Новий заклад розташувалося в історичній будівлі на вулиці Володимирській, 14/8, побудованому ще в 1904 році. У різний час тут проживала культурна еліта столиці. За словами власників, таке багату культурну спадщину наклало відбиток на концепцію закладу, в якій спробували відтворити творчу атмосферу, що панувала понад 100 років.
Власники обіцяють дивувати не тільки різноманітністю рецептів пирогів і наливок, а й в буквальному сенсі перенести гостя в минуле. Починаючи від інтер'єру, музичного супроводу, закінчуючи розважальною програмою. Гостей чекають регулярні кінопокази, детективні гри і містичні ритуальні зустрічі.
Вже 2 листопада на честь Хелловіна тут проведуть спіритичний сеанс. Запрошують усіх бажаючих. Кількість місць обмежена.
Шеф-кухар ресторану - Микита В'ялов. Крім багатого досвіду в кулінарії, Микита тяжіє до фуд-фотографії і блогерства - раніше він вів youtube-канал Кулінарне підпілля (ні багато ні мало 20 тисяч підписників).
Зі страв рекомендують спробувати:
- Філе дорадо з кремом з цвітної капусти і тартаром з томатів - 279 грн;
- Велюте з мідіями - 187 грн;
- Борщ з м'ясом або вегетаріанський - 75 грн;
- Салат з курячого філе з яйцем-пашот на подушці з мікс-салату - 185 грн.
Ну і куди ж в Pirogъ bar без пирогів. Вони тут на будь-який смак і коштують недорого - від 12 до 29 грн. Є з яйцем і зеленою цибулею, телятиною в червоному вині, куркою фрикасе, рисом, а також солодкі - з грушею і яблуком, манго і м'ятою, маком і шоколадом.
Карта бару різноманітна, але пишаються в закладі своїми наливками. Імбир, кориця-яблуко, фундук-кава, кремова лімончелла, хреновуха, смородина-естрагон, обліпиха-апельсин. Ціна задоволення - 35 грн за 50 мл.
Адреса: вул. Володимирська, 14/8