Літо починається не першого червня, а коли в місті з'являються перші кошики з полуницею. Спочатку вони, немов квіти на лісовій галявині, зустрічаються рідко. Потім їх стає все більше, а потім вони червоним килимом огортають весь Київ на радість усім його жителям!
Без сумнівів, полуниця — це символ літа, його гастрономічний флагман, а також «цариця» літніх меню, які готують ресторани Києва для своїх гостей. Якими полуничними новинками будуть дивувати нас в цьому році? Відповідь в новому огляді від RestOn!
ORLY PARK
Orly Park — це чотириповерховий особняк, що утопає в зелені, з однією з кращих в місті зон для дітей. До речі, саме маленькі гості більше всіх оцінять сезонне полуничне меню, адже в ньому багато солодкого. Але не шкідливо-солодкого, а легкого, соковитого і дуже ягідного.
Так, в сезон полуниці з цією ягодою тут подають мільфей (93 грн), панакоту (140 грн), кошики з ванільним соусом (50 грн) і навіть тар-тар з неї (97 грн). Любителі легких десертів оцінять безе під вершковим сиром з ягідним асорті (107 грн), а тим, хто вважає за краще домашню класику як у мами на кухні, сподобаються млинці з полуницею (77 грн). Ну і, звичайно, тут ви зможете відповісти на вічне питання «як змусити дитину їсти суп». Все дуже просто, якщо цей суп полуничний і з морозивом!
Запивати це все пропонують полуничним мохіто (110 грн), в тому числі безалкогольним (59 грн), а також полуничним смузі (63 грн).
Де: бул. Вацлава Гавела, 9В
Коли: з 7:00 до останнього гостя
Резерв столів: 044 300 03 30
Кафе-сироварня "Мацоні"
Грузинська народна мудрість говорить, що якщо на столі немає мацоні, значить, це не грузинський стіл! В кафе-сироварнях "Мацоні" щодня виробляють власні сири, але до сезону полуниці шеф-кухар Дато Марджані придумав щось особливе! Чарозі - десертний повітряний сир, зварений у власній сироварні кафе. Ідеально поєднується з полуничним соусом (139 грн) або медовими коржами з горіхами, полуницею, полуничним і мангово-перцевим соусом (112 грн).
Під келих рожевого грузинського вина в якості закуски рекомендуємо замовити Чкінтіквелі з полуницею і мангово-перцевим соусом (86 грн). Молодий трохи солонуватий імеретинський сир в поєднанні з пряним соусом і солодкою полуницею — ідеальний смак для літнього вечора!
А щоб охолодитися, замовте полуничний смузі, полуничний мохіто або молочний чай з полуницею і м'ятою (все по 69 грн).
Де: бульвар Ігоря Шамо, 1/5; вул. Велика Васильківська, 114
Коли: з 12:00 до 23:00
Полуничні моменти в Spezzo
Італія ближче, ніж здається — девіз мережі ресторанів Spezzo. А що буде, коли в італійському ресторані з власною сироварнею почнеться сезон полуниці? Буде яскраве меню з неймовірними ягідно-вершковими поєднаннями і соковитими новинками! Бренд-шеф Spezzo приготував сезонну пропозицію!
Якщо вам здавалося, що з полуниці можна приготувати тільки десерт, обов'язково спробуйте салат з крем-сиром або тартар з тунця з додаванням улюбленої ягоди. Але абсолютний must try цього літа — буррата і страчателла з сироварні Spezzo з полуницею, руколою і полуничним соусом!
А якщо захочеться завершити по-літньому яскраву вечерю тематичним десертом, замовте полуничний мільфей — і насолоджуйтеся кожним шматочком!
Де: Русанівська набережна, 8; вул. Святошинська, 3; вул. Велика Васильківська, 32
Коли: час роботи уточнюйте в залежності від локації
Полуничний сезон в Public Cafe
Заклад в самому серці Києва з панорамними вікнами, приголомшливим видом на Європейську площу, яскравим інтер'єром і класичною європейською кухнею. Полуничний сезон тут зустріли у всеозброєнні, підготувавши для своїх гостей соковите і яскраве меню.
Для початку радимо спробувати ніжний, але ситний салат з запеченим курячим філе, полуницею, молодим шпинатом і сиром фета (128 грн) або запечений козячий сир, який подається на подушці з полуниці і руколи (125 грн). Хочете чогось цікавіше? Тоді замовте холодний полуничний суп з ванільним морозивом (98 грн) або лосось з сальсою з полуниці і халапеньйо (368 грн).
Ну а всім любителям солодкого шеф-кухар Public Cafe приготував полуничний чізкейк (98 грн) і панакоту (80 грн). Охолодитися можна полуничним лимонадом з м'ятою і тархуном, полуничним хьюго або мохіто з полуницею. Приходьте!
Де: вул. Хрещатик, 1/2
Коли: цілодобово
Полунична симфонія в ресторані "Веранда на Дніпрі"
Панорамний ресторан, створений для того, щоб дарувати гостям мелодію справжніх смаків, настрій відмінного вина, і все це під романтичний акомпанемент кращих традицій української, італійської, скандинавської, французької, американської, азіатської та інших кухонь світу.
Шеф-кухар ресторану звик радувати гостей гастроновинками. До літа він приготував полуничне меню, в якому є все для тих, хто обожнює цю соковиту ягоду! Салат з полуницею, козячим сиром і насінням льону (220 грн) відмінно підходить для початку трапези. Продовжити її пропонуємо полуничним супом з пломбіром (150 грн) і/або равіолі з полуницею (150 грн).
Любителям випічки радимо спробувати полуничний мільфей (150 грн), кокосовий пудинг зі свіжою полуницею (150 грн) або полуничний макарон з кремом з маскарпоне (150 грн). У меню також є полуничний фреш (150 грн) і просто свіжа полуниця (150 грн).
Де: Набережне шосе, 11А
Коли: з 12:00 до 01:00
Полуничний настрій у Trattoria ZUCCA
Trattoria ZUCCA — сімейний ресторан, який поєднав усі найкращі традиції італійської кухні, атмосферу цієї сонячної країни і її радісний настрій. Ідеальне місце для сімейної вечері, романтичного побачення або посиденьок з друзями.
До літа ресторан оновив своє меню, додавши в нього страви з царицею сонячного сезону - полуницею. Обов'язково спробуйте легкий салат з полуницею, козячим сиром, авокадо і кедровими горіхами, а також ніжно-солодкий десерт - мільфей з полуницею і сиром маскарпоне. Любите їсти полуницю в чистому вигляді? Тоді замовте свіжу полуницю, яку в Trattoria ZUCCA подають з маракуйєю. Все геніальне просто!
Де: вулиця Павловська, 26/41
Коли: з 09:00 до 23:00
Полунична історія в літературному кафе "Імбир"
"Імбир" - вегетаріанське кафе в самому серці Києва, де піклуються про здоров'я своїх гостей. Тут смачно і зі змістом долучають до правильного харчування, знайомлять з ведичною кухнею і живою їжею, пропонують традиційні вегетаріанські та веганські страви, приготовані за класичними рецептами.
До літа меню літературного кафе «Імбир» поповнилося новими позиціями, головним інгредієнтом яких стала, звичайно ж, полуниця. На перше рекомендуємо спробувати освіжаючий і яскравий гаспачо з полуницею (87 грн). Якщо супи - це не ваше, тоді пропонуємо звернути увагу на сирний мус з полуницею (80 грн) - це ідеальний варіант легкого і ситного сніданку. А з напоїв вашим фаворитом напевно стане вітамінний смузі з полуницею, чорницею і манго (75 грн).
Де: вулиця Жилянська, 7
Коли: з 08:00 до 23:00
Смачних вам полуничних настроїв!