Одна з найзагадковіших і далеких країн світу таїть в собі не менш загадкову історію. Майя і ацтеки, мавританський колорит і іспанська витонченість – все це про Мексику. І якщо історію можна прочитати, то мексиканську кухню неодмінно потрібно пробувати.
Де і що – дізналася команда RestOn, підготувавши для вас соковитий і яскравий шорт-лист закладів Києва з мексиканською кухнею.
Rojo Ojo
Ресторан Rojo Ojo – це про те, як традиційна мексиканська кухня подається в некласичному її розумінні. В меню ресторану авторські позиції відомих і популярних страв, а також фірмові доповнення. Бренд-шефом закладу є Євген Клопотенко, переможець «МастерШеф» 5 сезону. З-під його ножа кожна страва отримала приємне звучання та зрозумілі українцеві поєднання з кінзою, чилі і спеціями.
Радимо спробувати Свинячі ребра по-мексиканськи з тростинним цукром, корицею, чилі і часником в хоспері (196 грн) або Кауса Реєна – креветочно-ананасову сальсу з авокадо на подушці з картопляного пюре (158 грн). І на цьому не зупинятися – адже в меню ще багато сюрпризів.
Де: пр-т Оболонський, 26
Коли: щодня з 12:00 до 3:00
Taco Loco
Мексиканський ресторан Taco Loco славитися автентичністю страв і смаків. В меню закладу, створеного вихідцем з родини рестораторів, гострі і пряні композиції. Як, наприклад, бурітас і такос – в дусі латиноамериканської країни і вічно танцювального настрою.
Знайомство з кухнею радимо почати з Курячих ніжок з копченою паприкою і блакитним сиром (89 грн) або Тако Де Вердурос (98 грн). В меню ще багато незвичайних імпровізацій Мексики і п'янких коктейлів.
Де: вул. Пушкінська, 25
Коли: щодня з 11:00 до 23:00
Tequila house
Ресторан Tequila House – один зі старожилів серед гастрономічних місць Києва, що існує вже понад 20 років. Будучи досить атмосферним і затишним місцем, заклад також радує екстравагантною мексиканською складовою меню. При цьому в ній присутні французька родзинка, іспанська основа і трохи африканського колориту.
Рекомендуємо насолодиться її смаками, спробувавши салат Дель Хігадо з міксом листя салату і курячою печінкою, яйцем пашот під гірчичним дресингом і сальсою «Карибіан» (95 грн) або Начос з чотирма видами сиру, томатами і перцем халапеньо (175 грн). Крім цього, в ресторані варто спробувати різноманітність кесаділья, такос, буррітос і фахітас.
Де: вул. Спаська, 8А
Коли: нд-ср з 10:00 до 23:00, чт-сб з 10:00 до 1:00
The Burger Mexico
У ресторані The Burger Mexico – закладі ресторатора Дмитра Заходякіна, відомого по ресторанах з позначкою The – традиційна мексиканська кухня в найсучаснішому її огранюванні. Крім знайомих багатьом бурітос, такос і кесадільяс, тут також різноманітність бургерів і стартерів. З локальних продуктів і витончених мексиканських спецій. Крім них, The Burger Mexico володіє також великою коктейльною і барной картою, де в основі багатьох напоїв – текіла.
Радимо звернути увагу в меню на Такос з яловичиною (190 грн) або тунцем (290 грн), а також Фахітас з барбакоа (260 грн). А до них обов'язково замовити знамениті бургери та чіпси Начос з різноманітними соусами.
Де: вул. Нижній Вал, 17/8
Коли: пн-чт з 9:00 до 24:00, пт з 9:00 до 3:00, сб з 10:00 до 3:00, нд з 10:00 до 24:00