Днями в Києві відкрилося перше в Україні 100% веганське кафе One Planet із девізом: "Мірні страви, мірні справи". RestOn розпитав ідейного натхненника закладу Павла Вишебабу про його ініціативи особисто.
"Разом із друзями ми замовляли веганські їжу в Vegano Hooligano, мені це подобалося, і в один прекрасний день, близько року тому, я прийшов до Рудольфа Краєвського, засновника Vegano, і сказав, що хочу допомогти й дати йому якийсь фінансовий ресурс для подальшого розвитку. Рудольф відмовився, але запропонував мені самому відкрити веганське кафе й пообіцяв допомогу в реалізації цього задуму.
Я радий, що ідея веганства й турботи про майбутнє людства і планети знайшла такий відгук, більше сотні приготовлених страв за п'ять днів роботи наочно це демонструють ", - Павло Вишебаба.
Поділ вибрали неспроста - це середовище спілкування молодих прогресивних людей, саме вони - основний споживач як вегетаріанської, веганскої їжі, так і глобальної ідеї мирного ставлення до природи, тварин, людей, закладеної в концепті One Planet.
Воздвиженка ж з її концепт-сторі, галереями та бібліотеками нового зразка для таких цілей підходить ще більше.
З самого початку було вирішено особливо нічого не руйнувати і не перекроювати. Хлопці в'їхали в чисті білі стіни й вирішили їх такими ж залишити.
Меблі авторські - чорного кольору, що створює вигідний контраст із білими стінами.
Бетонні горщики для вазонів на підвіконнях - творіння дизайнера Максима Каминіна, вони відмінно гармонують із цегляною кладкою в проході між кімнат, який залишили недоторканим.
У кафе дві кімнати: перша - це скоріше вузький коридор, де зустрічають гостей, друга - безпосередньо основний зал, посеред якого, за окремою перегородкою, але на очах у всіх, йде процес приготування страв.
Взагалі, незайманість простору все ж відчувається. У той же час ця незайманість рукотворна, в ній є задумка.
Хоча змін все ж не минути: команда One Planet в пошуках оригінального дизайнерського малюнка для головної стіни закладу. Так що, якщо відчуваєте порив, тепер ви знаєте, куди йти і до кого звертатися!
One Planet - спільне творіння рук і умів Павла Вишебаби й Vegano Hooligano, але за меню, звичайно, відповідали останні.
Об'єднує обидва проекти ланка - соціальність ідеї, тому ціни на страви максимально доступні в співвідношенні з використовуваними продуктами.
У меню всього 6 позицій - крем-суп, салат, бургер Green 13 + Carrot Grill, фалафель, хумус і шоколадно-банановий мус з яблучним крамбль на десерт.
Нам здається, що хітами, як і в Vegano Hooligano, стануть хумус і фалафель, хоча бургер зі шпинатною булкою, тофу-гриль, запеченими печерицями, салатом і руколою, солоним огірком, помідором, солодким луком, бейбі-морквиною на грилі і соусами песто і тартар викликає не менший апетит і інтерес.
З напоїв є фреші, вітамінні чаї на основі фрешу, цикорій і органічна кава з мигдальним молоком. Для тих, хто, як і ми, вперше пробує мигдальне молоко, будьте готові до незвичайних відчуттів - смак дуже концентрований і не піддається опису, але проходить швидко.
Крем-суп із брокколі й шпинату з мигдальним молоком і соусом з кешью - 48 грн.
Бургер Green 13 + Carrot Grill - 58 грн.
Хумус - 45 грн.
Шоколадно-банановий мус з яблучним крамбль - 30 грн.
Какао з мигдальним молоком - 28 грн.
Дивлячись на книжкову полицю при вході в кафе мимоволі замислюєшся, що теми, які близькі One Planet, - благодатне поле для різного роду лекцій і майстер-класів, так чи будуть вони тут проводитися? Павло каже, що все в планах - розширення, окрема кімната для заходів та багато чого хорошого ще.
Адреса: вул. Кожум'яцька, 16а
Автор: Христина Ольшанська
Фото: взяті з особистих сторінок користувачів Facebook
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва