Піца, мабуть, одне з найпопулярніших італійських страв, яке прижилося в культурі нашої країни. Її вже давно не вважають делікатесом, включаючи в меню більшості закладів Києва.
Тим не менше, знайти дійсно смачну піцу не просто. RestOn спробував безліч піц із правильним тістом, хрусткою скоринкою й тонкою начинкою, й готовий поділитися своїми знахідками.
Новий заклад із екстравагантною назвою продає справжню італійську піцу. В асортименті - близько 10 видів піц. Це й класична "Маргарита" (56 грн), і "Песто" (78 грн), та м'ясна (96 грн), і сирна (98 грн).
З незвичайного - в закладі пропонують піцу з беконом, сиром, шпинатом і томатами (86 грн). І нехай поєднання інгредієнтів здається неймовірним, виходить дуже смачно.
Адреса: вул. Хрещатик, 15
У закладі Boccaccio до піци ставляться з особливим трепетом. Тут її ставлять понад усе, гостям розповідають про особливості приготування, а подають тільки вогненно-гарячою.
У меню близько 15 видів піци, й не менше інгредієнтів, які можна при бажанні додати в своє замовлення. Сама класична й проста піца - Маргарита (105 грн), начинка якої складається з помідорів, моцарели й базиліка.
Також в асортименті є піца з каперсами й анчоусами - Неаполітана (155 грн), з прошутто котто, артишоками і оливками - Капріччоза (210 грн), класична Цезар (215 грн) і з морепродуктами (235 грн). Для вегетаріанців є піца, яка так і називається - Вегетаріанська (130 грн.)
Адреса: вул. Мечникова, 2.
Італійський заклад для всієї родини з демократичними цінами q затишним інтер'єром також привертає увагу обширним піца-меню, яке налічує понад 10 позицій.
Серед фаворитів відвідувачів - піца "Карбонара" з беконом, моцарелою q вершковим соусом (79 грн), а також піца "Салямі" з двома видами салямі: Наполі q Віладжіано, сиром моцарелла (105 грн).
"Квадро Стаджіоне" - піца для любителів різних смаків, 4 піци - в одній: піци "Цезар", фірмова "Песто", "Салямі", піца з язиком.
Адреса: Червонозоряний проспект, 4Д; вул. Анни Ахматової, 30; проспект Академіка Глушкова, 13Б
У ресторані "Руккола" піцу готують в дров'яній печі, що робить її соковитою й хрусткої, а більшість інгредієнтів для неї привозять із самої Італії, вибираючи тільки натуральні й органічні продукти.
В асортименті "Руколи" більше 10 видів піц: з томленою яловичиною (109 грн), салямі (112 грн), із мисливськими ковбасками (97 грн), з томатами Пілаті, печерицями, сиром Моцарелла й шинкою (89 грн), а також популярні "Чотири сиру" (99 грн) і "Чотири м'яса" (125 грн).
Адреса: вул. Сагайдачного, 22/1; вул. Антоновича, 176; вул. Велика Васильківська, 57/3
Тратторія "Мі Пьяче" готує піцу за класичними італійськими рецептами, дотримуючи всі правила й норми. Не дивуйтеся, якщо піца в "Мі Пьяче" буде мало відрізнятися від тієї, що ви їли в Римі чи Неаполі.
У меню закладу - близько 15 видів піци. Крім того, є можливість додати будь-які інгредієнти, які ви побажаєте, - овочі, м'ясо, морепродукти, сир, зелень.
Гості "Мі Пьяче" можуть замовити велику чи маленьку піцу. Наприклад, в меню є фірмова піца з ковбасками пепероні, куркою, овочами гриль, руколою й персиком (138 грн/500 г), піца "Барбекю" з моцарелою, червоною цибулею, куркою, свининою й солодким червоним перцем (118 грн/470 г).
Є в ресторані й пекуча піца - "Барбекю", яка готується з гострим соусом і червоною цибулею.
Адреса: вул. Борщагівська, 154-А; Дніпровська набережна, 33 (ТЦ Аркадия, 2 поверх)
Як ви, напевно, здогадалися, ресторан отримав свою назву на честь легенди італійського кіно Федеріко Фелліні. Як і маестро, ресторан винятковий. Пообідавши тут, ніби доторкнувся до світу знаменитостей, богемності й ексклюзивності.
Разом з тим, в "Фелліні" з рівною повагою ставляться до всіх гостей. У меню є окремий лист із італійською піцою. Класична "Маргарита" (125 грн), "Парміджано" - баклажани, помідори черрі, пармезан, моцарела, бізілік (158 грн), "Прошутто" - пармська шинка, помідори, сир пармезан, моцарела, базилік (198 грн), "Маялоне "- бекон, шинка, салямі, моцарелла (165 грн).
Також в асортименті є незвичайні позиції, піци, які ви навряд чи спробуєте ще десь у Києві. Приміром, піца "Густо" з горгонзола, копчена качина грудка, груша, волоський горіх (196 грн), або піца з лососем, спаржею, цукіні й фісташками (196 грн).
Адреса: вул. Архітектора Городецького, 5
Справжня неаполітанська дров'яна піч не тільки надає закладу Tarantino Italian & Grill автентичний шик, але й дозволяє приготувати традиційну італійську піцу.
Меню закладу налічує близько 10 різновидів піци. Само собою, є класичні позиції, приміром, гаряча улюблена італійцями піца "Маргарита" (76 грн) або "Чотири сиру" (118 грн). Крім того, є піца з салямі (125 грн), гостра BBQ (139 грн) і з новинок - піца з мисливськими ковбасками (112 грн).
Адреса: вул. Драгоманова, 29; вул. Русанівська Набережна, 10
Назва ресторану Montecchi Capuleti навіває мрії про Вероні, місто кохання, де колись знайшли один одного Ромео й Джульєтта. А сам заклад притягує гостей італійською кухнею, у якості якої вже переконалося чимало киян.
Піцу тут подають із особливим трепетом та увагою. У меню тратторії Capuleti 8 видів піци. Є як класичні позиції, приміром, "Чотири сиру" (142 грн), "Маргарита" (69 грн), "Цезар" (109 грн), так і дуже цікаві варіації - з кальмарами (139 грн) або "Парма" (134 грн).
Адреса: вул. Щорса, 36В
Ресторан особливої італійської кухні Camorra відомий не тільки стильним інтер'єром і вишуканою атмосферою, але й істинно італійською кухнею.
Справа в тому, що в ресторані більшість кухарів - італійці, а очолює кухню істинний неаполітанець, вчитель легендарного шеф-кухаря Джованні Фйелло. Тому піцу в Camorre потрібно обов'язково спробувати.
Піца-меню невелике, всього п'ять позицій. Однак кожен може підібрати блюдо по своєму смаку. Традиційна "Маргарита" (79 грн), піца з шинкою й грибами (89 грн), незвичайна піца з грушею й блакитним сиром (105 грн), а також піца "Чотири сиру" (118 грн) й "Капрічоза" (125 грн) .
Адреса: вул. Жилянська, 55
Фотографії: власність закладів
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва