Кафе індійської кухні Saravsari відкрилося в середині травня в сквері на Львівській площі і до 22 червня працює в тестовому режимі. Творці закладу — власники популярного «Альтруіст #Alltrueeast», які загорілися ідеєю привезти в нашу столицю формат традиційної індійської закусочної, тільки злегка адаптувавши кухню і додавши комфорту.
Концепція
Saravsari або «Сара в сарі» — це індійське кафе від представниць іншої, широковідомою національності.
Сповідуючи східні традиції в «Альтруіст» і надихнувшись індійським колоритом, власники проекту придумали дуже лаконічну і такеу, що запам'ятовується, назву місця. За їх словами, прийшов час познайомити українського гостя з новими смаками загадкової Азії і задати новий тренд.
Меню тут повністю адаптовано під нашу публіку, інтер'єр — простий і колоритний, а атмосфера — total friendly.
Локація
Saravsari відкрили на місці закладу Dragee в сквері на Львівській площі за адресою Січових стрільців, 4В. Найближчі станції метро — "Лук'янівська" або "Золоті Ворота".
Інтер'єр
В очі відразу кидаються яскраві кольори, точно як в Індії: червоний, оранжевий, синій, бірюзовий, зелений. Тут все дуже лаконічно, але, в той же час, з контрастними акцентами. Є своя літня тераса і бар.
Дизайнер простору — Ріна Ловко. Вона особисто привезла різні деталі інтер'єру з Індії: статуетка маленького Будди, традиційні тканини з великою кількістю візерунків, об'ємні солом'яні люстри та ін.
Індійської автентики закладу додають великі живі рослини між столиками, пахощі аромапаличок і зовнішній вигляд обслуговуючого персоналу — всі одягнені в вільні червоні сорочки, немов індуси, що крокують по вулицях Делі.
Кухня
Бренд-шеф Saravsari — індус на ім'я Гердхарі. Саме він ставив кухню кафе і навчав українських хлопців тонкощам традиційних індійських страв.
Але кухня тут не автентична, її свідомо адаптували, зробивши більш м'якою і зрозумілою. Як розповідають власники, індійська кухня сама по собі дуже гостра, пряна і досить специфічна для нашого сприйняття. Далеко не кожен оцінить її смак.
Подача — проста і апетитна. У Saravsari все готують з локальних продуктів, зберігаючи індійський стиль. У меню ви знайдете пряний смажений рис з паніром, суп Дал, ароматну курку в червоному соусі, самоси, роли і хліб наан. На кожен стіл також ставлять асорті соусів, в тому числі гострий для цінителів гарячих відчуттів.
На десерт пригощають традиційною індійською халвою і морозивом, а ще манговим або солоним лассі. Незабаром обіцяють додати в меню м'ясні та вегетаріанські сніданки.
Must try:
- Курка в червоному соусі (горіховий соус, вершкове масло, часниково-імбирна паста, сметана, спеції, кінза) - 107 грн
- Смажена курка (часниково-імбирна паста, йогурт, спеції, манговий соус, хліб НААН) - 127 грн
- Самоса з овочами (картопля, кеш’ю, зелений горошок, спеції, кінза) - 77 грн
- Рис смажений з паніром (овочі, горіховий соус, кінза, спеції, ачаар зі спаржевої квасолі, йогурт, корж пападам) - 107 грн
- Морквяна халва з родзинками - 57 грн
- Індійське морозиво з горішком і згущеним молоком - 57 грн
Плани
На індійській їжі усе не закінчується. В Saravsari збираються активно знайомити киян з культурою колоритної країни, влаштовуючи різноманітні воркшопи та тематичні майстер-класи. Наприклад, уже зараз в сквері поруч з закладом кожної неділі о 10:00 проводять йогу на свіжому повітрі. Кожен бажаючий може приєднатися до занять та спробувати традиційний індійський чай масала, заплативши благодійний внесок на свій розсуд. Усі зібрані кошти підуть на добрі справи у кардіоцентр.
Також в кафе планують майстер-класи з традиційного плетіння та навіть танців. Уважно слідкуйте за сторінкою закладу у Facebook, якщо ви так само сильно любите Індію, як люблять її в Saravsari. Буде цікаво!
Адреса: вул. Січових стрільців, 4В