Михайло Парапан, співзасновник порталу PostEat оголосив про те, що разом з партнерами запускає Українську Барную Премію. Відзначимо, що це перший в Україні рейтинг для барів та барменів.
Про Премію
Українська Барна Премія - перший і єдиний на даний момент професійний рейтинг для барів, про барах і всього, що пов'язано з барами.
Місія Премії - зробити українську сферу гостинності повноцінною частиною світової.
Географія Премії - вся Україна. Організатори знають, що хороші бари є не тільки в Києві чи Дніпрі, а й в Тернополі та Маріуполі - і хочуть, щоб про це знали всі.
Премія - це не тільки статуетка і церемонія вручення. Це постійний обмін інформацією, проміжні заходи для учасників індустрії та багато іншого.
Мета Премії - створити об'єктивний рейтинг, якому б довіряли і гості, і бренди, і барне співтовариство. Підсумком роботи стане випуск "Барного гіда" - повноцінного путівника по українським барам.
"За останніх кілька років українські бартендери і власники барів виконали величезну роботу. Постійно з'являються нові бари, а старі - розвиваються і удосконалюються. Так що поява спеціалізованого галузевого рейтингу - це цілком закономірне явище", - пояснює Михайло.
Творці Премії кажуть, що мета - створити об'єктивний рейтинг, якому б довіряли і бари, і бармени, і гості. Основними суддями будуть самі бари-номінанти, експерти і бренди, присутні в барах.
"Одна з основних "фішок" Премії - це система визначення переможців. Ми пропонуємо прозорий алгоритм, який буде зрозумілий для всіх. Нам здається, що це те, чого всі від Премії і чекають", - коментують організатори.
Крім того, творці Премії впевнені, що поява об'єктивного рейтингу позитивно позначиться на галузевої конкуренції. Такої ж думки дотримується і Ірина Машихіна, президент Всеукраїнської асоціації барменів.
"Україна вже зробила великий ривок у розвитку барної культури, ми досить конкурентоспроможні. Вимоги до барів і фахівцям, які в них працюють, ростуть з року в рік. І мені приємно усвідомлювати, що з'являються заходи, які мотивують учасників індустрії рости і вдосконалюватися. А це, в свою чергу, сприяє розвитку індустрії в цілому", - коментує появу Премії Ірина Машихіна.
Вибір сегмента галузі організатори пояснюють просто: "Барна індустрія сильно зросла за останні роки. Барів багато, вони різні. І оцінювати в одній номінації, припустимо, великий коктейльний бар на 200 посадкових місць і умовний "бар біля будинку" - це неправильно".
Організатори повідомляють, що на даний момент йде процес реєстрації учасників та експертів, ведуться переговори з партнерами.
"Ми відкриті для всіх. Думаємо, чим більше учасників включиться в процес підготовки - тим більше всі будуть задоволені підсумковим результатом", - вважають організатори.
Організатори також повідомили, що реєстрація номінантів триватиме до 15 червня, а саме вручення Премії планується в листопаді-грудні 2019 року.