Цей огляд для тих, хто ніколи не відмовить собі в задоволенні поласувати смачними десертами. І нехай за вікном хоч триста разів кружляє голову весна, і саме час задуматися про фігуру, ми, редакція порталу RestOn, ніколи не відмовимо собі в задоволенні поласувати чимось солоденьким і смачненьким! З таким ось специфічним кредо ми і вирушили в кафе-кондитерську Mon Choux Choux за вкусняшками. Всі подробиці нашого солодкого походу, традиційно, в новому огляді!
Концепція
Mon Choux Choux працює в зручному для киян і гостей столиці форматі кондитерської - take away. Ідея створення такого закладу належить Христині Островській, яка є автором десертів, представлених в меню кафе-кондитерської, і її господинею.
Христина - випускниця відомої у всьому світі школи Олів'є Бажара, який входить в список кращих кондитерів світу. Після того як вона навчилася у Франції і накормила всіх своїх друзів авторськими десертами, зрозуміла, що пора б уже виходити на новий рівень. Спробувала відкрити своє кафе - і вийшло! Так, власне, в Києві з'явилося кафе Mon Choux Choux, чия назва з французької перекладається як "мій милий".
Філософія: створення грамотної еклектики вишуканості французьких ласощів з активним життям української столиці.
Локація
Кафе повністю відповідає своєму "милій" назві. Воно таке ж охайне, затишне і по-дівчачому ніжне. Знаходиться цей "ляльковий будиночок" за адресою Шота Руставелі, 4 - в п'яти хвилинах ходьби від станції метро Палац Спорту.
Інтер'єр
"Милота" Mon Choux Choux знайшла своє відображення не тільки в красивих десертах, але ще й в інтер'єрі закладу. Кафе невелике (приблизно на 15-20 гостей) і за своїм оформленням трохи нагадує пряниковий будиночок із казки.
Акуратні прозорі стільчики з подушечками у вигляді пончиків, розташовані в спеціальних нішах м'які світлі диванчики, невеликі круглі столики, витончені світло-блакитні люстри... Все це створює враження, ніби ти потрапив в чарівну м'яку хмаринку, де все навколо ванільно-ніжне і радує око своєю невагомістю й легкістю.
Дуже оригінально і красиво в такому пастельному царстві виглядає вітрина, на якій виставлено повний асортимент кондитерських виробів Mon Choux Choux. Такий своєрідний і смачний яскравий акцент в інтер'єрі закладу - відмінна ідея, яка припаде до смаку кожному естету-ласуну!
Меню і напої
По-секрету повідомляємо, що Mon Choux Choux на Шота Руставелі - це версія 2.0. У своєму першому варіанті це була кафе-кондитерська на Подолі в рафінованому вигляді - тобто, в меню були представлені виключно десерти. Але через півроку роботи стало зрозуміло, що гостям кафе цього мало - так виникла необхідність розбавити солодощі іншими стравами. З цією метою було прийнято рішення взяти в команду Євгена - шеф-кухаря, який швидко зрозумів головну ідею закладу і розробив всю кухню Mon Choux Choux за винятком десертів (нагадаємо, що ними займалася особисто власниця закладу - Христина).
З легкої руки Євгена в лаконічному меню з'явилися ситні сніданки, які можна замовити в будь-який час дня, і основні блюда.
Must try:
- Омлет із сиром за 60 грн;
- Паста карбонара з беконом за 75 грн;
- Прошутто з руколою за 95 грн;
- Гарячі бутерброди (від 60 до 105 грн);
- Салат капрезе за 95 грн;
- Салат цезар з курочкою за 89 грн;
- Скрембл за 49 грн.
Не забули тут також і про тих, хто дотримується Великого посту. З цією метою було розроблено спеціальне меню, в якому зібрано безліч смачних і ситних пісних позицій (кенійська квасоля зі шпинатом, авокадовий тар-тар із часниково-оливковою заправкою, салати "Вітамін", "Модерн" і т.д.).
Незважаючи на те, що в Mon Choux Choux можна легко й швидко вгамувати свій голод ситними стравами, його головною родзинкою все-таки залишаються десерти. Всім любителям кисло-солодкого радимо спробувати Brousnique (75 грн) і полуничний десерт Red Heart (75 грн).
Віддаєте перевагу класиці десертного мистецтва? Тоді виберіть один із чотирьох варіантів еклерів - з шоколадом, ваніллю, кавою або карамеллю (всі по 45 грн), фруктовий мармелад (полуничний, малиновий, грейпфрутовий, абрикосовий або апельсиновий) за ціною 35 грн за 100 г або ж усіма улюблені макаруни зі всілякими начинками за 25 грн.
Такі чудові десерти вимагають не менш смачних напоїв - і в Mon Choux Choux такі є! Радимо звернути увагу на оригінальне латте з лавандою і апельсином за 49 грн, какао з меренгами і вершками за 49 грн і апельсиново-обліпиховий чай за 45 грн.
Що ж стосується алкогольної карти кафе-кондитерської, то зараз над нею ведеться активна робота. На даний момент високоградусних напоїв в меню закладу немає.
За словами власниці кафе-кондитерської Христини Mon Choux Choux - це тільки смачний початок її ресторанної діяльності. У майбутньому вона планує відкрити мережу подібних закладів по всьому Києву і не тільки, де основне меню буде більш широким і різноплановим, а десерти - ще смачнішими і різноманітнішими. Що ж, з нетерпінням будемо чекати!
Середній чек: 150-170 грн.
Адреса: вул. Шота Руставелі, 4
Час роботи: з 08:30 до 21:00 по буднях і з 09:00 до 21:00 у вихідні
Автор: Світлана Єфімець
Фото: власність закладу