145 закладів-фіналістів з усієї країни боролися за перемогу у 17 номінаціях Премії СІЛЬ. Фіналістів оцінювали за 4 напрямками: кухня, сервіс, атмосфера та спеціалізація.
Під час IX урочистої церемонії нагородження, 28 листопада, зі сцени КВЦ Парковий пролунали назви найкращих закладів України!
Переможці Національної ресторанної премії СІЛЬ 2021:
- Найкращий ресторан української кухні - Ресторація Бачевських (Львів);
- Найкращий м’ясний ресторан - Steak House (Київ);
- Найкраща кав’ярня - Foundation Coffee Roasters (Одеса);
- Найкращий ресторан національної кухні - Fratelli (Одеса);
- Найкращий ресторан з винною картою - Vino e Cucina (Київ);
- Найкращий пивний ресторан - THIS IS ПИВБАР (Київ, Лісківська 9а / 22);
- Найкращий бар - Parovoz Speak Easy (Київ);
- Найкраще міське кафе - Жизнь Замечательных Людей (Київ);
- Найкращий ресторан при готелі - Panorama, Edem Resort Medical Spa (Львів);
- Найкращий заміський ресторан - Terrace by the lake, Edem Resort Medical Spa (Львів);
- Найкращий пивний бар - Varvar Bar (Київ);
- Найкраще кафе-пекарня - Paul (Київ, Городецького, 6);
- Найкращий ресторан азійської кухні - Тайський Привіт (Київ);
- Найкраща кондитерська - SHOco (Львів, Угорська 12);
- Найкращий винний бар - Win Bar (Київ);
- Вибір журі - Fish&Pussycat Sushi Bar (Київ);
- Відкриття року - Fenix (Київ).
Попри складні часи для ресторанної індустрії, вона не стоїть на місці та активно розвивається. Організатори, члени журі та експерти Премії, відзначаючи найкращі заклади, роблять вагомий внесок у розвиток та стабільність ресторанного бізнесу, та економіку країни, зокрема. А умови здорової конкуренції, що своєю чергою стимулюють активний розвиток індустрії, підштовхують застосовувати інновації, шукати нові ніші та сегменти ринку, експериментувати для утримання першості на ринку.
Експертна група Національної ресторанної Премії СІЛЬ складалася з суддівської колегії та 118 експертів, що мають професійне відношення до ресторанного бізнесу й активно залучені у життя ресторанної галузі. Розподіл експертів залишився незмінним: по 10 експертів у містах-мільйонниках, та по 4 експерти у кожному обласному центрі.
Національна ресторанна премія СІЛЬ – головна професійна подія ресторанної індустрії України. Премія заснована у 2013 році компанією Hoteliero з метою відзначення кращих ресторанів країни, а також розвитку галузі гостинності в цілому. Вона об'єднує українських рестораторів, структурує ринок, а також інформує гостей про якість закладів.
Достовірність результатів Премії підтверджує аудитор Премії – міжнародна компанія Grant Thornton Ukraine.