Історія вина сягає своїм корінням в біблійні часи, адже саме виноград став тією першою рослиною, яка дала плоди після Всесвітнього потопу.
Вино згадується в священних книгах майже кожної релігії, одні присвячують цьому напою пісні і вірші, інші нарікають на нерозсудливість вчинків після зайвого келиха. Але навряд чи хто-небудь заперечить той факт, що саме вино супроводжує людину вже багато епох поспіль. Так чому б не присвятити цьому благородному напою вечір-другий, в супроводі спеціально підібраних блюд? Саме таке дозвілля пропонують в новому ресторані «Вино Град».
При створенні внутрішнього оздоблення закладу автори проекту надихалися естетикою старовинних італійських вілл - глазурована плитка на підлозі, великі вікна, ковані аксесуари та деталі, колони, на стінах декоративні фрески ручної роботи, а також масивні клумби з живими квітами, що виконують функцію зонування.
До речі, простір «Вино Граду» розділений на три частини, кожна з яких має свої стилістичні особливості, які і впливають на формат відпочинку в цьому залі.
У кафе з гастрономічним баром гість потрапляє в першу чергу - тут буде доречний швидкий сніданок або обід, ділова зустріч. Особливість цього залу - це барна стійка, декорована справжніми винними ящиками, а також вітражна енотека зі спеціальною системою клімат-контролю. За прилавком можна ознайомитися з асортиментом гастро-лавки і купити додому делікатеси або просто свіжий хліб: трюфельне масло (100 грн.), трюфельний мед або печиво (120 грн.), італійські сири і бакалія, паштети (220 грн.),сСвітлий і темний багет.
Сибарити і шанувальники неквапливого відпочинку знайдуть себе в ресторанному залі, де м'які крісла чергуються з глибокими диванами в світлому текстилі, вікна прикрашені мереживними завісами, а в своєрідному ліпному масиві стоїть біле фортепіано, на якому грають свої імпровізації талановиті піаністи з четверга по неділю.
Третій зал розташовує ще до більш тривалих посиденьок - сигарна кімната з шкіряними глибокими кріслами, приглушеним світлом і можливістю замовити послугу караоке. Підібрати сигару можна буде як в ресторані, так і прийти зі своєю.
Автори проекту спеціально склали короткий, але ємне меню, де всі позиції відібрані за принципом - «повинні поєднуватися з вином». Географія страв не сувора - австрійський гуляш, класичний огірковий гаспачо з Іспанії, сирний суп з брокколі з привітом з Парижа і особливе «плато морепродуктів вихідного дня» - середземноморський Сіфуд подають на великій тарілці тільки з п'ятниці по суботу на догоду свіжості продуктів і за спеціальною ціною в 560 грн. Варіат на компанію включає як устриці, так і равлики, креветки і мідії - блюдо більш, ніж на 1 кг.
До слова, рибу в ресторан привозять з Хорватії, а подати можуть оригінально, наприклад, «сібас крудо» - сира риба на подушці з цибулі шалот, приправлена великою морською сіллю, лимоном і перцем свіжомеленим.
З неабияких позицій відзначу «Катаплану» - страва португальської кухні, яку готують в унікальній мідній посуді - дві напівкруглі ємності, з'єднані петлею і двома замками з двох сторін. Завдяки особливій герметичній конструкції, в катаплані можна готувати будь-які продукти. Так в «Вино Град» можна спробувати 4 види катаплана, і вихід розрахований на дві персони.
Власники «Вино Град» спочатку вирішили поставити чесний цінник на вино, тому в ресторані можна замовити келих вже від 30 грн. і пляшку від 160 грн., а енотека включає більше 200 найменувань з усього світу. Оригінальним рішенням для вечері можуть стати фірмові коктейлі на вині - запитай бармена!
Адреса: вул. Саксаганського, 83.
Час роботи: 10:00-24:00.