Сергій Клімов про вино, їжу і Kyiv Food and Wine Festival

Інтерв'ю
19.04.19
3783

21 квітня - день виборів... Отже, біле або червоне? Яке вино стане вашим фаворитом на Kyiv Food and Wine Festival? Щоб допомогти вам з вибором, RestOn поспілкувався з засновником фестивалю Сергієм Клімовим. На що радить звернути увагу відомий винний гуру - читайте в нашому новому інтерв'ю!

RestOn: 20-21 квітня відбудеться Kyiv Food and Wine Festival. Розкажіть, чим плануєте дивувати своїх гостей? Що незвичайного готуєте для гостей в рамках цього фестивалю?

Сергій Клімов: Цього разу на фестивалі будуть представлено багато нових учасників з України (винороби з Тернопільської, Вінницької, Херсонської, Одеської областей), Грузії, а також кілька учасників з винами Нового і Старого світу.

 

Також ми проведемо п'ятий за рахунком KYIV WINE RUN - винний забіг, на який ми вже зібрали рекордну кількість реєстрацій. В арт-зоні фестивалю працюватиме велика галерея мистецтва з експозиціями, присвяченими робіт Марії Примаченко та історії українського виноробства (багато цікавої історичної інформації і фото українських виноробів).

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 квітня пройде Устричний Баттл на 12-му Kyiv Food and Wine Festival

 

RestOn: А що скажете про конкурс Uwines Awards, який відбудеться напередодні фестивалю?

Сергій Клімов: Uwines Awards - це конкурс з визначення кращого українського вина, який ми проводимо з 2015 року. У різні часи він називався по-різному, але вже другий рік поспіль проходить під брендом Uwines.

Uwines Awards - це своєрідний Vivino в світі українського віноделія.Каждое вино отримує фінальну оцінку, виходячи з голосів професійних сомельє і любителів, після чого виводиться середнє арифметичне, що дозволяє показати максимально коректний зріз по перевагах українців.

Сергій Клімов про вино, їжу і Kyiv Food and Wine Festival

 

Професійне журі в цьому році ми сформували спільно з Асоціацією Сомельє України, а аматорське - за допомогою команди дегустаторів-любителів винного бару Like a Local's.

Конкурс в 2019 пройде в ресторані "Odessa" 16 і 17 квітня, а результати ми оголосимо на фестивалі в суботу, де і нагородимо переможців дипломами.

RestOn: Сьогодні ми спостерігаємо бум українського виноробства. Що сприяє цьому процесу і можна (чи варто?) Прискорити його ще більше?

Сергій Клімов: Думаю, що є дві головні причини - свідомість у виборі і патріотичність. Під свідомістю я маю на увазі свободу мислення, відкритість до нового, яка завжди простежується у молодої частини українців, на свідомість яких не встиг вплинути Радянський Союз. Патріотичність зіграла важливу роль для нового українського виноробства - починаючи з 2014-го, коли з ринку зникли кримські вина. У цей момент у материкових виноробів з'явилося більше впевненості в собі, а вибір українців на користь українського вина додав їм мотивації робити якісніші вина.

RestOn: Як відрізнити хороше вино від поганого? На що звертати увагу при виборі, щоб не помилитися?

Сергій Клімов: В першу чергу, потрібно знати свої переваги і не купувати вина або сорти, які ви не любите. По-друге, не намагайтеся заощадити, якщо хочете випити хороше вино. Закладайте в бюджет хоча б гривень 100-120 якщо хочете купити базове українське вино, і від 150-300 якщо орієнтуєтеся на хороші, витримані зразки.

Сергій Клімов про вино, їжу і Kyiv Food and Wine Festival

 

RestOn: Яке вино, за вашими спостереженнями, найбільше подобається українцям? І наскільки розвинена у нас в країні культура споживання вина, на Ваш погляд?

Сергій Клімов: Культура вина активно розвивається, але, на жаль, поки тільки у великих містах. Жителі малих міст, в основному, поки не особливо переймаються, купуючи напівсолодкі.

З приводу вин, які більше подобаються українцям... Можу сказати з досвіду нашого винного бару Like a Local's, в якому продаються тільки українські вина, що фаворитами у гостей є рожеві вина, за ними йдуть червоні і ігристі.

RestOn: Підкажіть, будь ласка, кого з вітчизняних виробників вина Ви хотіли б виділити?

Сергій Клімов: Мені подобаються вина Beykush. Фахівці цієї виноробні добре працюють з виноградом, і у них виходять на даний момент цікаві купажні вина.

Сергій Клімов про вино, їжу і Kyiv Food and Wine Festival

 

SHABO також відмінно себе показують, особливо в більш преміальних лінійках резервів і гранд резервів. Це ті вина, які не соромно презентувати іноземним друзям.

Я також ціную вина Руслана Ковалевського, який дуже технологічно підходить до виробництва. Його розе - це щось. Fathers wine з Тернопільської області також стали для мене новим відкриттям - білі і деякі червоні вина варті уваги.

RestOn: Чому нашим читачам варто відвідати Kyiv Food and Wine Festival?

Сергій Клімов: На нашому фестивалі гості зможуть спробувати такі вина і сири, які не представлені в роздробі. У нас 45 винних учасників, 10 з яких - "нові імена". На сирному маркеті представлені близько 20 сироварів з смачними і унікальними сирами, також буде працювати великий фудкорт.

 

Атмосфера фестивалю - це завжди легкість і релакс, з відмінною музикою, гарними людьми навколо, на свіжому весняному повітрі (адже у нас open air на мальовничій території ВДНГ). Все в комплексі - відмінні вихідні з родиною і друзями. А так як 21 квітня - день виборів, фестиваль вина - найкраще місце, щоб відзначити цю дату J.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сир і вино в весняному форматі: в Києві пройде 12-й фестиваль Kyiv Food and Wine Festival

 

Автор: Світлана Єфімець; Фото: власність корреспондента
load...
Рейтинг: 5,00
Всього оцінок: 3

Популярні заклади

Скористуйтесь нашими сервісами

reserv_icon
Безкоштовне бронювання столика в ресторанах Києва
Резерв
reserv_icon
Замовлення банкетних залів в Києві
Замовити
Знайти заклад:
Для:
Дата:
Час:
<ПредСлед>
ПнВтСрЧтПтСбВс
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112