20 лютого шеф ресторану "Odessa" Юрій Приємський зібрав за великим столом дві дюжини гастроентузіастів, щоб нагадати про "Наше коріння". У меню вечора – шість різних страв з простих, майже рідних серцю коренеплодів. У руках шефа звичні інгредієнти набули нового, вишуканого звучання.
Сомельє Гліб Кошелєв до кожної страви підібрав вино та розказав у подробицях, як і чому його вибір пав саме на ці сорти. В цілому, тема поєднання їжі та вина була на вустах увесь вечір: гості обговорювали тонку смакову гармонію та правила, якими іноді можна і нехтувати, аби її досягти.
Що ж подавали на гастрономічній вечері?:
- лосось гравлакс на бородінському кремі та бокал ігристого Cremant;
- тунець з яблуком та селерою. Доповнили бокалом розе Galliard;
- цибулевий суп на новий лад та ніжне фруктове Pinot Gris;
- різотто з цвітної капусти з креветками та вишневим снігом та "випукле" Chardonnay;
- чаван-муші (ніжний омлет – прим. ред.) з гарбузом і бараниною та бокал Margaux;
- морозиво з топінамбура та надзвичайний Sauternes.
Де: вул. Велика Васильківська, 114
Коли: пн-пт з 8:00 до 23:00, сб-нд з 9:00 до 23:00