Закінчилася зима, а з нею і тотальне вживання ласощів і калорійних страв. З 27 лютого розпочався Великий піст - найкращий час не тільки для пошуку душевної рівноваги і очищення розуму, але і період харчування згідно з традиціями передвеликоднього сезону.
Редакція RestOn подбала про те, щоб в цей час в вашому раціоні все було правильним, смачним і ярким - і підібрала заклади не тільки з оригінальним пісним меню, але і з креативним підходом до його створення.
Авторські рецепти, екстравагантні поєднання і, незважаючи на постність - здорові мікси, велика кількість корисних речей і вітамінів, а також безумно соковиті за смаковими якостями страви. А якщо християнські традиції вам чужі - таке розмаїття раціону здорово налаштовує на правильне харчування і на порятунок тих самих, пару зайвих кілограмів до майбутнього літа.
Словом - одні плюси. І залишитися голодним просто немає шансів. А вже забути про чудесну різноманітності вишукувань - тим більше.
Історія:
Великий піст або Велика Чотиридесятниця - найбільший пост християнина, традиційно пропонований церквою за 40 днів до Великодня. За відомостями, коріння його йдуть ще в середину IV століття і є способом поваги Ісуса Христа, який постував 40 днів в пустелі перед проповіддю.
Крім молитв, смиренних думок, духовного очищення і боротьби з гріховністю - Великий піст передбачає повне утримання від "скоромних" продуктів: м'яса, риби, молочних продуктів, яєць, олії та алкоголю.
Щотижня чергуються будні дні сирої і вареної їжі без масла і вихідні дні - для вареної їжі з маслом і з можливістю вживання вина. У пісні дні допустимо вживання овочів і фруктів, зелені і прянощів, солінь, горіхів, бобових і сухофруктів. Також основу раціону складають крупи і борошняні вироби без здоби.
Ресторани Києва пропонують своє пісне меню, виходячи з сьогоднішніх реалій і доступності багатьох інгредієнтів. Їх страви різноманітні і не неприємні протягом такого тривалого часу - адже пост в цьому році триватиме з 27 лютого до 15 квітня.
RestOn радить спробувати їх і вам, покуштувавши запропоновані закладу.
Остання Барикада
Унікальне автентичне місце в самому центрі Києва підійшло з великою українською любов'ю до створення пісного меню. Тут зрозумілі інгредієнти, ситні порції і незвичайна ніжність в кожній позиції особливих страв - від овочевих основних до фруктових десертних.
Де: м. Майдан Незалежності, під Лядськими воротами
Коли: 10:00 - 24:00
Must try:
- Салат з яблуком, гарбузом та горіховим варенням - 89 грн
- Салат з листям кульбаби, міксом насіння і сушеної вишні - 89 грн
- Грибний крем-суп з трюфеля ароматом і кільцями цибулі - 110 грн
- Морквяний пиріг з горіховим варенням - 89 грн
Par Bar ²
Заклад з азіатським вектором, знає толк в задоволенні і вміє створити свято в будь-який час дня і ночі - зможе здивувати свого відвідувача і під час посту. Чи не змінювати пристрастям і дотримуватися особливий раціон тут простіше простого - правильні інгредієнти танцюють на стравах пісного меню. І їх тандем м'яко закохає в себе ваші смакові рецептори.
Де: м. Вокзальна, вул. Солом'янська, 11
Коли: 12:00 - 24:00
Must try:
- Ролл "Овочевий дракон" - 125 грн
- Дуетовощей і грибів в східному стилі - 150 грн
- Дикий рис з овочами - 100 грн
Моменти
Сімейний та дружній ресторан з приємною розслаблюючою атмосферою і авторськими стравами для будь-якого періоду дня - приготував до періоду поста своє, унікальне меню. Смачні моменти, вдало обіграні командою закладу, просто не залишать вас байдужим. Кус-кус з овочами, хумус і навіть цікаві десерти - варто спробувати, щоб оцінити.
Де: вул. Хрещатик, 12 або вул. Січових Стрільців, 58 / 2а
Коли: 8:00 - 23:00 по буднях, 9:00 - до останнього гостя по вихідним
Must try:
- Мікс салату і руколи з буряком під соусом песто - 85 грн
- Крем суп з селери і картоплі - 65 грн
- Фунчоза з овочами і кунжутом - 90 грн
- Гарбузовий пиріг з медом і родзинками - 65 грн
O'Gorod - Квітучий ресторан
Яскравий заклад в межах бізнес-центру любить радувати і дивувати яскравими фарбами в будь-який час року. Тут все розташовує до неспішної насолоди життям і осмислення її суті. Девіз ресторану - натуральність і свіжість. І в пісному меню він розкрився яскравими фарбами - від строгих Брускети до найніжнішої сицилійської квасолі в поєднанні з савойською капустою, овочами хоспер і... Немає часу пояснювати - пробуй все.
Де: вул. Антоновича, 103
Коли: 11:00 - 23:00
Must try:
- Крокети з гречаної поленти з сиром тофу - 88 грн
- Вінегрет по-середземноморському - 101 грн
- Хумус з сальсою з овочів - 103 грн
- Альпійська юшка - 91 грн
- Запечене яблуко з фундуком та ягідним соусом - 95 грн
TARANTINO italian&grill
Ресторан класичної італьянскої кухні знає, як ніхто інший, важливість атмосфери для гостя. Не менш важливим моментом є і підхід до створення меню - тут все як в кращих італійських будинках. З шиком, різноманітністю і пишністю смаку. У Великий піст заклад пропонує спеціальне меню, яке буде цікаво як хто виконує пост, так і всім, хто хоче зарядитися весняною енергією і спробувати легкі та корисні страви.
Де: Русанівська набережна, 10
Коли: 12:00 - 24:00
Must try:
- Салат з авокадо, томатами і горіховим соусом - 104 грн
- Суп з запечених овочів з сиром тофу - 64 грн
- Хумус з овочами і кокосовим соусом - 109 грн
- Кокосова панна котта з запеченою вишнею - 78 грн
RONIN
Японсько-перуанська кухня закладу знає толк в тому, як зробити перебування гостя незабутнім. Вибух смаку і претензійно страв - головна фішка закладу. До створення пісного меню команда закладу підійшла з властивою їй несхожістю - копчені томати, суші з овочами і сироїдчі рецепти створені для того, щоб знайти душевну рівновагу.
Де: вул. Зоологічна, 10
Коли: 11:00 - 24:00
Must try:
- Вегетаріанський місо-суп з тофу і водоростями вакаме - 79 грн
- Салат із свіжих, копчених і в'ялених томатів на подушці з гаукомоле - 149 грн
- Кукурудзяні млинці тостадітос з салатом з томатів, шалот і Мікрогрін - 89 грн
- Кейс з кешью, авокадо і полуницею - 149 грн
Лаккі Лучано
Стильний і сучасний заклад для динамічних людей не втрачає своїх позицій і в створенні особливих лінійок меню. Місце, де шеф-кухар - віртуоз, а будь-яка страва - шедевр, підійшло до народження пісного меню з властивим йому оптимізмом. І звичайні інгредієнти заграли яскравими фарбами, здатними забарвити будь-який прийом їжі під час весняного очищення.
Де: вул. Драгоманова, 29
Коли: 8:00 - 2:00
Must try:
- Салат з грибами і медово-гірчичним соусом - 45 грн
- Минестроне - 89 грн
- Вега-бургер - 105 грн
- Овочі в устричному соусі з кус-кусом - 55 грн
Вілла Рів'єра
Нетривіальні страви і атмосфера заміського відпочинку серед галасливого міста - фірмова відміна закладу. Індивідуальне меню, підготовлене спеціально до Великого посту - вдало обрамляє це враження від ресторану. Тільки найкращі тандеми правильних продуктів і їх соковиті поєднання зможуть додати родзинки вашого рішення постити навесні - і підтвердять це як стравами на грилі, так і ніжними десертами в пісному меню ресторану.
Де: вул. Дніпровська набережна, 14Д
Коли: 12:00 - 24:00
Must try:
- Овочі темпура з кремом з авокадо і в'яленими томатами - 145 грн
- Хумус з цибульним мармеладом - 89 грн
- Філафі з нуту з овочами і соусом трюфеля - 98 грн
- Маковий пиріг з ванільним морозивом - 87 грн
Хоча і здається, що під час Великого посту невеликий вибір страв - закладу вміло доводять, що навіть з таким обмеженим набором можна перестати радіти життю. І смачна приправа в особі пісних меню ресторанів столиці - лише допомога в знаходженні тієї гармонії і рівноваги, суттю якого і є пісні дні.
Автор: Альона Гусева
Фото: власність закладу