"Mozgi bar" відкрився не так давно, а Інстаграм і Фейсбук вже щосили рясніє фотозвітами вечірок, ми в RestOn вирішили не відставати від загальних веселощів і вирушили за своєю порцією стейків і коктейлів.
Mozgi bar - творіння Олексія Потапенка aka Потапа, Ірини Горової і Максима Радуцького. Засновники заявляють, що ідея є унікальною для наших широт, воно-то, звичайно, так, але багато в чому варто сподіватися на їх імена, а також імена тих, хто приходить в гості до перших - багато музикантів і телеведучі вже стали завсідниками закладу.
Хоча варто бути справедливими: без стоїть ідеї ніяке ім'я не допоможе. Концепт і правда виявився вдалим: Mozgi bar - це якась тусовка, що не андеграундна, не супер-віп, але в той же час не масово народна, вийшло десь посередині і в міру.
Про локацію довго говорити не доводиться: Арена і є Арена - мекка столичних джетсеттерів. Тільки якщо раніше маршрут слідування розташовувався в трикутнику закладів із приставкою The, зараз можна не витрачати час на зайві пересування, а просто приходити в Mozgi bar - місце, де є все - м'ясо, бар і навіть студія звукозапису з магазином.
Для першовідкривачів: шукайте Mozgi bar між Pinchuk Art Centre і La Perla.
Вступні дані, які були видані Олегу Волосовському (Loft Buro): Mozgi bar - місце, де мозок відвідувача відключається, де він потрапляє "в управління" команди ресторану, яка забезпечить смачну їжу, хороші коктейлі й відмінну музику. Олег подумав і вирішив, що без стімпанк не обійтися - іронія вдалася. Лампочки, шестерінки, балони, механізми, мідь, латунь, шкіра - класика стилю.
Через велику кількість деталей складно утримати погляд на чомусь одному, але особисто нам найбільше запам'яталася стіна з дерев'яними масками-особами, складно складених світильниками, старовинним піаніно і композицією з грамофон рупорами над ним.
Магазин із модними майками-світшоти-чохлами для телефонів стилізований під шахту ліфта, що ідейно тільки доповнює оформлення основних залів.
Опорних точок відразу дві - м'ясо та коктейлі. Відносно першого творці відзначають, що Mozgi bar - не стейк-хаус, а м'ясний ресторан, про бар зовсім говорять, що саме навколо нього і був побудований ресторан.
Самого очевидного інгредієнта (мозгів) в меню немає, не хвилюйтеся!) Зате є дещо крутіше - м'ясо страуса, фішка шеф-кухаря Айдіна Айдінова: салат з м'яса страуса під винним соусом, паштет із страуса, стейк зі страуса на вершково-шпинатній подушці й, звичайно, фірмовий MOZGiBURGER із м'ясом страуса, паприкою, листям салату і сиром Чеддер.
Сподобався салат із хамоном і грушею під соусом рокфор, правда, це скоріше варіант для дівчат.
З м'яса попитом користуються "колективні" позиції - метрові ребра в bbq соусі і різні сети. З приводу останніх - 12 позицій, 900 грам, 300 гривень. Тільки ось врахуйте, радість ця тільки за попереднім записом.
Коктейльна карта налічує більше 20 позицій - класичних і не тільки. Тут вже немає сенсу щось рекомендувати, тому що смаки у всіх різні, а коктейлі все одно однаково хороші.
Салат із хамоном і грушею під соусом рокфор - 149 грн.
Стейк зі страуса на вершково-шпинатній подушці - 225 грн.
Дикий окунь - 235 грн.
Віденський Захер - 145 грн.
Коктейлі - від 140 грн.
З неділі по четвер в барі проходять вечірки під загальною назвою weekdays, ну а п'ятниця з суботою без танців взагалі неможливі, так що в Mozgi bar ведуть активний спосіб життя 24/7.
Загалом, відключайте мозок і приходьте за м'ясом, танцями і веселим настроєм!
Адреса: вул. Басейна, 2а
Автор: Христина Ольшанська
Фото: взяті на сайтах Geometria.ru, Vklybe.tv, власність закладу
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва