У вівторок, 27 листопада, компанія цінителів гастрозадоволень зібралася у Le Silpo, щоб продегустувати найкращі продукти й страви італійської кухні. Ця зустріч - вже третя за рахунком. Вона пройшла в рамках традиційного Тижня італійської кухні за підтримки посольства. Редакція RestOn вирушила сюди, щоб дізнатися більше про найвідомішу кухню світу та поділитися знахідками з вами!
Звук відкриття винної пляшки – чудовий початок☺ Головний гість за столом - посол Італії, Давиде ла Чечилія. Головний гість за стійкою - Марко Черветті, бренд-шеф делікатес-маркету Le Silpo. У повітрі - аромати сиру, вина та по-італійськи насичені бесіди про культуру, їжу та культурі їжі.
Дегустація складалася з чотирьох змін. Антипасті - сиров'ялена Коппа Пьячентіні, кілька видів прошутто і панчетта. На додаток до них смачні мариновані овочі та оливки. У келиху грайливо сяє ламбруско Il Cadetto від Vignetto Saetti.
Сирна тарілка, справжня енциклопедія смаку: Parmigiano Reggiano, овечий пекоріно, тануча горгонзола, бароло з виноградним жмихом, пекоріно та складний Кастельманьо. Доповнюємо комплексним і ароматним Giamondo Bianco.
Третій вихід - паста. Тальйоліні з білим трюфелем, в'яленими томатами, анчоусами, кедровими горіхами і сиром Кастельманьо. Страва зі складним, багатогранним смаком. Дегустуємо сухе червоне Il Cornalasca.
Десерт - легендарний Zabaglione: ніжний крем Сабайон на основі яєць і кріпленого вина. Його томний ніжний смак резонував з солодкою нотою печива Амаретто і кавовим післясмаком. У келиху - марсала Marsala Fine Chiostro di Sarono, солодка, як літня ніч.
У перервах між стравами обговорювали гастрономічні теми. Посол розповів про свої сирні вподобання: його фаворит - моцарелла. А також поділився думками про складність італійської кухні, що складається з безлічі регіональних гастрономій. Кожен регіон має окремі традиції і "коронні страви", за якими туди варто вирушати.