З 20 по 21 липня 2013 року в Києві буде проходити День pop-up ресторанів - закладів, які працюють два дня в певному місці. Організатори фестивалю хочуть познайомити киян з таким форматом і показати, що вулична їжа може бути цілком здоровою і смачною.
У фестивалі візьмуть участь 10-12 закусочних, доставок їжі і домашніх кафе. Шість з них вже затвердили. Готуватимуть страви китайської, італійської, іспанської, голландської і американської кухні. Однією з особливостей фестивалю є те, що будуть встановлені фіксовані ціни на типи страв. Також буде облаштовано спеціальний майданчик: посередині буде встановлено довгий стіл, навколо якого будуть прилавки з їжею.
Роман Тугашев, співорганізатор фестивалю прокоментував, що метою фестивалю стало бажання показати, що вулична їжа - це не тільки хот-доги або шаурма, це дуже смачні, корисні і недорогі страви. Наприклад, на фестивалі буде доступна паста вартістю до 30 гривень, а також бургери від 25 до 30 гривень. До участі будуть запрошені всі, хто зацікавлений у вуличній їжі: як професіонали, так і новачки ресторанного бізнесу. Для початківців команд фестиваль стане корисним досвідом: вони зможуть перевірити себе в справі.
Антон Масако, співорганізатор фестивалю також зазначив, що в подальшому планується проводити такі фестивалі досить часто: раз на кілька тижнів. Учасники будуть проходити строгий контроль. Якість їжі і рівень підготовки повинні бути на гідному рівні. Кожен учасник зобов'язаний дотримуватися вимог фестивалю, а саме: якість їжі, гігієна, свіжі продукти, контроль постачальників продукції та інше.
Місцем проведення фестивалю уточнюється. Зараз розглядаються кілька варіантів: Пейзажна алея, Хрещатик, Майдан Незалежності, Оболонська набережна і Гідропарк. Про точне місце проведення фестивалю ми повідомимо на нашому сайті.