В кінці лютого на Подолі відкрилася нова гастролокація з цікавою концепцією - міське кафе "Паштет". Бренд-шефом закладу став Євген Клопотенко, який розробив лінійку «музичних» закусок з семи унікальних за смаком і складом паштетів.
Про бренд-шефа
Євген Клопотенко - кулінарний експерт, засновник Гастромастерской Confiture, випускник французької кулінарної школи Le Cordon Bleu, автор онлайн-курсу з кулінарії «Мислити як кухар» і капітан збірної України по поліпшенню культури харчування.
Про нове меню
Ідея поєднати музику і їжу з'явилася у Євгена вже давно, як і бажання створювати зрозумілі, але цікаві страви. Кожен з паштетів - це гастрономічна реалізація цієї ідеї, спрямована на розвиток нових смакових відчуттів у столичних гурманів і повний розрив існуючих кулінарних шаблонів.
«Я створював паштети від простого до складнішого. Поєднав тональність з насиченістю - зробив підміну понять. Таким чином, всі паштети змінюються по насиченості від більш насиченого (нота «до») до менш насиченому (нота "сі")», - коментує нове меню його творець.
- ДО - паштет з індички і сезонних овочів за 93 грн.
- РЕ - паштет з яловичини з інжиром і копченої грушею за 92 грн.
- МИ - паштет з кролика з конфітюром з перцю чилі за 98 грн.
- ФА - паштет з курячої печінки з розмарином під соусом Чемічурі за 85 грн.
- СІЛЬ - паштет з оселедця, сиру із зеленим яблуком за 82 грн.
- ЛЯ - паштет з свинини з беконом і лавандою за 87 грн.
- СІ - український хумус за рецептом 1902 роки за 75 грн.
Обсяг 1 порції - 200 грам. Є можливість замовити їжу на винос.
«Гастрономічний нотний стан» від Євгена Клопотенко можна спробувати в кафе "Паштет" за адресою Костянтинівська 1/2 з 08:00 до 23:00.