Дмитро Запорожець, відомий столичним гурманам ресторанами "Улюблений дядько", "ЖЗЛ", радує гастро Київ новою локацією. Його проект - ресторан "Італійська редакція" знаходиться за адресою вулиця Велика Васильківська, 43.
Неважко здогадатися, що кухня - італійська, але класичною її назвати складно. За словами команди ресторану, шеф-кухар подивився на італійську кухню "з пієтетом закоханих Неаполя і нахабством освічених Болоньї". В основі меню - звичні і добре знайомі всім страви, але всі процеси їх приготування істотно видозмінені.
Піца, тартар з телятини, різотто, італійські закуски антипащі... Завдяки тому, що традиційні рецепти були зламані і переосмислені, навіть італійці будуть приємно здивовані і заінтриговані новими смаками і поєднаннями - обіцяє команда ресторану.
Що ж стосується бару, то він вражає своїм асортиментом. Винна карта нараховує більше 100 позицій італійських вин на будь-який смак і гаманець.
Що спробувати:
- Тартар з тунця з тархуном, печеним буряком і йогуртом за 349 грн.;
- Суп "Зовсім інший качукко" з креветками, мідіями, білою рибою і овочами за 487 грн.;
- Чікен марсала за 189 грн.;
- Каноли з фермерським сиром і апельсином за 127 грн.;
- Fragole E Rabarbaroс полуничним пюре, Martini Prosecco і пюре з ревеню за 169 грн.
До 4 січня ресторан "Італійська редакція" працює в тестовому режимі з 12:00 до 24:00, а далі графік роботи - з 08:00 до опівночі.
Адреса: вулиця Велика Васильківська, 43.