Через пару днів почнеться сезон травневих свят, а сезон травневих свят - це ще й сезон шашликів. Їхати кудись в ліс, щоб організувати пікнік, не завжди є можливість і бажання, тому команда RestOn підготувала для вас список закладів (переважно східних, звичайно), де можна покуштувати шашлики й люля-кебаб в більш комфортній і, можна сказати, розкішній обстановці.
PLOV - це не тільки смачні шашлики, приготовлені за автентичними узбецькими рецептами, це величезний літній майданчик в 9 соток і спеціальна шоу-програма.
Кухарі ресторану розробили до шашлику пікнік-сет, розрахований на 4-х чоловік, в нього входять: асорті овочів і зелені, фрукти, асорті домашніх сирів, східні солодощі (чак-чак), коржі, лаваш і 2 літри пива або 1 літр домашнього вина на вибір.
Приготувати м'ясо гості можуть самостійно - на індивідуальному мобільному мангалі.
Ціни:
Мариноване м'ясо (за 1000 гр):
- вирізка телятини - 400 грн.
- вирізка молодого барашки - 400 грн.
- фірмовий люля-кебаб - 300 грн.
- м'якоть домашньої курочки - 200 грн.
Пікнік-сет - 350 грн.
Адреса: вул. Семена Скляренка, 9
Завдяки кулінарним шедеврам шеф-кухаря Айказ Бадаляна Караван вже давно здобув славу одного з кращих київських ресторанів близькосхідної кухні.
Особлива гордість шефа - баранина: ніжна вирізка з ягняти, каре новозеландського ягняти й баранина на кістці (між іншим, українська).
Також в меню є шашлики й кебаби з телятини, курки, індички і... тигрових креветок.
Ціни:
Шашлик з ягняти - 328 грн.
Каре молочного теляти - 259 грн.
Куряча грудинка - 112 грн.
Кебаб з кролика - 102/165 грн.
Адреса: Кловський узвіз, 10
Грузинська кухня - яскрава, пряна, п'янка, як сама Грузія. І особливе місце в грузинській кухні займає м'ясо. В меню Хмелі-Сунелі багато страв, запечених на вугіллі, наприклад: вирізка зі свинини, маринована в гранатовому соку, стейк із телячої вирізки по-мцхетськи, курячі стегна в апельсиново-шафрановому маринаді.
Ціни:
Свинячий антрікот, маринований з аджикою і таном - 138 грн.
Перепелиця на вугіллі - 195 грн. / 2 шт.
Курячі стегна в апельсиново-шафрановому маринаді - 115 грн.
Кебаб з індичатини - 134 грн.
Адреса: вул. Суворова, 4/6
Ресторан азербайджанської кухні Долма зможе здивувати не тільки смачними шашликами-кебабами, але й знаменитим садж - стравою з м'яса і овочів, приготовленими на спеціальній сковороді, яка представляє собою злегка увігнуте коло з чавуну з встановленої під ним міні-жаровнею: на одному боці саджа випікають лаваш, а на зворотному - смажать м'ясо, рибу та овочі. У Долмі садж представлений в 3-х видах - курячому, баранина, яловичий.
Ціни:
Хан-кебаб із яловичої печінки - 130 грн.
Кебаб із осетрини - 390 грн.
Кебаб із телятини зі спеціями - 140 грн.
Садж з баранини - 370 грн.
Адреса: вул. В. Васильківська, 122
У Тюбетейка вирішили особливо не експериментувати - шашлик повинен залишатися шашликом: шашлик із баранчика, шашлик з телятини, шашлик зі свинини і шашлик із індички. Ось так просто, але смачно.
Ціни:
Шашлик з баранчика з ароматними спеціями - 215 грн.
Люля-кебаб з телятини - 89 грн.
Шашлик зі свинини з східними спеціями - 135 грн.
Казан-кебаб - 175 грн.
Адреса: вул. Тарасівська, 29/50
Чи не єдиний м'ясної ресторан в нашому списку. Дивно, але в стейк-хауса шашлики, виявляється, рідкість, а ось в Perets вони є: свинячі в класичному маринаді, з баранини, маринованої в узбецьких спеціях, з курки, приготовлені за грузинським рецептом, а також із осетра.
Ціни:
Шашлик із осетра - 148 грн / 100 гр.
Шашлик із курки по-кахетинськи - 92 грн.
Шашлик зі свинячого ошийка в класичному маринаді - 158 грн.
Люля-кебаб із телятини - 148 грн.
Адреса: вул. Маршала Тимошенко, 29
А ось Eshak в даній збірці, мабуть, самий тусовочний, що дуже до речі, адже на травневі зазвичай зустрічаються великими галасливими компаніями. Якщо серед друзів є любителі кальяну, то вам точно сюди. Ну а перед кальяном непогано б підкріпитися шашликом із телячої вирізки, каре ягняти або перепелами на худий кінець.
Ціни:
Шашлик із вирізки телятини - 240 грн.
Каре ягня - 130 грн.
Перепели з часниковим соусом - 195 грн.
Люля-кебаб асорті - 290 грн.
Адреса: вул. В. Васильківська, 85/87
Georgian House недавно відкрив свої двері, тому прагне порадувати гостей не тільки смаковими якостями, але й приємною ціновою політикою, що нам, гостям, дуже імпонує.
Щедрий "грузинський дім" пропонує скуштувати шашлик з телятини, баранини, індички або курки, традиційний грузинський люля-кебаб, перепела, форель і кролика в аджиці.
Ціни:
Шашлик із баранини - 69 грн./100 гр.
Люля-кебаб із індички - 53 грн./100 гр.
Перепілка по-грузинськи - 99 грн.
Кролик в аджиці - 55 грн./100 гр.
Адреса: вул. В. Васильківська, 36
Як і належить закладу ліванської кухні, в In Mood Café & Restaurant багато страв із баклажанами, різні страви з хумусом і фалафель, а також, звичайно, люля-кебаб.
Фірмовий кебаб закладу - "Караз" із вишневим соусом: смак яловичини з ароматними спеціями якнайкраще розкривається в поєднанні з терпкою кислинкою і насолодою вишень і кориці, подається він з листями петрушки і кедровими горіхами.
Також в мангал-меню є домашні сосиски "Суджук" із гранатовим соусом, мікс шашликів із телятини й курки та баранина.
Ціни:
Кебаб "Кераз" із вишневим соусом - 111 грн.
Кебаб із курки - 67 грн.
Шашлик із телятини - 97 грн.
Домашні сосиски "Суджук" - 93 грн.
Адреса: вул. Нижній Вал, 19
Наостанок ми припасли Crazy BBQ - ідеальний варіант для тих, хто все ж хоче виїхати на природу за місто, але не хоче сам мучаться з вибором м'яса-маринадом-вугіллям і т.п.
М'ясо - спеціальність закладу, тому його тут багато - різного, смачного: свинячі корейки на грилі з гострим соусом, шашлик із ошийка, перепілок та баранячих язичків.
До речі, дітям в Crazy BBQ обов'язково сподобається: недавно тут відкрився мотузковий парк - можна стрибати, бігати й лазити вдосталь.
Ціни:
Шашлик із ошийка - 155 грн.
Шашлик із баранячих язичків - 150 грн.
Свинячі корейки на грилі з гострим соусом - 200 грн.
Смажені курячі ковбаски з лавашем і гірчицею - 110 грн.
Адреса: с. Проліски, вул. Кільцева, 7
Автор: Христина Ольшанська
Фото: власність закладів
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва