 до 22:00, сб-нд з 10:00 до 22:00
Urban Space 500
Концепція закладу спрямована на розвиток міських ініціатив. 80% від прибутку направлятимуть на міські проекти. В меню зробили акцент на мультикультурну, але здорову їжу. Інтер'єр приємний: меблі з IKEA, диванчики і тепле світло. Окремої уваги заслуговує те, що тут облаштували зручний вхід для людей з інвалідністю.
Must try:
- Рисова каша на кокосовому молоці з манго - 130 грн;
- Поке-боул з креветками, рисом, авокадо і норми - 180 грн;
- Гарбузовий крем-суп з імбиром - 90 грн.
Де: вул. Бориса Грінченка, 9
Коли: з 07:00 до 23:00
Бар "Морфій"
Бар з настроєм булгаковських творів - так концепцію характеризують засновники закладу. Фішка барного меню це коктейлі, які подають в крапельницях. Вони називаються як елементи з таблиці Менделєєва. Місце, де можна відволіктися від рутини - ось про який відпочинок бар "Морфій".
Must try:
- Крапельниця "Актій" - 150 грн;
- Пробірка "Водень" - 50 грн.
Де: вул. Велика Васильківська, 86/9
Коли: з 14:00 до 01:00
Бар "Грам"
Співвласник бару, Віталій Бардецький, каже, що для нього дуже важлива музика в закладах. Тому в його барі на цьому побудували ідею - тут грає старий добрий вініл. Навіть локацію підбирали таку, щоб була хороша акустика. У барном меню роблять акцент на авторські коктейлі. В меню закусок - сет брускетту і м'ясне асорті. У майбутньому планують робити повноцінне меню.
Must try:
- Вина від 80 грн за келих;
- Пиво від 50 грн;
- Мілкшейк від 75 грн.
Де: вул. Січових Стрільців, 21
Коли: вт-чт з 17:00 до 00:00, пт-сб з 17:00 до 03:00
Negorkiy
Заклад відкрили в ЖК New York Concept House, тому інтер'єр тут теж в стилі США. Звідси ж і концепція меню - американська кухня, з вкрапленнями паназіатської. Особливу увагу рекомендуємо звернути на стейки і морепродукти.
Must try:
- Хрусткі креветки з горіховим соусом - 170 грн;
- Крем-суп з брокколі з білими грибами - 140 грн;
- Жаб'ячі лапки з кріпно-картопляним пюре - 310 грн.
Де: вул. Антоновича, 74
Коли: з 11:00 до 23:00
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове місце (Київ): ресторан NegorkiY на Антоновича
Ramen-do
Фішок у цього закладу відразу три: тут подають тільки одне блюдо, його видають за 5-7 хвилин після замовлення, будь-який інгредієнт можна подвоїти. Тонкоцу Рамен - це японський рамен, який готують з трьох видів бульйону (свинячого, курячого і овочевого). До кожного рамену подають напій мугіча з смаженого ячменю.
Must try:
- Тонкоцу Рамен - 135 грн.
Де: провулок Євгена Гуцала, 3
Коли: в будні з 11:00 до 16:00
Свіжість
Новий формат smart casual від Діми Борисова в ТЦ Globus. У зоні фудкорту ресторатор відкрив точку з Боул і ролами. Всі замовлення видають швидко - до 5 хвилин. Ціни страв демократичні - від 29 грн за келих вина до 129 грн за порцію з 8 ролів.
Must try:
- Спайси-роли з лососем - 89 грн/6 шт; 129 грн/8 шт;
- Боул з креветками і кіноа - 89 грн;
- Місо-суп з лососем і мідіями - 69 грн.
Де: ТЦ Globus
Коли: з 10:00 до 22:00
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова точка Діми Борисова (Київ): роли за 89 грн і боули за 69 грн в ТЦ Глобус
Варенична "Балувана Галя"
Відкрився вже другий заклад української кухні "Балувана Галя". Ресторатор Ігор Сухомлин каже, що фішка закладу - ситна українська кухня в стінах сучасного інтер'єру. І правда, вже городяни втомилися від старомодних деталей в дизайні. Окрема фішка кухні - страви, приготовані в печі. Серед таких свинячі реберця, які виходять соковитими.
Must try:
- Фірмові вареники з сиром сулугуні - 78 грн;
- Парові вареники з вишнею - 82 грн;
- Домашня ковбаса з капустою - 85 грн.
Де: вул. Антоновича, 50
Коли: з 10:00 до 22:00
Кав'ярня "Whitebeard Blackbird"
Це вже друга кав'ярня мережі, перша ж відкрилася на Воздвиженці. У колаборації з центром мистецтва М17 кав'ярня є символом продовження творчості. Крім кавовоЇ класики тут подають алкогольні коктейлі. Їх ціна єдина - 170 грн.
Де: галерея M17, вул. Антоновича, 104
Коли: з 10:00 до 21:30
Бар "Who&Why"
Цей бар називається секретним, тому що потрапити туди можна, якщо подзвонити в дзвінок на двері ресторану Escobar. Барне меню може похвалитися 37 видами віскі, класичними і - несподівано, - гастрономічними коктейлями на основі бульйонів. У меню кухні є страви з оленини і кабана.
Must try:
- Тартар з оленини - 300 грн;
- Спаржа су-вид з молодим кокосом - 160 грн;
- Суп з бичачих хвостів - 150 грн.
Де: вул. Ярославів Вал, 21/20
Коли: нд-чт з 18:00 до 01:00, пт-сб з 18.00 до 02.00
Рамен "Menya Musashi"
Це добре знайоме місце для киян. Відкрилася ще одна точка в ТРЦ Lavina Mall, тепер можна робити покупки, а потім пообідати ситним раменом. В обідню пору на всі рамени діє знижка 20%. Тому ланч - саме краще час, коли можна прийти в Menya Musashi.
Must try:
- Рамен з куркою Абура - 135 грн;
- Локшина з качкою - 119 грн;
- Банан темпура з карамельним соусом - 75 грн.
Де: ТРЦ Lavina Mall
Коли: c 11:00 до 23:00
Taco House
Автентична Мексика - таким хотіли зробити свій ресторан власники. Тому вони дбали про інтер'єр і меню. Стелю розмалювали традиційними образами - Фріда Кало, багато зелені і Діва Марія. А в меню зібрали кращі мексиканські страви за традиційними рецептами: тако, буріто і кесадільі. Звичайно ж, в барному меню є класичні коктейлі.
Must try:
- Такос з куркою су-вид - 169 грн;
- Фахитас з морепродуктами - 229 грн;
- Веганські буріто - 149 грн.
Де: вул. Глибочицька, 32А
Коли: з 10:00 до 23:00
Кафе "Zelyonka"
Тренд на здорову їжу триває. Тому відкрився ще один заклад, де можна перекусити корисно. Зелені супи, десерти без цукру і навіть еко-товари - ось малий список того, що можна спробувати і купити в кафе. Також власники кажуть, що їх кафе це місце зустрічей для всього: побачень, ділових зустрічей і дружніх посиденьок.
Де: вул. Саксаганського, 22
Коли: з 08:00 до 22:00
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове місце (Київ): еко-заклад ZELYONKA на Саксаганського
Винний бар "Wine Not"
Фішка закладу - тут придумали настільні ігри, які допоможуть гостям краще зрозуміти вино. І це хороше місце, щоб поєднати приємне з корисним. І відпочити за келихом вина, і підучити країни-винороби, сорти винограду і дізнаватися аромати і відтінки смаку. До речі, в меню є дегустаційний сет з трьох вин, які змінюються щодня.
Must try:
- Келих вина від 70 грн;
- М'ясне плато - 215 грн;
- Сирне плато - 234 грн.
Де: вул. Саксаганського, 9
Коли: з 14:00 до 23:00
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове місце (Київ): Wine Not - унікальний формат на Саксаганського
The Journalist
Назва "Журналіст" з'явилася не випадково. Адже заклад відкрили поруч з будівлею Національного співтовариства журналістів. До початок січня кафе працює в тестовому режимі. В меню кава по 35 грн, закуски солодкі і солоні від 35 грн до 105 грн. Також будуть наливати вино від 70 грн за келих.
Must try:
- Матчу - 70 грн;
- Мигдальний круасан - 75 грн;
- М'ясний набір - 105 грн.
Де: вул. Хрещатик, 27А
Коли: з 10:00 до 21:00
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове місце (Київ): кафе The Journalist на Хрещатику