Коли місто з усіх боків душить спека, то пити каву якось не хочеться. Але замінити звичку зранку забігати в улюблену кав'ярню чимось потрібно. Тому редакція RestOn підготувала для вас п'ять рецептів освіжаючих лимонадів від барменів київських закладів.
Тамаріндовий, огірково-грейпфрутовий, цитрусовий, ананасово-базиліковий і малиновий — змішуйте з задоволенням! І пам'ятайте — якщо у вас під рукою не виявиться точних інгредієнтів, не соромтеся експериментувати. Можливо, у вас вийде щось нове і дуже смачне.
Ананасово-базиліковий лимонад від ресторану "Сейф"
Що потрібно?
- Базилік - 15 грам (гілочка)
- Фреш ананасовий - 150 мл
- Фреш лимона - 30 мл
- Фреш тростника - 75 мл
- Газована вода - 300 мл
- Лід
Поєднання інгредієнтів в цьому лимонаді освіжає за рахунок базиліка і лимона. А ананасовий і тростинний фреші надають легку солодкість.
З одного набору продуктів лимонаду виходить багато, вистачить на кілька людей. Готувати легко, як і інші: на лід лити всі фреші, потім перемішати.
Тамаріндовий лимонад від ROJO OJO
Що потрібно?
- Сироп тамарінда — 50 мл
- Сік ананаса - 50 мл
- Фреш лимона/лайма - 20 мл
- Содова або звичайна газована вода - 100 мл
- Лід для охолодження
Що таке тамарінд? Це екзотичний фрукт сімейства бобових. Назва не дуже відоме в наших краях, тому що вирощують його в тропічних країнах. У побуті тамарінд можуть називати індійським фініком, тому що зовні він трохи схожий на нього кольором.
За технологією приготування лимонаду все просто: спочатку насипаєте в стакан лід, а на нього ллєте все інгредієнти — так вони встигнуть охолонути ще в процесі змішування. В самому кінці додайте газовану воду, перемішайте і готово.
Лимонад малина-базилік від Fiji Group
Що потрібно?
- Свіжа або заморожена малина - 10 грам
- Журавлинний морс - 100 мл
- Фреш лимонний - 10 мл
- Сироп малиновий - 25 мл
- Газована вода - 150 мл
- Листочки базиліка і слайс апельсина для декору
- Лід
Цей лимонад для тих, хто любить кислинку. І саме тому, що він виходить не особливо солодким, він відмінно втамовує спрагу! А малина надає йому насичений літній аромат.
Спочатку розімніть в склянці малину, а потім додайте всі рідкі інгредієнти. За бажанням можна прикрасити базиліком і слайсом апельсина.
Огірково-грейпфрутовий лимонад від Genatsvale & Hinkali
Що потрібно?
- Сироп Лемонграсс - 20 мл
- Грейпфрутовий фреш - 70 мл
- Газована вода - 200 мл
- Грейпфрут - часточка для декору
- Огірок - 30 грам (це приблизно пара слайсів)
- Лід
Сироп Лемонграсс — важлива частина рецепту. У цих сиропів дуже багатий і насичений смак, тому його краще нічим не замінювати. Але якщо вже купувати його зовсім не хочеться, спробуйте без нього або замініть іншим наявним вдома сиропом. Головне — зберегти гармонію смаку.
З приготуванням так само, як і в першому лимонаді: на лід налити всі інгредієнти і в кінці перемішати. Слайс огірка кинути в склянку, а часточкою грейпфрута прикрасити його.
Цитрусовий лимонад від "Пян-Се бар"
Що потрібно?
- Газована вода - 150 мл
- Яблучний сік - 150 мл
- Лимон - 40 грам (часточка)
- Апельсин - 40 грам (часточка)
- Грейпфрут - 50 грам (часточка)
- М'ята - 10 грам (гілочка)
- Лід
У цьому рецепті потрібно трохи попрацювати і добре розім'яти всі часточки цитрусових в склянці, щоб вони пустили сік. До них додати м'яту і теж пом'яти її — вона дасть свіжість і аромат. Після цього додати лід, залити все яблучним соком і газованою водою. Вуаля, готово!
Ось такими рецептами з нами поділилися бармени закладів Києва. Деякі дуже прості, для інших потрібні екзотичні інгредієнти. Але в одному вони всі схожі — відмінно освіжають, коли в Києві +28!