«Димні» місця давно вийшли за рамки посиденьок за кальяном пізніми вечорами. І коли до останніх додається бар авторських багатошарових напоїв, кухня світової гастрономії та різноманітні розваги – виходить унікальний мультиформатний заклад.
Саме в такий – новий ресторан Шишка – і відправилася редакція RestOn. Чому рекомендуємо і що радимо – далі в огляді.
Концепція
Ресторан Шишка, як каже сама команда закладу, є місцем для своїх. Підтвердження тому – відсутність вивіски, дверний дзвінок на вхідних дверях і система проходу по відбитку пальців для постійних гостей.
Вміщує заклад в себе відразу три концепти – гастрономічну частину, барну культуру і димну складову – різноманітність кальянів. Яскравим неординарним акцентом закладу є фортепіанна музика замість звичних клубних міксів і вечори живого виконання пісень.
Крім того, ресторан служить і щиросердечним замінником коворкінгыв – протягом дня тут можна продуктивно попрацювати або провести зустріч, тренінг і будь-який захід завдяки досить тихій атмосфері, залах закритого формату і присутності розеток біля кожного столика. Увечері ж Шишка служить відмінним притулком для любителів приставок і різних ігор.
Локація
Ресторан Шишка розмістився в центральній частині міста - на вулиці Володимирській, 61Б. Зовсім поруч з закладом – червоний корпус університету Шевченка і однойменний парк. А до Хрещатика – не більше 10 хвилин пішого кроку.
Найближчі станції метро: Льва Толстого та Університет.
Інтер'єр
Дизайн ресторану витриманий в лаконічному і теплому стилі з присутністю пастельних кольорів в оформленні. Стіни виконані з обробленої цегли, столи і деталі меблів – графітових і сірих відтінків, а на стелі – гармонійно доповнюючі концептуальні лампи. Відмінною родзинкою інтер'єру є присутність яскравих картин на стінах. Крім їх постійної ротації, у гостя є також можливість купити будь-яку із вподобаних.
Всього в закладі чотири зали – двівеликих, одна з яких з фортепіано, і дві менші – закритого типу. В одному з них для зручності тих, що проводять бізнес-зустрічі, розміщений і проектор. У другому ж – великий екран з приставками.
Кожна із залів оформлена з урахуванням комфорту гостей і відокремленим розміщенням столиків. Є можливість обрати місце як для невеликої зустрічі, так і для великої компанії або урочистостей.
Бонус закладу – 3D-тур по приміщенню на сторінці ресторану в соціальній мережі Facebook.
Меню
Основа меню закладу – це різноманітність гастрономічних пристрастей з різних країн світу. При цьому кожна страва в меню гідно і гармонійно поєднується з іншими представленими позиціями і знаходить свого шанувальника.
Так, до вибору гостя більше 10 стартерів, від Хумуса з пітою (89 грн) до Тартара з лососем і персиком (169 грн). Далі ж – повноцінні салати, перші страви і гарніри. Серед них є навіть знаменитий суп Фо-Бо (119 грн) – з лаймом і соусом Шілачі та марсельська класика – Буйабез (169 грн).
Для любителів м'яса і морепродуктів ресторан пропонує соковиті стейки, гребінці, дораду, і лосось з різними доповненнями. А ще – рекомендований ступінь прожарювання і лаконічні закуски. Наприклад, варто спробувати Філе лосося з соусом теріяки і картопляним пюре з цукіні (249 грн) або Особуко за класичним італійським рецептом з гремолатою (249 грн).
Особлива гордість ресторану – страви Будда Боул – повноцінні збалансовані страви з м'ясом або рибою, злаковими, овочами, зеленню і соусом, а також фруктового і вегетаріанського формату. З останніх, до речі, варто спробувати фруктовий Будда Боул з гранолою і йогуртом (149 грн) і Будда Боул з овочами гриль, тофу, кус-кусом і бальзамічною заправкою (149 грн).
В доповнення до страв Шишка пропонує унікальну за розмірами барну карту і карту кальянів. В першій вам порекомендують вибрати з понад 25 видів джина і 20 видів тоніка – з гарнірами до джин-тоніку, різноманітності коктейлів, вин і міцного алкоголю.
Кальянна карта представлена близько 400 видами тютюну і унікальними смаковими поєднаннями – як на самостійний вибір гостя, так і за допомогою порад кальянщика. До них же радимо звернути увагу на карту китайського чаю, що подається в спеціальних тіподах і рекомендованих чайним майстром закладу.
Середній чек ресторану Шишка – близько 300 грн.
Must try:
- Лосось гравлакс з грильованим авокадо – 139 грн
- Суп Фо-Бо із лаймом та соусом Ширачі – 119 грн
- Гребінці Сен Жак з овочами на пару та теплим моркв'яним соком фреш – 249 грн
- Будда Боул із ростбіфом, кіноа та соусом із коріандру – 149 грн
- Лаймовий тарт з меренгою – 79 грн
Адреса: вул. Володимирська, 61Б
Час роботи: щодня з 10:00 до 2:00