Весна в самому розпалі, а значить пора задуматися про літню відпустку - пляжі Греції та Іспанії, вина Франції й Італії, готична архітектура Чехії... Загалом, команда RestOn серйозно налаштована на Євротур.
Пропонуємо вам свій маршрут по київським закладам європейських кухонь, де ви зможете почати знайомитися з локальними гастрономічними культурами.
Кухню країни самого блакитного неба й моря представляє Gyros Food Bar.
Греки - великі любителі закусок і салатів, що, безумовно, на руку дівчатам. Крім само собою зрозумілого "Грецького", пропонуємо спробувати "Родос" і "Табула". У перший входять овочі і навіть фрукти-гриль (баклажани, цукіні, перець болгарський і апельсин), а ось "Табула" - це салат-закуска з булгуром, томатом, свіжою зеленню, соком лимона і перцем чилі.
В якості основної страви - гірос і сувлакі (з кебабом і каламакі). Головний інгредіент - м'ясо (різниця лише в техніці приготування), загорнуте в піту.
Ціни:
Салат Грецький - 69,95 грн.
Суп "Авголімоно" - 29,96 грн.
Сувлаки (кебаб з індичкою) - 55,55 грн.
Мусака - 57,75 грн.
Адреса: проспект Перемоги, 47а
Сито-п'яно Italiano - порівняно новий заклад мережі Сито-п'яно. Крім великого меню, заслуговують на увагу відкриті поглядам відвідувачів гриль і піч (з Неаполя, звичайно), яскравий інтер'єр, дитяча кімната (і кулінарна школа для дітей у вихідні), а також караоке-зал.
Італійська кухня тим цікава, що здається "ну що там особливого - піца, паста, брускетта?", - так, в принципі так і є, тільки ось брускеттів - 6 видів, різотто - 5, пасти ручної роботи - 15, а піци - 16. А ще не варто забувати про ароматний міністроне, часниковий суп, томленному в печі, стравах із м'яса й птиці та багато іншого, насправді.
Ціни:
Брускетта з салямі і соусом "Романеско" - 50 грн.
Чорні равіолі з лососем і шпинатом - 85 грн.
Класична "Маргарита" - 79 грн.
Тріска, запечена з овочами - 135 грн.
Адреса: проспект Відрадний, 103
Іспанський напрямок представлено добре відомим київській публіці Bottega wine & tapas bar. Його цінують за вдале поєднання гастрономічного, питного й культурного напрямків: невелике основне меню, широкий асортимент вин і коктейлів (від класики до вигадливих твістів) і музичні джазово-фанкові вечора по п'ятницях і на вихідних.
Ключовий елемент меню - тапас, їх більше 20 в Bottega: рибні, м'ясні, вегетаріанські, на всіляких засадах - від хліба до артишоків. Тапас - відмінний варіант для легкого перекусу або легкої закуски до білого вина.
Також Іспанія - це паел'я і морепродукти, їх тут теж достатньо. Сібас і тріо-севиче з тунця, лосося і знову-таки сибаса-мастит, без зайвих пояснень.
Ціни:
Тапас з тартаром з лосося і авокадо - 37 грн.
Гуакамоле на батат - 33 грн.
Сібас з соусом з білих грибів - 290 грн.
Паелья Бомба з куркою і ковбасками (на 2 особи) - 239 грн.
Адреса: вул. Терещенківська, 13
Французька кухня - це в першу чергу краса, а відразу потім - вишуканий тонкий смак.
У Très Branché є те, і інше (і маленька затишна тераса на додачу), може бути тому тут так приємно почати день за типово французьким сніданком - круасан, багет, джем і масло, апельсиновий фреш і кава, прийти на обідній цибульний суп або влаштувати невелике гастрономічне свято з равликами і вином ввечері.
Кіш-лорен і качина ніжка "Конфі" з картопляним пюре і ягідним кюлі - це справжній l'amour toujours, тобто вічна любов.
Ціни:
Французький класичний сніданок - 87 грн.
Кіш-лорен з шинкою і шпинатом - 85 грн.
Жабки по-провансальски з часником і зеленню - 328 грн.
Теплий салат "Landaise" з куркою "конфі", беконом і печерицями - 174 грн.
Адреса: вул. Лисенко, 4
Пиво - нітрохи не менша гордість Чехії, ніж її старовинна архітектура, тому в нашому путівнику цю країну представляє пивна ресторація Pilsner.
До відмінного пива особливих кулінарних шедеврів не потрібно - досить рульки й капусти, вони в Pilsner, звичайно, є. М'яса тут взагалі багато й різного: запечені реберця, гуляш з телячих щічок з кнедлі, гуляш з телятини і свинини на чорному пиві, домашня качка.
В обов'язковому порядку рекомендуємо покуштувати закуски - маринований часником, перцем чилі і спеціями сир Гермелін і брамборак по-шумавськи з бринзою або м'ясом (брамборак - це такі деруни зі "своїми особливостями і тонкощами", як кажуть в закладі).
Ціни:
Маринований сир Гермелін- 115 грн.
Брамборак по-шумавськи з бринзою - 69 грн.
Свинна рулька під медово-гострою скоринкою - 45 грн/100 гр.
Овочі-гриль в повному маринаді - 74 грн.
Адреса: вул. Пушкінська, 20
Автор: Христина Ольшанська
Фото: з мережі Інтернет
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва