Не будемо стверджувати, що десерти люблять всі і як взагалі їх можна не любити, тому що справжніх ласунів насправді не так багато, як здається. Команда RestOn до таких теж не відноситься, але втриматися від спокуси й не зайти, принаймні з цікавості, в моноконцептуальний Tiramisu Bar неможливо.
Самі не розуміємо, як так, але на Оболонській набережній порівняно небагато ресторанів і кафе, і ще менше тих, які по-справжньому приємно дивують формою й змістом одночасно.
Так ось... майже в самому кінці набережної недавно відкрився Tiramisu Bar, і там дуже добре - поїсти й посидіти поговорити.
Для тих, хто вже знає гастрономічну місцевість Оболоні, а також тим, хто її вивчає: Tiramisu Bar шукайте через корпус від Жовтого моря або в безпосередній близькості від Акула Джаз.
Якщо описати одним словом - стильно і в ідеальній відповідності з поняттям patisserie: багато світла, маленькі білі столики й м'які крісла, дзеркала (в тому числі на стелі), а також стелаж із книгами, програвач пластинок, неймовірна рожева стіна з композицією з картин, рожевий фламінго на іншій стіні й велосипед при вході - тут вже не просто стиль, швидше за особливий шарм.
Ще один привід для захоплення: заклад дуже friendly за форматом, в тому числі kids і dogs-friendly - просторий дитячий куточок з іграшками і мультиками й поїлка для собак тому доказом.
До речі, може здатися, що заклад більш зорієнтований на прекрасну стать і сім'ї, але, по-перше, від любові до солодкого ніхто не застрахований, а, по-друге, якщо смачно, то яка різниця, що стакан для води рожевого кольору й сидиш ти під рожевою стіною, чи не так?
В першу чергу підкреслимо ще раз, що Tiramisu Bar - моноконцепт, тобто спеціалізується виключно на цьому десерті.
Над рецептурами семи різних видів тірамісу трудився запрошений французький шеф-кухар і кондитер Victor Garrido Mazoyer, робота якого в "мішленівському" ресторані в Парижі і легендарній кондитерській Laduree служить не тільки є показником його таланту, а й свідченням того, що контроль якості продуктів, які потрапляють на стіл до Віктора, забезпечений.
Так, в Tiramisu Bar використовується маскарпоне виключно італійського виробництва, бельгійський шоколад і савоярді власного виробництва.
Про види: класичний, фісташка, полуничний, лімончелло, манго, лайт і дитячий. В останньому каву замінюють на какао, додають менш жирний сир і, звичайно, виключають зі складу лікер амаретто.
Ми на пробу замовили два десерти - фісташковий і манго, причому замовили на винос. У зв'язку з цим окремо відзначимо якість упаковки: щільний паперовий пакет, підставка для стаканчиків і упаковані в окремий пакетик прилади і серветки - все дуже практично і естетично.
Відносно самого десерту: часто, коли їси тірамісу, особливо з добавками, а не класичний, є відчуття, що тобі подали розтануте морозиво зі штучним топінгом, тут такого не було - ніжний збитий маскарпоне, добре просочені савоярді і, найголовніше, смак (і вид!) свіжих натуральних манго і фісташок, відповідно.
Після такого охоче віриш написи на наклейці зі стаканчика: "made with love".
Незважаючи на вузькопрофільність, в Tiramisu Bar є що поїсти, крім тірамісу. Можна навіть сказати, що це прекрасне місце для сніданку або легкого обіду, для такого приводу в меню є круасани, сирники та млинці, омлети і яєчня, паста з лососем і шпинатом, курочка, оладки з цукіні.
До речі, обідають, до того ж чоловіча стать, ми дійсно застали - це повертаючись до питання про аудиторію, щоб не здаватися голослівними.
В цілому, ми хоч і ласуни, але за тірамісу ще повернемося! Або не тільки за тірамісу, але повернемося.
Тірамісу - все по 95 грн.
Раф-кава - 60 грн.
Грибний крем-суп - 95 грн.
Сирники зі сметаною - 75 грн.
Шпинатові млинці з лососем та сиром Рікотта - 95 грн.
Адреса: проспект Героїв Сталінграда, 6а
Автор: Христина Ольшанська
Фото: власність закладу
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва