Італійська, японська, французька, тайська, українська... Чи варто ділити ресторани по кухнях, якщо єдине, що насправді важливо - це смак їжі? Ми вирішили подумати над цим питанням в новому місці - Gastronome Restaurant, який відкрився буквально недавно на Лівому березі. У цьому ресторані не прив'язуються до національних кухонь, а пропонують гостям сучасні інтерпретації відомих страв. Більше інформації про нову гастролокацію - вже в новому огляді редакції RestOn!
Концепція
У гастрономічному світі української столиці існує закономірність: якщо ресторан м'ясний, та ще й з панорамним видом, значить, тут апріорі дорого. Власник і по сумісництвом шеф-кухар Gastronome Restaurant Сергій Павленко вирішив переглянути цю позицію, і запропонував столичним гурманам абсолютно інакший формат!
Сьогодні Gastronome - це ресторан з сучасною цікавою кухнею, де вітаються здорові кулінарні експерименти і оригінальні смакові поєднання. Тут класичні страви набувають новий сезон Голосу звучання, стають більш сучасними і нестандартними.
Локація
Для того щоб зрозуміти, що ж потрібно київським гастроінсайдерам, Сергій довго вивчав місто в пошуку «правильної» локації для свого ресторану. Переглянувши кілька варіантів, було прийнято рішення звернути погляд на Лівий берег і відкрити Gastronome Restaurant за адресою Дніпровська набережна 26 д.
Орієнтир: ресторан знаходиться на другому поверсі двоповерхової будівлі в 5-ти хвилинах ходьби від м. Осокорки.
Інтер'єр
Урбаністичний стиль - саме так можна описати інтер'єр ресторану Gastronome. Приголомшливі темні тони з доречними білими і золотими акцентами, жива зелень, оригінальні люстри, що світяться білосніжні кулі, авторські картини... Завдяки правильному поєднанню деталей, інтер'єр виглядає вишукано, дорого, але при цьому затишно. Тут комфортно і приємно знаходитися, особливо в сонячні дні, коли світло проникає через величезні панорамні вікна і розсипається відблисками по всьому периметру ресторану.
Загальна посадка ресторану Gastronome становить 120 -150 гостей. Зал всього один, але за рахунок лляних штор, які візуально розділяють його на блоки, створюється враження, що приміщень кілька.
Кухня і бар
Сергій Павленко (власник і шеф-кухар ресторану Gastronome) багато навчався і працював з шеф-кухарями в різних країнах світу. Китай, Італія, Грузія, Росія... Кухня кожної з країн вплинула на формування кулінарної філософії Сергія і знайшла своє відображення в його проектах.
Якщо говорити конкретно про ресторан Gastronome, тут кухня космополітична з італійським і китайським акцентами. Це ніякий не фьюжн, а просто оригінальний стиль приготування страв, який з'єднує національності без прив'язки до кухонь. Сучасна цікава їжа.
Ресторан Gastronome не позиціонує себе як стейк-хаус, але основний упор в меню зроблений саме на м'ясі. Його ретельно відбирають у австралійських і українських постачальників і готують за американською технологією slow cooking. Тиждень продукт визріває в спеціальних умовах, потім його маринують і готують на повільному вогні близько 14 годин. Після того як виходить замовлення, м'ясо обпалюють при температурі понад 500 градусів.
Технологія slow cooking має ряд переваг:
- М'ясо виходить ніжним соковитим, але при цьому має апетитну кірочку.
- Технологія slow cooking дає можливість знизити споживання масла і будь-яких інших жирів на 90%. За рахунок цього їжа не викликає тяжкості в шлунку.
- У м'ясі зберігаються всі поживні речовини.
Рекомендуємо спробувати стейк з копченого свинячого ошийка (153 грн.). Його маринують в азіатському стилі, потім коптять на вільсі з вишнею, готують 14 годин, а потім дожарівают на грилі. Подають м'ясо з печеними овочами і абрикосом з додаванням чорного рому і перцю.
Величезною популярністю серед гостей ресторану Gastronome на Лівому березі користуються тар-тари. У тар-тар з яловичиною тут додають пармезан (119 грн.), а тар-тар з лосося доповнюють чорнилом каракатиці і томатним мармеладом (128 грн.). І в першому, і в другому випадках тар-тар подають на рисових чіпсах власного приготування, які дають можливість страви максимально розкрити свій смак.
Любителів солодкого в ресторані Gastronome радують оригінальними інтерпретаціями класичних десертів. Дуже радимо спробувати Наполеон cosmopolite style (105 грн.), який з вигляду і текстурі абсолютно нічим не нагадує класичний і всіма улюблений десерт. Інша справа його смак - це 100% наполеон з тропічними нотками, де крему в 4 рази більше, ніж коржів.
Особливість
У ресторані Gastronome діє меню сніданків (більше 10-ти позицій від 45 грн. До 110 грн.), а також бізнес-ланчі за 99 грн. (+10 грн. за кавовий напій).
Must try:
- Гуакамоле з томатним мармеладом, рисовими чіпсами і апельсиновим маслом за 112 грн.;
- Локшина по-сінгапурськи з куркою та креветками за 138 грн.;
- Крем-суп з лісовими грибами та трюфеля снігом за 78 грн.;
- Рибай з української мармурової яловичини, приготований за американською технологією за 69 грн/100 грам);
- Повітряний чізкейк з чорним кунжутним спонжем і вишневим морозивом за 98 рн.
Адреса: Дніпровська набережна 26 д.
Час роботи: з 11:00 до 23:00.