Попри складні часи для ресторанної індустрії, вона не стоїть на місці та активно розвивається. Організатори, члени журі та експерти Премії, відзначаючи найкращі заклади, роблять вагомий внесок у розвиток та стабільність ресторанного бізнесу, та економіку країни, зокрема. А умови здорової конкуренції, що своєю чергою стимулюють активний розвиток індустрії, підштовхують застосовувати інновації, шукати нові ніші та сегменти ринку, експериментувати для утримання першості на ринку.
Цьогоріч в рамках Премії було зафіксовано понад 3000 номінантів. Члени журі премії СІЛЬ сформували перелік фіналістів 2021 року на основі закладів, запропонованих експертами, а також відповідно переліку закладів, які самостійно залишили заявки на сайті премії СІЛЬ. Нагадуємо, заклади членів журі Премії та переможці минулого року не беруть участі у поточному відборі.
За перемогу у 17 номінаціях премії СІЛЬ 2021 року боротимуться 146 закладів із 22 міст України. Переможці отримають мідні сковорідки та статус найкращого закладу України відповідно до своєї спеціалізації.
У кожній із 17 номінацій колегія журі формує список кращих шляхом голосувань в кілька етапів. Одне з голосувань відбувається в рамках зборів журі.
Методологія Премії передбачає 8 фіналістів в кожній номінації. Одночасно з цим, за рішенням членів журі, кількість фіналістів може варіюватися. Безумовно, кількісні зміни часто залежать від загальної сукупності закладів, що відповідають критеріям номінації на ринку.
Номінації премії СІЛЬ 2021 року:
- Найкраща кав’ярня
- Найкращий м’ясний ресторан
- Найкращий ресторан української кухні
- Відкриття року
- Найкраща кондитерська
- Найкраще міське кафе
- Найкращий бар
- Найкращий заміський ресторан
- Найкращий пивний ресторан
- Найкращий ресторан національної кухні
- Найкращий ресторан при готелі
- Найкращий ресторан із винною картою
- Найкраще кафе-пекарня
- Найкращий винний бар
- Найкращий пивний бар
- Найкращий ресторан азійської кухні
- Вибір журі
Зі списком фіналістів у кожній номінації ви можете ознайомитися на офіційному сайті Премії.
Національна ресторанна премія СІЛЬ – це головна професійна подія ресторанної індустрії України. Премія заснована у 2013 році компанією Hoteliero з метою відзначення кращих ресторанів країни, а також розвитку галузі гостинності в цілому. Вона об'єднує українських рестораторів, структурує ринок, а також інформує гостей про якість закладів.
Імена переможців будуть відомі вже 28 листопада 2021 року у рамках IX урочистої церемонії нагородження.
Місце проведення: КВЦ "Парковий", Паркова дорога, 16а (м. Київ).