Вирватися на годинку з офісу, щоби спокійно поїсти – ось вона, справжня відрада кожного працівника. Вдвічі приємно, коли обід ще й смачний, гарний, по спеціальній вартості, та у симпатичному закладі. Ми зібрали для вас місця, де ланч-меню доведено до досконалості, а про комбінації обідніх страв можна складати легенди, та передавати їх з вуст у вуста. Але будьте готові, що ці самі вуста як раз будуть зайняті поїданням свого найкращого у житті ланчу.
Guramma Italiana
Зробити паузу в напруженому робочому графіку або провести ділові переговори - тепер в Guramma Italiana є бізнес-ланчі. Всі, хто працюють на Печерську, вже оцінили обіди з найкрасивішим видом на Дніпро і Києво-Печерську лавру. По буднях з 12:00 до 16:00 вибирайте один з трьох варіантів ланчів - і насолоджуйтеся своєю dolce vita.
Великі порції, італійська душа - ні, це все ще Київ. Але якщо закрити очі, то Сицилія.
Бізнес-ланч, 300 грн.:
- Курячий суп, котлета alla Milanese з картоплею, чорний або зелений чай.
- Суп Мінестроне, курячі котлети з пюре, чорний або зелений чай.
- Рибний суп, телятина з баклажанами, рис, чорний або зелений чай.
Де: Дніпровський узвіз, 1.
Коли: меню бізнес-ланчів діє по будням, з 12:00 до 16:00.
Рыба Пила
Коли хочеться свіжої рибки на обід, це означає, що пора… ні, не у відпустку до моря, а до "Рыба Пила", бо море само сюди приїжджає щодня, та привозить свої дари. Окрім незрівнянних морських делікатесів та величезного різноманіття риби, тут пропонують ситні обіди в одеському стилі.
По буднях з 12:00 до 16:00 весь центр Києва біжить на обід в Рибу Пилу. Про рибних котлетах з пюре і супі з фрикадельками вже ходять легенди. Який з двох ситних домашніх обідів вам сподобається більше? Якщо нема часу вибратися з офісу та втекти сюди на побачення з морем (або ви боїтеся, що не зможете добровільно звідси піти після їжі), "Рыба Пила" доставить ваш обід до вас на роботу, та ще й безкоштовно.
Обід, 160 грн.:
- Суп з фрикадельками, котлета з щуки з пюре, вінегрет, хліб, чай.
- Бульйон з пельменями з щуки, котлета з сазана з пюре, вінегрет, хліб, чай.
Де: вул. Велика Васильківська, 112.
Коли: обідня пропозиція діє по будням, з 12:00 до 16:00.
Kitaika
Апетитний обід made in China не тільки наситить, но й зніме стрес - східні традиції повернуть ваші нерви у стан абсолютного дзену. За добробут вашого шлунку в обідній час тут відповідають рисова лапша, томатний суп з тофу, філе сома, овочі-вок та ще кілька традиційних китайських смаколиків, з яких можна зібрати пристойний обід. До його складу увійдуть дві чи три страви на вибір, плюс напій. Якщо “ти - не ти, коли голодний”, поспішайте полоскотати язик азійськими спеціями в "Kitaika" у середині дня - з 12:00 до 15:00. Саме в цей період діє ланч-меню, яке здатне вгамувати навіть звірячий апетит, та повернути смак до життя, якщо він раптово загубився десь по дорозі.
Варіанти обіду, дві страви - 100 грн., три - 145 грн.:
- Суп Фо Бо, курка у кисло-солодкому соусі з рисом.
- Суп Том Кха, кімчі, скляна лапша з овочами.
- Салат з тофу, смажений рис з яловичиною.
Де: вул. Р.Окіпної, 8.
Коли: ланч-меню діє по будням з 12:00 до 15:00.
Spezzo на Льва Толстого
Італійська локація, яка пропонує легкі та ненудні обіди з духом істинного Середземномор’я – щедрі, ситні та корисні. Зібрати колоритний ланч можна самостійно, скомбінувавши дві або три страви зі спеціального меню. Пропозицію розроблено таким чином, що усі варіації виходять гармонійними, та чудово доповнюють одна одну – як деталі старовинної римської мозаїки. Виглядає обід анітрохи не гірше, а навіть краще, бо ж їм можна не тільки милуватися, а й насититися. Поринути в атмосферу прекрасного в "Spezzo" можна (та обов’язково потрібно) у стандартні обідні години – з 12:00 до 16:00.
Варіанти обіду, дві страви – 149 грн., три страви – 225 грн.:
- Салат з курячим рулетом, овочевий суп Мінестроне, овочеве соте з моцарелою.
- Ароматний бульйон з курячими польпете (фрикадельки), полента з телятиною.
- Салат з буряком, рикотою та горіховим соусом, фермерський томатний суп, фрикасе з куриці з кус-кусом.
Де: вул. Велика Васильківська, 32.
Коли: обідня пропозиція діє з 12:00 до 16:00 по будням.
Genatsvale&Hinkali
Де ще можуть так добре розбиратися у ситних та здорових обідах, як не у грузинському ресторані? Сформувати обідню комбінацію тут можна самостійно, обравши низку страв з меню. Почати варто з корисного, як горне грузинське повітря, супчика – наваристого харчо, або рибного Тевзі. Далі трапеза може продовжуватися традиційним салатом з овочами та горіхами, або ж апетитною телятиною-гриль. На гаряче (яке гарячіше, ніж бурхливий грузинський темперамент), тут пропонують м’ясо з тандиру, шашлики, та незабутні, як перша подорож до Грузії, хінкалі.
Варіанти обіду:
- Салат з бастурмою і томатом, суп Катміс з домашньою курицею, блюдо від шефа "Ситий грузин".
- Салат з телятиною на грилі, суп Хашлама, шпинатний хачапурі з сиром.
- Салат з карамелізованою курячою печінкою, суп харчо, люля-кебаб з куриці із сулугуні.
Де: вул. М. Ломоносова, 46/1 (м. Теремки); просп. Героїв Сталінграду, 4,корп.6 (м. Оболонь); вул. М. Драгоманова, 17 (м. Позняки).
Коли: з 12:00 до 23:00.
Bootlegger
Влаштовувати обідні перерви на лівому березі, та ще й кожного дня різні? За цим вам до "Bootlegger", де ланч-меню приурочене до дня тижня. Так, у понеділок тут годують борщиком, курячими шашличками, рисом з овочами та овочевим салатиком. Вівторок – день рибного супу зі скумбрією, після якого якнайкраще смакує бельгійська вафля з жульєном та салат з огірками. Середа в "Bootlegger" дуже ситний день, бо до ланчу подають суп-гуляш із сочевиці та печеню з яловичини. Четверг – не рибний, а італійській: к обіду подають грибний суп та піцу з салямі. Завершує робочий (та такий смачний!) тиждень грибний крем-суп та паста Болоньезе, до яких можна додати овочевий салат.
Обід з двох блюд - 98 грн., з трьох - 129 грн.
Де: просп. Соборності, 15.
Коли: обідня пропозиція діє з 12:00 до 16:00 по будням.
Gimlet
Душевне місце, що присвячене джину, якісній музиці та добрій їжі. І якщо ялівцевий дух вступає в свої права щовечора, то вдень тут панує ланч-меню. Годують як вдома – якщо уявити, що вдома готує шеф-повар – смачно, багато, різноманітно. Обіднє меню оновлюється щодня; незмінна лише комбінація страв: до ланчу можна замовити суп, основну страву, салат або закуску, а до них – чай, каву, або лимонад. На додаток до бізнес-ланчу йде розслаблена атмосфера елітного бару, яка допоможе зібратися з думками навіть у найнапруженіший день.
Бізнес-ланч - 135 грн.
Де: вул. Антоновича, 37/13.
Коли: меню бізнес-ланчів діє з 12:00 до 16:00.
MARIO
У цьому італійському закладі гостей з порога зустрічає Розкіш з самої великої літери, пропонує присісти до зручного крісла, та годує, годує чудовими вишуканими обідами, які несуть в собі і енергетичну, і естетичну цінність. Витончені страви з меню бізнес-ланчів дозволяють трансформувати обід у будь-яку подію: у невимушений перекус, у романтичну зустріч, у ділові переговори. Власне комбо найкращих представників середземноморської кулінарії можна скласти у трьох варіаціях, у залежності від того, наскільки щільним буде ваш обід. Легкий обід в "Mario" складається з супу та салату (179 грн.), більш ситний- з спу та основної страви (189 грн.), а класика з трьох страв, відповідно, з супу, салату та основної страви (259 грн.).
Варіанти обіду:
- Салат з яловичини зі шпинатом та печеним гарбузом, та курячий суп.
- Овочевий салат Панцанела, крем-суп з гарбуза, котлета по-міланськи з картопляним пюре.
- Мінестроне, та равіолі зі шпинатом та рикотою.
Де: вул. Льва Толстого, 14а.
Коли: меню бізнес-ланчів діє з 12:00 до 16:00 до будням.
Petrus-ь
Колись Гоголь захоплювався красою українського степу (та був правий!), але якщо б письменник зайшов на обід в "Petrus-ь", то писав би не про природу, а про українську кухню. Тут все за правилами національного домашнього обіду: бурячок,борщ, зрази, та обов'язковий узвар, щоби об'єднати усі компоненти трапези між собою. Український ланч тут пропонують зібрати з трьох категорій -суп, салат та основна страва- за фіксовану ціну. Додайте до цієї гарної пропозиції ще автентичний інтер'єр - занурення до атмосфери диканського хутора вам забезпечене.
Варіанти обіду, три страви за 165 грн.:
- Салат з буряка, гарбуза та фети, курячий бульйон з домашньою лапшою, котлети з щуки з відвареним рисом.
- Оливьє з курячою грудкою, грибний суп-пюре, гуляш з яловичини з картопляним пюре.
- Вінегрет, український борщ зі свининою та сметаною, зрази з картоплі з м'ясом та сметаною.
Де: вул. Еспланадна, 28.
Коли: з 12:00 до 15:00 по будням.
Goose | Гусь
Ввечері - голосний паб, вдень - заклад з чинними бізнес-ланчами, що запрошує до своїх чоловічих обіймів усіх зголоднілих гостей. Спеціальне обіднє меню змінюється в залежності від дня тижня. Понеділок тут має легкий італійський акцент у вигляді супа Мінестроне, Цезаря та рагу з яловичини та овочів. Вівторок трохи картавить, як справжній француз, та пригощає грибним крем-супом, Нісуазом та курячими нагетсами з картопляним пюре. Відмінність середи - у бажанні нагодувати гостей якомога ситніше, вона пропонує на обід солянку з копченостями, салат з буряка та крем-сиру, печеню зі свинини. Четвер - стильний модник, в його ланчі найтрендовіш страви: томатний суп з мідіями, салат Коул Слоу та “голий” бургер. П'ятниця готує гостей до тусовочного вечора, та годує картопляним супом з беконом, салатом з запеченим перцем та фетою, а також курячою грудкою.
Будь-який бізнес-ланч - 115 грн.
Де: вул. Межигірська, 19.