Напередодні Великодня RestOn відправився в погоню за великоднім кроликом, який привів нашу редакцію у заклади Києва, де до свят готові вже на всі 100%. Там гості можуть замовити великодні кошики та паски будь-яких видів: від традиційних пасок, до кексів з начинками, і навіть – raw-паски без борошна та цукру.
COIN
Знаменитий ресторан Миколи Тищенка дбайливо готує до Великодня частування для усієї родини, щоб у свято ви не марнували час на приготування, а проводили світлий день разом з близькими людьми. Великодній кошик можна сформувати при замовленні по телефону, поклавши до неї будь-які смаколики з особливого меню. Тут є і пате з курча, і домашня свиняча ковбаса, і осетрина гарячого копчення, і крашанки – розписані перепелині чи курячі яйця. Вінцем корзини від "Coin" являються, звичайно, паски, яких тут створили одразу три види:
- "Лавандовий букет" - з цукатами, родзинками, в’яленою журавлиною та квітками лаванди;
- "Зайка" - з цукатами, родзинками, журавлиною, корицею, кардамоном й куркумою;
- "Coin" - шоколадна паска з цукатами, родзинками, журавлиною, какао та шоколадним ганашем.
Окрім цієї краси, кондитери ресторану підготували солодкий сюрприз – шоколадні яйця з унікальним дизайном, які приведуть у захват і дорослих, і дітей.
Де: вул. Болсуновська, 13/15, бізнес-центр "IQ"
Коли: Нд-Чт – з 12:00 до 01:00, Пт-Сб – з 12:00 до 02:00.
Телефон для замовлення великоднього набору: (068) 710 77 77
Vero Vero
Тут до Великодня печуть традиційні паски по особливому італійському рецепту. Запашні пасочки гардо прикрашені солодкою меренгою, сухофруктами, горіхами та цукатами – вони стануть чудовою прикрасою будь-якого святкового столу. Замовити паски, красі яких позаздрила б сама Моніка Беллуччі, у "Vero Vero" можна за телефоном або ж зайти у цей харизматичний ресторан, і не тільки підготуватися до торжества, а й скуштувати декілька середземноморських делікатесів.
Де: вул. Ільїнська, 18.
Коли: з 08:00 до 12:00.
Телефон для замовлення великоднього набору: (044) 499 39 29
Bootlegger
У цьому закладі великодні кошики збирав сам шеф-повар! Тому встояти перед святковим частуванням зовсім неможливо, як і побороти бажання замовити великодній набір собі, родичам, друзям і навіть колегам – щоб усім у цей день було смачно. В корзину команда ресторану поклала багато смаколиків:
- паску з шафраном й марципаном;
- качиний паштет з кеш’ю та малиновою пудрою;
- запашний ростбіф;
- закуска з пряного буряка з хроном;
- традиційна великодня смакота – 5 крашанок й 3 пряника, а також пляшку червоного сухого вина.
Встигайте замовити свій незабутній святковий набір, з любов’ю запакований до зручної плетеної корзини, у якій можна освячувати продукти у храмі.
Де: просп. Соборності, 5
Коли: Пн-Чт – з 12:00 до 23:00, Пт – з 12:00 до 01:00, Сб – з 10:00 до 01:00, Нд – з 10:00 до 23:00.
Телефон для замовлення великоднього набору: (067) 987 54 54
Beer House Kyiv
Навіть брутальні заклади, такі як "Beer House Kyiv", не цураються великодніх традицій. Напередодні свята Воскресіння цей ресторан пропонує гостям найніжніші, найм’якіші та найсоковитіші сирні паски, а також паски з м’якого тіста. До них у великодній кошик можна додати рибну кулебяку, курячий рулет з білими грибами, фаршировану щуку, буженину, пиріг з курицею та інші смаколики для святкового столу. За бажанням гостя, до набору можна додати декор – рушник, штучні гнізда з гілочками та пташечками, декоративних кроликів.
Де: вул. Басейна, 2а
Коли: з 11:00 до 02:00.
Телефон для замовлення великоднього набору: (067) 552 23 22
Стейкхаус
До світлого свята Великодня в Стейкхаус на Володимирській зберуть тематичні кошика - ідеальний варіант для подарунка рідним і близьким. В кошик входять:
- Паска велика - 590 г;
- Ковбаса Великодня - 300-350 г;
- Бажання Великодня - 500-600 г;
- Тюлечка - 250 г;
- Сирна паска - 800 г;
- Пляшка червоного вина від Луїджі.
Вартість кошика 1700 грн. Поспішайте замовити! Великдень вже зовсім скоро!
Де: вул. Володимирська, 49а
Коли: з 12:00 до 00:00
Телефон для замовлення пасхального набору: (067) 230 64 44
Milk bar
Одне з найвідоміших кафе столиці не покладаючи рук випікає унікальні паски трьох видів. За багаторічною традицією тут відкривають великодній сезон класичною паскою (вагою аж 750 грам) – з родзинками, цедрою апельсина та декором з марципана. Ласунчиків точно зацікавить паска з маскарпоне – це цілий торт з трьома шарами ніжного тіста за фірмовим рецептом кафе, і кремом на основі сиру Філадельфії. Третя паска – красуня Victoria’s Secret – паска з кремом з Філадельфії та маскарпоне з додаванням полуниці та білого шоколаду. Прикрашають цю красу полуницями, малиною та меренгою – навіть жаль його їсти, але завжди можна замовити дві паски – і поїсти, і милуватися. На "десерт" у "Milk bar" спекли ще кокосовий Панеттоне – італійську традиційну паску, щоб ваші великодні торжества тривали якомога довше.
Де: вул. Шота Руставелі, 16.
Коли: Пн-Пт – з 08:00 до 23:00, Сб-Нд – з 09:00 до 23:00.
Телефон для замовлення великоднього набору: (044) 237 09 07
Хлебный
Пекарня, що дражнить киян спокусливими ароматами свіжої випічки, до Пасхи підготувала унікальну паску – першу в історії паску-круасан. Ця екстравагантна смакота представлена у трьох варіаціях: мигдальна паска, кокосова та карамельна. Замовити такий ексклюзив можна за телефоном, або безпосередньо у самій пекарні на Великій Васильківській.
Де: вул. Велика Васильківська, 67/7
Коли: з 07:30 до 22:00.
Телефон для замовлення паски-круасана: (063) 758 04 64
NORMAL
У цьому закладі, що схожий на Нью-Йорк в усій його красі, обіцяють багато-багато великодніх кошиків і ще більше святкових пасок. Команда закладу рекомендує поспішити з замовленням, і це не дивно – за такими наборами не гріх примчатися навіть з NY. В кошик від "Normal" попали домашній паштет з конфі, солене печиво, червоне вино, перепелині яйця та обов’язкова паска. Їх тут два види: класична, вагою 650 грам, та паска з Нутелою, вагою 750 грам – и обидва варіанти до того добрі, що… так-так, ньюйоркці там заздрять та купують квитки до Києва.
Де: вул. Антоновича, 81.
Коли: Нд-Чт – з 11:00 до 23:00, Пт-Сб – з 11:00 до 03:00.
Телефон для замовлення великоднього набору: (099) 288 45 45
The raw lands
Супер-корисна паска без борошна, цукру, яєць, молочних продуктів, будь-яких добавок та шкідливих інгредієнтів – це не міф, це raw-паска від команди, що довела, що солодке може не шкодити фігурі. Дивовижні паски тут представлені у двох варіантах: шоколадно-цитрусова (з кеш’ю, кокосовим маслом, топінамбуром, цедрою апельсину, родзинками та сирим какао), та ванільна (кеш’ю, топінамбур, кокосове масло). Замовити порцію великоднього здоров’я можна через direct massages на сторінці проекту в Instagram або на Facebook.
Де: вул. Саксаганського, 5
Коли: Пн-Пт з 10:00 до 18:00, Сб-Нд – вихідний.
Телефон для замовлення великоднього набору: (063) 169 63 90
Madame Josy
Ніжне, як сама ніжність, та затишне, як сам затишок, кафе-кондитерська з французькими (як сама Франція, звичайно) десертами, до Великодня пече симпатичну паску, прикрашену чарівним пряничним кроликом, завитками безе, блакитною глазур’ю та гілочками лаванди. Всередині паски все ще гарніше – під декором та рум’яною скоринкою ховаються два види родзинок, в’ялена журавлина та вишня, курага, цукати та апельсинова цедра. Ми впевнені, що Едіт Піаф співала про кохання до цієї паски, не інакше.
Де: вул. Б. Гринченка, 4
Коли: Пн-Пт з 08:00 до 22:00, Сб-Нд – з 09:00 до 22:00.
Телефон для замовлення великоднього набору: (068) 133 80 87
The cake
Паски від "The cake" зведуть з розуму будь-якого ласунчика, бо вони – паски з начинкою! Ніжний соус ховається в самому серці паски, і при розрізанні кексу красиво витікає – ось і привід для великодніх сторіз. Щоб сторіз були кольоровими та різноманітними, місцева команда створила три вили пасок:
- шоколадна – з шоколадом всередині та шоколадним M&M’s ззовні;
- карамельна – з соленою карамеллю всередині та солодким поп-корном у якості прикраси;
- лимонна – з цитрусовим соусом та повітряною шапкою меренги ззовні.
Окрім хіпстерських пасок, тут підготували ще й кошик мілленіала – з паскою, макарунами, ігристим вином, печивом-горішками та шоколадними яйцями. Про останні варто зауважити, що зроблені вони з мусу із білого шоколаду, брауні та чорної смородини – куркам такі й не снилися!
Де: вул. Велика Васильківська, 5
Коли: з 08:00 до 02:00.
Телефон для замовлення великоднього набору: (097) 384 57 07
Toloka
У цій пекарні на Великдень пообіцяли спекти паски зі смаком з дитинства – і спекли! Рецептуру майбутніх шедеврів розробляли довго та примхливо, щоби досягти найм’якішої текстури тіста та найзапашнішого молочно-вершкового аромату. У рецептурі використовують тільки натуральні фермерські продукти, а щоб пасочка не було "пустою", у неї добавляють курагу, вишню та родзинки. Зверху паски прикрашають горішками, цукатами та сухофруктами у хмаринці з меренги с цедрою.
Де: Вишневе, вул. Європейська, 31а
Коли: Пн-Пт з 09:00 до 22:00, Сб-Нд з 10:00 до 22:00.
Телефон для замовлення великоднього набору: (095) 914 14 90