Для того щоб підняти келих хорошого вина та насолодитися його вишуканим смаком привід не потрібен... Саме так ми подумали й вирушили «пізнавати» істину білого й червоного в новий ресторан Win Bar, який відкрився зовсім недавно на Подолі.
Чим дивує новий ресторан Києва й що пропонує гостям до келиха вина? Всі відповіді - в новому огляді редакції RestOn!
Локація
Win Bar розташований на перетині двох вулиць - Хорива й Межигірської в старовинному двоповерховому будинку, історія існування якого налічує вже більше 200 років.
Адреса: вулиця Хорива, 16/7.
Концепція
Win Bar - це результат гармонійної взаємодії й командної роботи власників студії дизайну YOD Design Lab Володимира Непийвода, Дмитра Бонеско й сомельє Олега Кравченка та Сергія Мещерінова.
Заклад було відкрито з амбітною метою - зламати звичну схему функціонування винних барів в Києві, де ціни за вино дуже завищені, а якість напоїв не завжди виправдовує свою вартість і очікування споживачів.
Win Bar переслідує іншу мету, пропонуючи гостям кращі вина з чесною вартістю, а також страви й закуски до нього. А для того щоб краще розуміти переваги гостей, з ними в обов'язковому порядку спілкується один з представників закладу, підбираючи напій і їжу персонально.
Інтер'єр
Інтер'єр Win Bar - це лофт в своєму чистому й сьогодешньому прояві. Розміщуючись в старовинному будинку на Подолі, дизайнери намагалися максимально розкрити його характер, підкреслити суть, специфіку місця.
На вході гостей зустрічає гостинна барна стійка, а перед нею - прозора панель з видом на підвал і винний льох.
Приміщення має форму арки, тому дизайнерам довелося чимало потрудитися, щоб адаптувати його під ресторан і не розгубити історію в сучасних інтер'єрних рішеннях. Для того щоб зробити стіни максимально схожими до оригіналу двохсотлітньої давності, довелося зняти вісім куль штукатурки. Проробивши цей колосальний труд і діставшись до цегляної кладки часів царської епохи, її зміцнили, а також використовували фрагменти для створення оригінальних кам'яних ваз, які прикрашають дерев'яні столи ресторану.
Примітно, що старовинні цеглини - не єдине, кому дизайнери Win Bar відкрили «друге дихання». Наприклад, великий круглий стіл ресторану - це результат переробки дна винної бочки часів Австро-Угорської імперії. Всі інші деталі бочки також не пропали даром - вони стали в нагоді для оформлення декоративних елементів. В якості обшивки для меблів і світильників використовувалася натуральна шкіра, привезена з берлінських барахолок, а стільці раніше використовувалися в звичайних трамваях!
Особливість
В основному залі ресторану знаходиться скульптура «Він» відомого українського художника Валерія Кузнецова. Його прикраси можна придбати прямо в ресторані, а 40% отриманих від продажу грошей власники закладу віддають в фонд лікування дитячого алкоголізму.
Меню та винна карта
Будемо чесні: їжа - не найголовніше в ресторані Win Bar. Тут основний акцент зроблений на вині, а всі позиції в меню - лише смачне доповнення до напою пристрасті. Всі страви здатні порадувати навіть найзавзятіших food-перфекціоністів своїми смаковими якостями й естетично-привабливою подачею.
Рекомендуємо замовити витончену закуску - Рієті з качки в оболонці з копченого чорносливу (128 грн), а в якості основного блюда відмінно підійде фермерська курка з смаженим пастернаком (220 грн).
Віддаєте перевагу морським стравам? Тоді зверніть увагу на філе судака з цвітною капустою і сирним соусом за 185 грн та бабагануш з бейбі-осмінога за 95 грн в якості закуски.
Винна карта Win Bar - справжня знахідка для любителів цього вишуканого напою. У ній можна знайти все, що потрібно для сомельє-аматора. Акцент - на європейських винах (Італія, Португалія, Франція, Іспанія, Молдова, Німеччина та ін.), ціни - від 60 грн/келих.
В алкогольному меню Win Bar представлені також позиції з вайн-машини. Завдяки її використанню можна знизити кінцеву вартість келиха вина для споживача, не втративши при цьому в якості. В Європі ця технологія вже давно користується популярністю, але ось в Україні про неї поки мало відомо широкому обивателю. Спробувати вина з вайн-машини можна за ціною від 65 грн до 85 грн за 150 мл.
Must try:
- Палений рамен з баклажаном і в'яленою качкою за 125 грн;
- Філе міньйон за 220 грн;
- Сирна тарілка за 228 грн;
- Ferrari Maximum Brut за 285 грн;
- Hugel Muskat 2014 за 125 грн.
Адреса: вулиця Хорива, 16/7.
Час роботи: з 12:00 до 23:00.