Кажуть, у французів потрібно вчитися вмінню жити легко, у іспанців – жити насичено, а у італійців – просто жити. І коли хочеться зробити момент життя особливим, підкреслювати його варто саме італійською кухнею, італійським вином і ... італійським настроєм.
Новий ресторан Ad Hoc знається на цьому, як ніякий інший. І навіть трішечки більше. Що за цим криється і в чому їх секрет – далі в огляді редакції RestOn.
Концепція
Заклад Ad Hoc – це про те, як важливо знайти місце для продуктивного початку дня, неспішного ланчу і довгограючої вечері. Причому в одному місці і в будь-який день тижня. Центральне розміщення ресторану дозволяє йому стати притулком і для ділової вечері, і для сімейного обіду. А ще – місцем проведення свят і знакових подій життя.
Команда ресторану з італійським акцентом подбала і про лояльність для гостей. Завдяки зонуванню приміщення на 4 окремі зали, є можливість вибрати місце під настрій і привід, і при цьому отримати приємний бонус на компанію. Пляшку оливкового масла в оливковій залі при чеку на 4 тис. грн., піцу в камінному залі при замовленні від 3 тис. грн., торт «Тірамісу» в малахітовому залі при замовленні від 4 тис. грн., і пляшку італійського вина – в винному залі при замовленні від 7,5 тис. грн.
При цьому атмосфера і різноманітність блюд і напоїв дозволять зробити проведення часу в Ad Hoc безцінним, а спогади з італійським присмаком.
Локація
Ресторан Ad Hoc розташувався в найбільш жвавому місці міста – на вул. Богдана Хмельницького, 50. Зовсім поруч із закладом – Ботанічний сад ім. Фоміна, а до центру просто-таки подати рукою.
Орієнтир: м. Університет в 5 хвилинах пішого кроку.
Інтер'єр
Як каже господиня закладу, ресторан Ad Hoc створювався як великий затишний будинок, в кожному куточку якого буде комфортно абсолютно будь-якому гостю. Саме тому інтер'єр створений з урахуванням гами різноманітності смаків відвідувачів.
При вході в заклад гостей зустрічає відкрита барна стійка з різноманітністю алкогольних напоїв і легкими звуками музики. Трохи далі – в рівномірної доступності – чотири зали закладу. Перший оливковий зал досить камерний і по-сімейному затишний. Тут приємне ніжно-зелене оформлення з м'яким світлом. А також лаконічні картини, кілька оливкових дерев і дерев'яні столи з диванчиками. Всього в залі буде комфортно до 10-12 гостям.
Трохи далі розташувався найбільший зал ресторану – винний зал на 24 персони з більш яскравим акцентом на світло і бордовим оформленням. Згідно ідеї господині закладу, він імпонує тим, хто прагне відсвяткувати знаменну подію в колі важливих людей. З винного залу відкривається вид на літню терасу, а рівномірно розташовані місця для гостей дозволяють кожному насолодиться моментом. І келихом вина, зрозуміла річ.
Відразу ж за винним залом слідують і два невеликих – малахітовий на 8 персон для романтичних зустрічей і побачень з приглушеним світлом і інтимною атмосферою, а також закритий камінний. В останньому, оформленому на 6 персон, розташований круглий стіл, м'які стільці і камін. Тут панує по-справжньому італійський дух, що поєднується з красномовними картинами і оформленням.
Всього в закладі можуть комфортно і з душею провести час до 50 гостей. При цьому кожен може бути впевнений - знайдеться і улюблене місце, і улюблене вино, і улюблена страва.
Меню
У числі приємних бонусів для компаній, меню ресторану може похвалитися також поєднаннями яскравої Тоскани, вражаючого Риму і навіть шляхетної Верони. Кожна страва поєднує в собі дух і автентичність привабливої італійської композиції смаків.
На вибір відвідувачів – різноманітність піц на тонкому тесті, салатів, антіпаст, супів, равіолі та різотто. Поряд з ними улюблені всіма смаки паст, м'ясних і рибних страв. Зрозуміло, не обходиться і без десертів – від джелато і печива кантучіні до чізкейку та пана-коти.
Крім цього, меню особливе авторським гравіюванням – біля кожної з основних страв позначення різновиду страви – рибна, куряча, яловича або з телятини і вегетаріанська з овочами. А ще – передбачуваний термін готування страв для зручності очікування гостей. Наприклад, маленькі і великі піци тут готують за 10 і 20 хвилин відповідно, більшість гарячих і салатних страв – близько 15 хвилин. Не більше півгодини відводиться також на м'ясні та рибні позиції.
Як діляться в закладі, з істинно італійських страв гості просто обожнюють піцу Крудо Рукола (133/256 грн) і Салямі Мілано (108/210 грн), а самі вони рекомендують фірмову піцу Ад Хок (216/422 грн) - з вершковим соусом, моцарелою, білими грибами, рікоттою і прошуто ді парма. Серед супів беззаперечний фаворит – Тортелліні Бродо (63 грн), а серед паст – Тальятелле Алла Больньезе (102 грн). Що примітно, серед паст є і домашні, які готуються безпосередньо в ресторані.
До кожної зі страв будьте готові обирати келих вина з різноманітності представлених італійських позицій. Або ж з кількох фаворитів українського виробництва. Більшість продуктів же для страв поставляються прямо з Італії. При цьому AdHoc може похвалитися приємними цінами і середнім чеком близько 250 грн.
Must try:
- Піца Тонно Е Чіппола – 129/250 грн
- Суп Велютата Фунгі – 119 грн
- Паста Пенне Формаджі – 114 грн
- Аква Пацці – 165 грн
- Аль Фунгі Порчіні – 123 грн
Адреса: вул. Б. Хмельницького, 50
Час роботи: пн-пт з 11:00 до 23:00, сб-нд з 12:00 до 23:00