Конкуренція на ресторанному ринку Києва невпинно зростає, придумувати якісь оригінальні риси та фішки стає все важче.
Scenario cafe це вдалося легко й граючи (в прямому сенсі). Про що ми, читайте в матеріалі RestOn нижче.
Концепція
Назва закладу свідчить відразу про дві основоположні його складові: гастрономічну й культурну.
Гастрономічний сценарій - це можливість гостя користуватися системою оплати True Price, унікальною програмою, вперше запроваджену в нашій країні. Унікальність її в тому, що людина, попередньо заплативши за вхідний квиток, може купити будь-яку страву з меню за собівартістю.
Квитки бувають декількох видів: з 10.00 до 12.00 (поширюється тільки на сніданки та безалкогольні напої), з 10.00 до 16.00, з 16.00 до 23.00. При наявності денного вхідного квитка, додаткове замовлення після 16.00 можна зробити після доплати різниці з вечірнім квитком.
Скажемо відразу: оцінити всю крутість системи найлегше на великому, банкетному замовленні. Керуючий Scenario Андрій поділився з RestOn інсайдерською інформацією про те, що сума економії склала в різних випадках від 2 до 15 тисяч гривень.
Друга складова сценарію - це регулярне проведення в кафе цікавих заходів: живих музичних виступів, театральних постановок, стендапів, кінопереглядів і майстер-класів. Причому культурна програма починається в обід - з ненав'язливої гри на фортепіано або перегляду культових серіалів. Поки афіша подій розрахована на дні з середи по неділю, незабаром вона стане щоденною.
Локація
Розташувалося кафе в центрі міста - на вулиці Саксаганського. Поруч суцільні бізнес-центри, що в значній мірі визначило аудиторію закладу: це переважно люди середнього віку, які бажають в ненапряжній атмосфері з'їсти свій сніданок перед роботою або ж розслабитися після неї.
У той же час заклад зручний з точки зору логістики для будь-якого приводу: недільного перегляду кіно всією родиною або торжества. Так, до метро Університет пішки всього 10 хвилин.
Інтер'єр
Ми б назвали інтер'єр Scenario cafe «одомашненим лофтом»: м'які дивани, фіранки в трояндочки, численні полиці з книгами й свічниками. При видимому нагромадженні деталей, ніщо око не ріже, та й розвернутися є де.
У закладі три зали: барний, основний, VIP. Основний зал розрахований на 70 посадочних місць (в банкетній посадці - до 100), VIP - 20.
Оскільки формат кафе передбачає регулярну культурно-розважальну програму, в Scenario є велика сцена, з професійним світлом і звуком - явна перевага для тих, хто вирішить провести своє свято тут.
Меню
Кухня - авторська європейська. Або універсальна, якщо говорити мовою відвідувача.
Особливість Scenario в наявності певних сценаріїв - ранкових, обідніх, десертних. Сценарій - це не що інше, як спеціальна пропозиція з використанням системи оплати True price.
По подачі й балансу смаку - все добре вивірено. Нерідко в оформленні страв шеф використовує декорування квітами і мікрогрін. Виходить яскраво. Тим більше, якщо й блюдо саме по собі наповнене цікавими колірними поєднаннями, як, наприклад, в фаршированому сиром моцарелла і помідорами чері авокадо, лососеві гриль в маковій скоринці під соусом «Шафран», телячих медальйонах під журавлинним соусом.
Різноманітність страв із м'яса й риби приємно дивує.
Також в меню є розділ пасти і розворот з українськими стравами. В останньому звертає на себе увагу позиція «Козацький вечір» - 560-грамова сковорода смаженої картоплі з цибулею і беконом, домашньою ковбасою і графинчик Хріновухи.
Тепер хотілося б наочно продемонструвати переваги системи True price. Візьмемо сніданки: повна вартість омлету з шинкою і томатами становить 65 гривень, за собівартістю - 22 гривні; суп з креветками, лососем і рисовою локшиною: з True price - 49 гривень, без - 149 гривень.
Загалом, зручність і вигода від користування True price очевидна і є незворотною.
Must try:
- Млинці з кроликом, сиром, шпинатом і сметаною - 39/109 грн;
- Салат Цезар із куркою гриль - 35/109 грн;
- Суп «Лісника» з лісових грибів та м'ясом кролика - 33/79 грн;
- Телячі медальйони під журавлинним соусом - 65/195 грн;
- Чізкейк «Чорничний мус» - 26/79 грн;
- Віскі Jameson 1л - 700/1700 грн;
- Ігристе вино Asti Martini 0,75л - 295/650 грн;
- Вино Chablis 0,75л - 400/950 грн;
- Коктейль Mai Tai - 52/120 грн.
*Ціни вказані з використанням системи оплати True price і без неї.
Деталі по системі оплати True price
Вартість вхідних квитків:
- з 10.00 до 12.00 - 60 грн (поширюється тільки на сніданки та безалкогольні напої);
- з 10.00 до 16.00 - 160 грн;
- з 16.00 до 23.00 - 260 грн.
Оплата квитка проводиться за одну людину і стягується перед замовленням гостя.
При наявності денного вхідного квитка за 160.00, додаткове замовлення після 16.00 можна зробити після доплати різниці з вечірнім квитком в сумі 100,00 грн. У разі небажання доплачувати різницю вхідного квитка, ви маєте право замовити блюдо або напій за його повною ціною.
Адреса: вул. Саксаганського, 129а
Автор: Христина Ольшанська, Фото: власність закладу
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва