3 серпня в Києві пройде перший Фестиваль pop-up ресторанів від проекту «Вулична їжа».
Час: 10:00 до 18:00.
Адреса: двір Галереї «Лавра»
пер. Лаврський, 9
Вхід: безкоштовний
Pop-up restaurants - це заклади, створені на короткий період часу, максимум на пару днів. Особливість таких ресторанів в тому, що вони можуть бути відкриті на будь-якій сподобавшій території: в приватному будинку, на вулиці, в парку і т.д.
Такий формат закладів давно прижився в Європі, де подібні заходи проводять на постійній основі. Для учасників це хороший шанс заявити про себе, розповісти про свою кулінарної концепції і, можливо, залучити потенційних інвесторів.
«Спливаючі ресторани» визнані успішними і для молодих кухарів, дозволяючи їм експериментувати без особливого ризику втратити свої вкладення. Хоча історія поп-ап ресторанів починається не так давно - з 2000-х років - уже відомі багато підприємців, шеф-кухаря і ресторатори, які починали свій шлях з невеликого прилавка на фестивалі вуличної їжі і досягли успіху. Наприклад, Стівен Старр - власник мережі з 27 ресторанів Starr Restaurant Organization, або П'єр Коффман - володар трьох зірок Мішлен.
За словами організаторів, місія київського фестивалю - змінити ставлення до вуличної їжі у городян і у тих, хто її готує, адже їжа на вулиці може бути дійсно смачною і корисною.
Учасником заходу міг стати будь-який бажаючий. Головні критерії відбору: цікава ідея і відповідність нормам якості та гігієни.
Цієї суботи всі гості зможуть спробувати типові вуличні страви від 9-ти поп-ап ресторанів:
Furgoneta: «Використовуємо рецептуру різних країн. Представляємо кухню таких країн як Таїланд, Іспанія, США, Італія. Готуємо локшину WOK, сендвічі та стейки.» |
||
Romas Pop Up Bistro: «Ми - це справжня, якісна вулична їжа. Romas Pop Up Bistro - ваш гастродруг і sandwich buddy. Готуємо сендвічі з копченим окостом, з лососем і крем-сиром, з хамоном і айоли.» | ||
Side Street Burger: «Натхненні естетикою Нью-Йорка, ми хочемо відкрити в Києві закусочну, в якій можна буде з'їсти простий смачний бургер за доступною ціною. Готуємо слайдери - невеликі бургери.» | ||
Кондитерская Lolya: "Домашня випічка. Рецепти для своїх десертів ми розробляємо самі, адаптуючи їх під локальні продукти. Готуємо італійські каннолі з фісташками, чорницею, фундуком та кави.»
|
||
Pie Party: «Ми готуємо наші пироги зі свіжих і якісних продуктів: домашніх яєць, фінського масла і муки з твердих сортів пшениці. У начинку ми кладемо найсвіжіші і якісні компоненти. Готуємо класичний киш-Лоран, вегетаріанський киш з бринзою, штрудель з яблуками.» |
||
Cinnamon Studio: «Ароматна і дуже смачна домашня випічка, яку так зручно взяти з собою і перекусити на ходу або в місті, і якої так здорово насолодитися з кавою або лимонадом. Готуємо Брауніз з шоколадними пелюстками, шоколадно-мигдальні маффіни, лимонні маффіни.» | ||
Личный повар: «Особистий Кухар - сервіс доставки гастрономічних наборів з покроковими фото- і відеорецепти провідних шеф-поварів. На фестивалі ми будемо готувати італійську домашню пасту і навчимо бажаючих готувати її разом з нами.» |
||
|
||
Vin Vin: в'єтнамська закусочна. «Ви спробуєте в'єтнамські сендвічі за рецептом однієї відомої точки у В'єтнамі« Сендвічі бабусі Тхинь ». Вона не змогла залишити жодного клієнта байдужим. Також ми будемо вас дивувати булочками на пару, бездоганними рисовими чіпсами і освіжаючими напоями холодною кавою і чаєм. » |
||
Кулинарная школа Виктории Величко: «Готуємо на базі фермерських та органічних продуктів. На Фестивалі ми будемо вас дивувати і доведемо, що діти - це кращі в світі кухарі, тому що вони всі трохи чарівники :) Вперше ми поставимо експеримент: будемо готувати і продавати наші продукти, а всі зароблені гроші розділимо на оплату юним кухарям і другу частину віддамо на потреби Українскої Біржі Благодійності, щоб допомагати дітям без батьків або без засобів.»
|
Більше інформації: ulichnayaeda.com.ua