Весна в цьому році починається рано, і 12-й Kyiv Food and Wine Festival чекає гостей зовсім скоро, вже в квітні. Весняний фестиваль сиру і вина пройде на київському ВДНГ 20-21 квітня. Традиційно, вас чекає великий і різноманітний винний і сирний маркет і не менш масштабний фудкорт.
Символ фестивалю - Коркмен, "людина-пробка", милий і забавний герой, розроблений спеціально для Kyiv Food and Wine креативним агентством MullenLowe Adventa. Натхненна ідеєю крафтового і кропіткої щоденної праці виноробів і сироварів, команда агентства придумала і створила Коркмена і проілюструвала його пригоди, використовуючи матеріали, які мають пряме відношення до теми фестивалю: крафтовий папір, винну пробку і шматочки сиру.
Любителів вин в цей раз напевно порадує винний маркет, на якому будуть представлені більше 40 виноробів з України, Грузії, Молдови та Азербайджану, а також кілька компаній-імпортерів з винами Європи і Нового Світу (Аргентина, Нова Зеландія та ін.). Гості фестивалю зможуть продегустувати безліч вин, від малих сімейних виноробів України до італійського просекко.
Шанувальники ігристого зможуть придбати новий досвід в Школі сабража. Професійний сомельє-сабражист навчить вас відкорковувати пляшку ігристого традиційним гусарським способом - за допомогою довгого гострого ножа, що нагадує шаблю.
Для тих, хто обожнює устриці і любить ставити рекорди, 20 квітня на фестивалі пройде Устричний Батл, який стає все більш популярним з кожним фестивалем.
21 квітня в рамках фестивалю знову пройде довгоочікуваний винний забіг Kyiv Wine Run. Траса "винного марафону" довжиною в 5 км прокладена по мальовничій території ВДНГ. На маршруті учасники забігу можуть зупинитися для дозаправки на wine-поінтах від партнерів. Щоб бігти було веселіше, марафонці вбираються в оригінальні костюми. У забігу вже бігли краби, медсестри, динозаври та інші персонажі. Крім переможців забігу, бігуни в самих незвичайних костюмах також отримують призи.
Про поєднання вин і сирів всім бажаючим розкажуть авторитетні сомельє, сирні та винні експерти в Школі вина, підкріплюючи теорію винно-сирними дегустаціями.
Гості Kyiv Food and Wine також зможуть долучитися до прекрасного: в рамках фестивалю відбудеться арт-експозиція за мотивами робіт знаменитої української художниці Марії Примаченко, організованої фондом Prima Maria за сприяння бренду Inkerman.
Напередодні фестивалю в Києві також відбудеться конкурс Uwines Awards. У форматі "сліпа" дегустація представники двох команд - експертного та аматорського журі - виберуть переможців серед тихих та ігристих сухих вин від українських виробників. У конкурсі візьмуть участь як великі виноробні компанії, так і малі винороби. Нагородження переможців конкурсу відбудеться на фестивалі.
Вартість квитків 100 грн. - попередній продаж, 150 грн. - в день проведення (на додаток до квитка всі гості фестивалю отримують фірмовий дегустаційний келих).