У центрі Києва відкрилось міське кафе та бар "Oishi Ba", натхненне японською філософією вабі-сабі. Наразі заклад працює у тестовому режимі.
Шеф-кухарем закладу є Володимир Попович. Меню розробив мішленівський шеф-кухар та інвестор Джефрі Велла, який спеціалізується на середземноморській кухні з локальних і сезонних продуктів. Він співпрацював з відомими світовими кухарями, серед яких Гордон Рамзі та Ален Дюкасс. Сьогодні він очолює Cap Aureo, ресторан із зіркою Мішлен у Grand Park Hotel Rovinj, а також курує власний франчайз-проєкт Mediterraneo by Jeffrey Vella у п’ятизірковому готелі TAJ Exotica Maldives. Кухар планує відвідати Київ у листопаді.

Дизайн створила архітекторка й дизайнерка інтер’єру Ольга Дзюба. Серед її проєктів: ресторан паназіатської кухні Guramma та ресторан італійської кухні Corvina. Всередині кафе поєднує жовті та бордові відтінки, довгу барну стійку і яскраві артові акценти – триметровий жираф, ілюстрації з тваринами та рослинними мотивами. Заклад позиціює себе як pets friendly простір.
“Oishi Ba – це не про ідеальність, а про щирість і гармонію. Ми створили місце, де можна сповільнитися, насолодитися їжею, музикою й собою. Тут простота стає стилем, а смак – способом відчути баланс і гармонію”, – розповідає команда закладу.
У меню – авторська інтерпретація страв, серед яких є роли, бургери, різні варіації раменів та навіть авторський борщ. Ціни на позиції у меню варіюються від 155 до 375 гривень. Також до меню додали качку по-пекінськи (ціна страви – 1600 грн).
Адреса: вул. Велика Васильківська, 23
Графік роботи: пн-пт 8:00-22:00, сб-нд 9:00-22:00