Мабуть важко знайти людину, яка не любить джин. А в стародавні часи цей напій і зовсім вважався ліками від безсоння і страхів – на догоду гарному настрою. Бажаєш перевірити? Тоді тобі в бар Gimlet, де джин – частина меню, культури і атмосферності.
Детальніше про нове місце розповідаємо у свіжому огляді редакції RestOn.
Концепція
Ідея відкрити бар з акцентом на джин виникла у засновниці Анни після подорожей по множинним барам світу. Незабаром вивчення барної культури і виховання смаку в алкоголі були реалізовані в Gimlet – барі заради бару з лаконічністю і зрозумілою складовою. Саме такий підхід до розвитку закладу дозволяє шанувальникам сповна відчути смак алкоголю і насолодитись ним, не відволікаючись на другорядні моменти.
Відкрившись 9 лютого, команда Gimlet вже на повну приймає гостей, радуючи класичними та авторськими коктейлями. А також додає приємних і потрібних відвідувачам деталей, щосили готуючись до повноцінного відкриття на початку березня. Що примітно, головні моменти в барі – це якісна кухня нових смаків, яскрава міксологія і розумний підхід до проведення часу. Саме тому тут грає приємна фонова музика, передбачені зони для більш гучних і тихих гостей, а також змінюваний формат відпочинку залежно від часу дня.
Як каже директор бару, містко характеризуючи спрямованість закладу: «Gimlet – це те місце, де майже чотирьохсотрічна історія джина перетинається із сучасністю».
Локація
Бар Gimlet знаходиться на перетині вулиць Антоновича та Жилянської – за адресою вул. Антоновича, 37/13. Знайти заклад легко за лаконічною вивіскою і чорним фасадом, а також близькістю до центральних точок міста.
Найближча станція метро – Олімпійська, а до Хрещатика – не більше 10 хвилин їзди або 20 пішого кроку.
Інтер'єр
Спускаючись сходами в Gimlet, перше, на що звертаєш увагу – барну стійку протяжністю вісім метрів. Перебуваючи в центрі основного залу, вона приваблює розмаїттям алкоголю і віртуозністю барменів, які готують коктейлі.
Всього в закладі дві зали, де кожна деталь – ретельно підібрана і дбайливо доставлена в заклад власницею. Так, основна частина меблів, що включає стільці, крісла та дивани – це привезений з Європи ресайклінг, а множинні елементи інтер'єру, включаючи плитку на одній зі стін – і зовсім вінтаж.
Центральна зала передбачена для більш гучних компаній і включає в себе м'які барні стільці та компактні місця з диванами і кріслами. Тут добре переміщатися від барної стійки до столиків і назад, насолоджуючись знайомствами і спостерігаючи за приготуванням напоїв. Друга зала – більш тиха, де є можливість збиратися великими компаніями і проводити закриті зустрічі.
Обстановка бару виключає можливість будь-якого пафосу і дозволяє легко як проводити спокійні бізнес-зустрічі вдень, так і гучні дружні посиденьки ввечері. Крім того, розміщення посадкових місць не виключає і усамітненого відвідування бару для знайомства з картою алкоголю і, зокрема, джином.
Меню
Говорячи про гастрономічну частину Gimlet, хочеться відзначити, що бар виходить за рамки звичних позицій. Кухня в закладі являє собою мікс європейської та азіатської кухні, а барна частина знайомить з джином на новій межі розуміння смаку.
В асортименті алкоголю – близько 30 видів джину з різних країн світу, з яких готують 10 різноманітних коктейлів, не включаючи ще 10 – на іншому алкоголі. Також на барі знаходиться книга класичних коктейлів, і з неї є можливість замовити близько 70 різновидів міксів – від лонгів і сауерів до тіків і міцних позицій. Абсолютно всі коктейлі не містять хімічних складових, барвників і ароматизаторів. Крім того, дозволяють обрати улюблену позицію. Більш солодку, кислу, гірку або будь-який мікс на вибір, виходячи з побажань гостя. Ми редакцією RestOn, наприклад, рекомендуємо для знайомства замовити на барі класичний коктейль Gimlet або авторський коктейль Gin Pear.
Як говорить Кароліс, ідейний натхненник і міксолог бару, заклад рухається в ритмі нових тенденцій і постійно впроваджує нововведення. У планах – познайомити відвідувачів з молекулярними позиціями і презентувати незвичну подачу відомих напоїв.
Цінова політика більшості коктейлів в рамках 150-170 грн.
Не поступається за частиною авторського підходу і кухня бару, створена шеф-кухарем Таїром. Прагнучи вшанувати різні уподобання і підходи до харчування, Таїр подав у меню топові позиції, які пройшли ретельне тестування – видозмінені традиції французької, італійської та азіатської кухні. В меню є як вегетаріанські позиції, так і різні страви з м'яса і риби. Представлені вони різними закусками, супами, салатами і основними позиціями. Також доступні цікаві варіації десертів.
Так, серед закусок є можливість замовити брускетти чотирьох видів – з тофу і білими грибами, качкою, сільвер коропом та грушею чилі. Крім них варта уваги сирна з шишками і м'ясна тарілка, паштет у фісташковій паніровці, хумус та інші нетривіальні пропозиції.
Розділ супів представлений трьома позиціями, з яких особливо рекомендуємо сочевичний суп з тофу. А з салатів однозначний вибір редакції – ялівцева качка і куряча печінка в фірмовому соусі Gimlet. Для вегетаріанців ж шеф-кухар рекомендує салат з буряком і теплим сиром або кавуновий редис.
Любителям більш ситних страв рекомендуємо замовити ще одну фірмову страву на основі соусу з джину – качину ногу з фруктами в соусі Gimlet. А для спраглих до солодощів – банановий мільфей.
У закладі планують надалі розширити меню і додати обідні пропозиції – ланчі по буднях з 12:00 до 15:00 і бранчі по вихідним. Середній чек меню – близько 250 грн.
Must try:
Бар
- Авторський коктейль Red Sour – 170 грн
- Класичний коктейль Gimlet – 150 грн
- Авторський коктейль Drunken Pear – 170 грн
Меню
- Рибний салат з горіховим соусом – 146 грн
- Судак солодкий чилі – 198 грн
- Чіа-пудинг на кокосовому молоці – 110 грн
Адреса: вул. Антоновича, 37/13
Час роботи: пн-чт з 11:00 до 24:00, пт з 11:00 до 4:00,
сб з 12:00 до 4:00, нд з 12:00 до 24:00