Телеведуча Даша Малахова відкрила в Києві кулінарну студію Kartata Potata, де кращі шеф-кухарі столиці проводять майстер-класи для дітей і дорослих.
У кулінарній школі Kartata Potata вчать готувати страви італійської, французької, японської, паназиатской, єврейської, кавказької та української кухні. Запрошений шеф-кухар і консультант по кошерної їжі ресторану «Срібло» Уріель Штерн веде майстер-класи єврейської кухні, один з кращих сушистів України Іван Мамай - японської і паназиатской, шеф-кухар Da Vinci Fish Club Стефано Антоніоллі - італійської. Окремий напрямок - курс по випічці і десертів - веде Євгена Тодурова, власниця пекарні Baker Street.
За словами засновниці кулінарної школи і студії Kartata Potata Даші Малахової: "Людям потрібно дати можливість проявити себе. Саме для цього і існує Kartata Potata. Одного разу чоловік повірить в себе, і все - він вже може готувати.
Дорослий майстер-клас коштує 400 гривень, дитячий - 200. По суті проект некомерційний, проведення одного майстер-класу покриває лише його собівартість: гроші йдуть на кухаря, продукти, амортизацію, прибиральниць, хостес - нам нічого не залишається. Ми заробляємо корпоративами, тематичними заходами. Сама школа має важливу для мене соціальну спрямованість. Міняти ціни ми не плануємо. Може бути, збільшимо кількість людей, що приходять в клас. Я хочу, щоб ми були кулінарної школою для всіх ".
Школа «Картата потата» створювалася як платформа для кулінарної фото- і телестудії, тому в приміщенні не потрібні були фасадні вікна. Важливими критеріями при виборі місця були високі стелі, охорона і майданчик для парковки. Місце повинно було бути в центрі, але в той же час закритим. У підсумку знайшли приміщення в будівлі на Львівській площі, навпроти Будинку художника.
Концепція студії, дизайн інтер'єру, брендинг, меню, креативні рішення - все розроблялося Дашею Малаховою. Деталі коректувалися під час тестового запуску студії: над кухонними поверхнями поставили потужну витяжку, за побажанням гостей докупили столів і стільців, щоб було місце, де після майстер-класу можна було б спокійно спробувати приготоване. Докупили посуд і килими. Частина декору - домашні меблі Даші, привезена з різних подорожей. Відкрита кухня дозволяє гостям відчувати себе комфортно, світлі стіни не створюють відчуття закритого кахельного простору, як часто буває на кухнях ресторанів.
Декор продумували так, щоб відвідувачі майстер-класів відчували себе не в залі ресторану, а на кухні. У кожного учасника є своє робоче місце - з плитою, обробною дошкою і необхідним посудом. Проте, все розподілено так, щоб гості на уроках могли спілкуватися. Під кожним столом є продуктовий кошик. Під час занять просять вимикати мобільні телефони, не фотографувати і не заходити в соцмережі, головне - навчання.
Читайте також: Нове місце (Київ): Рюмочная «Мужики»
Читайте також: Нове місце (Київ): «Чечевиця»
Читайте також: Обзор ресторана «Вино Град»
Основна техніка на кухні - Panasonic. Персональні плити вибрали VES Electric, кавоварку - La Piccola. Холодильник - Smeg. Посуд в студії підібрана дизайнерська: Silit, Jamie Oliver, Green Pan. Також на кухні є Sodastream - прилад, який використовується для газування води.
Бежевий міксер Kitchen Aid Даша привезла з Великобританії, туди він приїхав з Мічигану. Графіті на стіні малювали художники, з якими Дашин чоловік Чаба Бакош познайомився на вулиці. Залежно від свят і пори року декор студії будуть міняти. Напередодні Хеллоуїна полки прикрасили блоками з сіна і гарбузами.
У планах у засновників Kartata Potata - відкриття другої студії-школи наступного літа. В найближчому майбутньому на базі кулінарної школи почнуть проводити зустрічі з кулінарними блогерами. Kartata Potata також стане місцем, де зможуть показувати свою майстерність іноземні шеф-кухарі: 27 жовтня в студії даватиме майстер-клас Стефанія Монтанари, продюсер Тоніно Гуерра.
Кулінарна школа «Картата Потата»
вул. Артема, 10, вхід з двору
Тел.: 044 22-11-000
Джерело: The-village.ru
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новое заведение: Tarantino Italian&Grill на Позняках